CSC Dumbrăvița e dornică să debuteze în Liga 2. Cosmin Stan: ”Ne-am săturat de pregătirea asta dură.” Primul meci, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii

Anda DELIU 04 Aug. 2022, 15:37 Liga 2
CSC Dumbrăvița e dornică să debuteze în Liga 2. Cosmin Stan: ”Ne-am săturat de pregătirea asta dură.” Primul meci, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii

CSC Dumbrăvița începe primul său sezon din istorie în Liga 2 în deplasare la Târgu Jiu, cu un meci cu Viitorul Pandurii. Jocul are loc sâmbătă, 6 august, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal.

Antrenorul Cosmin Stan spune că toată lumea e nerăbdătoare pentru debut, chiar dacă echipa nu este acum la potențialul său maxim, săptămâna trecută, de exemplu, spunând că este la o capacitate de 50 la sută.

În ceea ce privește adversarul direct, jucătorii nu se sperie foarte mult de Viitorul Pandurii.

Dumbrăvițenii, sătui de perioada de pregătire

CSC Dumbrăvița a avut amical și miercuri, 5-0 cu UTA U18 pe ”Dan Păltinișanu”, iar Cosmin Stan spune că toți simt nevoia unui meci oficial.

”După aproape cinci săptămâni de pregătiri zi de zi, așteptăm cu nerăbdare debutul nostru în Liga 2. Așteptăm să jucăm pe puncte, ne-am săturat de pregătirea asta dură și pe o căldură infernală. Abia așteptăm să înceapă campionatul. Emoții există, e normal să fie trac. Sperăm ca la ora jocului să transformăm emoțiile în ceva pozitiv în joc. Viitorul Pandurii este o echipă imprevizibilă, de mijlocul clasamentului. După părerea mea. Anul trecut au jucat în play-out și nu au avut în niciun moment probleme cu retrogradarea. Este o echipă tânără care încearcă să joace fotbal, să țină mingea sus. O echipă de posesie. Pot să bată pe oricjne sau să ia bătaie de la oricine. Sperăm să prindă ei un meci prost și noi să prindem un meci bun”, a punctat antrenorul Cosmin Stan, care a refuzat să ofere presei primul ”11” din amicalul cu UTA U18, pentru a nu-l vedea Viitorul Pandurii!

Cosmin Stan spune că nimeni nu poate fi la 100 la sută la debut de sezon

Sâmbăta trecută, Cosmin Stan puncta că echipa era la 50 la sută din potențialul său. Acum, antrenorul spune că asta nu este o problemă, iar cine spune că a la potențial maxim la început de sezon minte.

”Pregătirea a fost așa cum am gândit-o. Nu ne așteptam să pierdem câțiva jucători. Am pierdut jucători importanți, titulari. Cred că am reușit să-i înlocuim. Vârful de formă nu se prinde niciodată la început de sezon. Cam așa consideram, că eram la jumătate din potențial. Probabil am crescut cu câteva procente în aceste zile. Eu consider că cine spune că este pregătit 100 la sută din prima etapă…cred că sunt doar clișee. E clar că o echipă își intră în formă după primele meciuri. Important e după ce atingi forma sportivă să o duci cât mai mult”, a mai punctat Stan.

Nivelul pregătirii unei echipe în perioada de vacanță competițională este asigurat în mare măsură de modul în care antrenorul știe să programeze antrenamentele pentru a-și aduce la un nivel cât mai ridicat chiar înainte de disputarea meciurilor oficiale. Să fi la 50 la sută din capacitate cu o săptămână înainte de debut înseamnă că ceva nu a fost făcut bine.

Jucătorii sunt și ei nerăbdători să simtă aerul Ligii 2!

Jucătorii așteaptă cu interes startul sezonului. Răzvan Ghinescu va fi vicecăpitan în acest sezon. El a fost și cel mai precaut în declarații.

”Sper să începem cu bine. Am făcut și o pregătire bună, au venit și jucători de calitate, mulți și tineri. Sper să începem bine după pregătirea pe care am făcut-o. Sper să venim cu puncte de la Târgu Jiu. E un adversar destul de greu pentru noi. Noi suntem o echipă în formare, cu jucători noi. Ne așteptăm la un meci greu”, a punctat Ghinescu, care a mai evoluat în eșalonul secund pentru Poli Timișoara..

Călin Toma e ceva mai optimist. ”Am făcut o pregătire așa cum se face când schimbi liga. Să sperăm că a fost de bun augur și rezultatele vor fi pe măsură. Eu n-am avut multe opțiuni având în vedere că în ultimele șase luni n-am jucat. Am considerat că să aici e cea mai bună opțiune pentru a reveni. Avem în primele două etape meciuri cu echipe care au fost în play-out sezonul trecut. Consider că nu sunt peste nivelul nostru. Sper că vom începe cu dreptul, e foarte important din punctul nostru de vedere”, a spus Toma, fundaș adus în această vară și care în Liga 2 a jucat pentru Ripensia și SCM Gloria Buzău / FC Buzău.

Adrian Ungureanu spune că și un start slab de sezon nu ar trebui să fie o tragedie pentru Dumbrăvița. El a și trecut prin pregătire, în trecut, la Viitorul Pandurii. ”Sperăm să facem o figură frumoasă. Nu cred că trebuie să disperăm dacă, doamne ferește, nu începem bine. Liga 2 consider că este o competiței de anduranță, un maraton. Trebuie să ne găsim echilibrul. Am venit aici pentru că îmi place fotbalul, iubesc fotbalul. Mi-am dat seama că am luat o decizie greșită acum doi ani, când m-am lăsat. Am fost cu Viitorul Pandurii într-un cantonament, am văzut că chiar sunt o echipă bună, care pasează. Joacă un fotbal plăcut. Sunt o echipă de mijlocul clasamentului și putem veni cu punct sau puncte”, a precizat Ungureanu, și el o noutate în lotul echipei din Dumbrăvița, mijlocaș care în Liga 2 a mai evoluat pentru Poli Timișoara și Ripensia.

  • În afară de Adrian Ungureanu, Ionuț Tănase, Călin Toma și Sergiu Sabău, CSC Dumbrăvița și-a mai prezentat astăzi o achiziție. E vorba despre Petre Simon, jucător care aparține de UTA și vine sub formă de împrumut, însă în ultimul sezon a jucat în Liga 3, la CS Hunedoara, pentru care a marcat 13 goluri, dintre care unul din penalty.

CSC Dumbrăvița va debuta în Liga 2 la Târgu Jiu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Viitorul Pandurii.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-la-scor-ultimul-amical-cu-juniorii-u18-ai-clubului-uta-cosmin-stan-a-fost-un-car-de-nervi-tot-jocul-sunt-multumit-timisenii-au-refuzat-sa-ofere-jucatori-19239243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-castigat-la-scor-de-tenis-ultimul-amical-al-verii-adversara-csm-slatina-a-menajat-o-parte-dintre-jucatorii-pentru-un-alt-test-19238848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-ciuca-batailor-in-liga-2-nou-promovata-a-remizat-intr-un-amical-cu-modesta-avantul-periam-cosmin-stan-nu-avem-cum-sa-fim-la-un-nivel-foarte-bun-in-momentul-de-fata-19238895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-oficializat-primele-patru-achizitii-pentru-participarea-in-premiera-in-liga-2-doi-dintre-ei-au-jucat-la-ripensia-iar-ceilalti-doi-au-fost-la-uta-19238771

Anda DELIU 04 Aug. 2022, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă