Mesajul emoționant al lui Adrian Popa la despărțirea de Ripensia. Era ultimul jucător rămas în lot încă de la reînființarea din 2012 a clubului. Comentariile, la fel de interesante

Anda DELIU 10 Jul. 2020, 12:52 Liga 2

Adrian Popa s-a despărțit de Ripensia la dorința finanțatorului-președinte Dumitru Mihu. Jucătorului de 31 de ani i s-a propus să rămână antrenor de copii în cadrul clubului sau în stafful administrativ, dar a refuzat, dorind să își continue cariera de jucător. Mulți fani ai timișorenilor au concluzionat că, odată cu plecarea ultimul jucător rămas în lot încă din Liga a 6-a, de unde pornea noua Ripensia, s-a terminat perioada romantică a campioanei interbelice reînființată în 2012.

Popa a postat un mesaj emoționat pe pagina sa de Facebook, iar comentariile foștilor colegi lasă loc multor interpretări.

Sub sintagma ”A fost odată un vis frumos”, Popa rememorează cei opt ani în roșu și galben. Trialul de formare a echipei, primul antrenament, primul meci, primul gol. Apoi, prima promovare, parcursul excelent din Cupa României, pe care de când a ieșit din ligile județene Ripensia nu l-a mai repetat, ratarea promovării din Liga a 4-a în fața celor de la ASU Politehnica, urcarea în Liga 3 și mai apoi în Liga 2. Finalmente, duelul contra fratelui său, Iulian Popa.

”Au fost 6 ani extraordinari, Ripensia terminând liga a 2-a, pe un loc 11, un sezon în care am avut unica șansă de a avea un duel direct cu fratele meu, Iulian Popa… ce bucurie pentru părinții noștri. După încă doi ani de Liga a 2-a, ajung să am 8 petrecuți la Ripensia, ce repede au trecut…”, spune Popa.

Îi mulțumește doar lui Radu Ienovan

Jucătorul i-a mulțumit fostului președinte, Radu Ienovan, și deloc actualului, Dumitru Mihu.

”Mulțumesc din suflet Ripensia Timișoara. Au fost 8 ani care m-au format ca om, m-au format ca sportiv, am trăit foarte multe momente frumoase și mi-a adus multe satisfacții. Am fost mândru să port acest tricou, roș-galben, să fiu chiar și căpitan al acestei echipe. Mulțumesc tuturor colegilor pe care i-am avut pe parcursul acestor ani, antrenorilor și totodată celor cu care am avut plăcerea să colaborez. Suporterilor ripenșisti le doresc să traiască în continuare momente frumoase alături de echipa și cu ajutorul lui Dumnezeu, la un moment dat, să se bucure de revenirea echipei în prima ligă! Mulțumesc și prietenului meu Laci, un ripensist trup și suflet! Cu cine am început, doresc să și termin, mulțumesc Radu Ienovan pentru absolut tot ce ai făcut pentru a readuce Ripensia pe harta fotbalului românesc și totodată pentru tot sprijinul pe care mi l-ai oferit în toți acești ani. Ar mai fi atâtea de spus…”, a mai spus Popa.

Unde se oprește jucătorul, continuă colegii

Adrian Popa a fost susținut și de foștii colegi, și ei actuali ex-ripensiști. Adrian Ungureanu l-a felicitat și a atacat și clubul. ”Cel mai serios, devotat și bun fotbalist pe care l-am avut coleg în 5 ani la Ripensia! Mult succes să ai. Asta se întâmplă când vin toți piețarii și toți semianalfabeții în fotbal, incredibil ce idioți”, spune Ungureanu, aprobat de Marian Anghelina, acum jucător la CS Mioveni: ”Așa e, Jon!”, i-a scris Anghelina lui Ungureanu, la replica despre „piețari”.

Călin Toma îl încurajează și el pe Popa. ”Frumoase amintiri, pe care doar puțini dintre noi și le mai amintesc, și pentru și mai puțini dintre noi mai contează! Mult succes în noua provocare, prietene! #varstaedoarunnumar!, spune Toma, ajuns la SCM Gloria Buzău.

Claudiu Apro, George Monea, Denis Golda, Vlad Chera, George Păduraru, Călin Uzun sau Laurențiu Luca sunt alți colegi sau foști colegi care i-au lăsat comentarii lui Adrian Popa.

Adrian Ungureanu s-a enervat pe secundul Iulian Muntean

Interesant este că Adrian Ungureanu, care în primăvară era legitimat la CSC Ghiroda din cauza unui comentariu lăsat de secundul Ripensiei Iulian Muntean.

”Mult succes în tot ceea ce vei face!
Ești un învingător și asa vei rămâne! Ai dovedit-o!!”, a scris Muntean la postarea lui Popa.

Ungureanu i-a lăsat o replică dură, în care îl acuză că e sifonar, adică pârăște jucătorii staffului sau conducerii. ”Te-ai găsit tu să te dai băiat și de fapt ești sifonu nr1! Ai venit de la butic și tu la fotbal și ai păreri, de unu altu, când tu ai umflat două mingi pe la Șag prin liga 4!”, i-a scris Ungureanu, probabil și cu referi la faptul că Muntean abia acum face Școala de antrenori pentru licența B.

Mesajul complet al lui Adrian Popa după despărțirea de Ripensia:

”A fost odata un vis frumos…

Iunie 2012 – primul trial in vederea formarii lotului pentru Ripensia, in privinta inscrierii echipei in al 6-lea esalon. Tin minte si acum, eram la baza sportiva Colterm cand a avut loc primul joc scoala, la finalul caruia presedintele Radu Ienovan ne-a tinut o sedinta in care ne-a povestit despre proiect si despre ce a insemnat Ripensia in perioada interbelica…fabuloasa echipa!
Primul meci oficial dupa 64 de ani – cu Luceafarul Timisoara (6-1), m-am numarat si eu printre marcatori. Atunci a fost primul pas pe care noi l-am facut, in privinta readucerii echipei acolo unde ii este locul, pe culmile inalte ale fotbalului romanesc. Cel putin asta visam si ne doream…Radu Suciu si Ovidiu Olariu au creat o echipa foarte frumoasa, care practica un fotbal combinativ, placut ochiului si in acelasi timp eficient. Reusim promovarea la pas, in liga a 5-a. Insa ce a fost mai frumos, urma sa vina – Cupa Romaniei. Nu mai putin de 11 meciuri eliminatorii, invingand echipe din toate esaloanele fotbalului romanesc. Victorie cu Ghiroda in finala judeteana, victoria memorabila cu UTA (liga a 2-a) 3-0 si nu in ultimul rand, victoria cu prim divizionara “U” Cluj 2-1, pana cand visul frumos s-a terminat la meciul din optimi cu Pandurii (vicecampioana Romaniei si echipa angrenata in Europa League). Intr-un an si cateva luni am reusit lucruri extraordinare pentru o echipa pornita din liga a 6-a!
Urmeaza o noua promovare in liga a 4-a, unde am avut o contracandidata puternica, ASU POLI, ei reusind in acel an promovarea in cel de-al 3-lea esalon. Insa a urmat o noua aventura in Cupa Romaniei, dupa 9 meciuri eliminatorii ajungand pana in 16-mi, dand piept cu o noua echipa de liga 1, Viitorul Constanta.
Dupa inca un an greu de liga a 4-a, reusim sa castigam campionatul si sa promovam in liga a 3-a, dupa un baraj castigat in dubla mansa.
Liga a 3-a a fost una a surprizelor, plecand cu sanse mici, si la un momentdat, la multe puncte de primul loc. Reusim o revenire spectaculoasa pe final de campionat, castigand 8 etape la rand, terminand pe prima pozitie, la 1 punct distanta de urmatoarea clasata – implicit promovarea, Ripensia revine in liga a 2-a dupa 69 de ani!
Au fost 6 ani extraordinari, Ripensia terminand liga a 2-a, pe un loc 11, un sezon in care am avut unica sansa de a avea un duel direct cu fratele meu, Iulian Popa…ce bucurie pentru parintii nostri. Dupa inca doi ani de liga a 2–a, ajung sa am 8 petrecuti la Ripensia, ce repede au trecut…

Iunie 2012 – Iulie 2020. Multumesc din suflet Ripensia Timisoara. Au fost 8 ani care m-au format ca om, m-au format ca sportiv, am trait foarte multe momente frumoase si mi-a adus multe satisfactii. Am fost mandru sa port acest tricou, ros-galben, sa fiu chiar si capitan al acestei echipe. Multumesc tuturor colegilor pe care i-am avut pe parcursul acestor ani, antrenorilor si totodata celor cu care am avut placerea sa colaborez. Suporterilor ripensisti le doresc sa traiasca in continuare momente frumoase alaturi de echipa si cu ajutorul lui Dumnezeu, la un momentdat, sa se bucure de revenirea echipei in prima liga! Multumesc si prietenului meu Laci, un ripensist trup si suflet! Cu cine am inceput, doresc sa si termin, multumesc Radu Ienovan pentru absolut tot ce ai facut pentru a readuce Ripensi pe harta fotbalului romanesc si totodata pentru tot sprijinul pe care mi l-ai oferit in toti acesti ani. Ar mai fi atatea de spus…

Tempo Ripi”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-renuntat-la-ultimul-jucator-pe-care-il-avea-in-lot-inca-de-la-reinfiintarea-din-2012-dumitru-mihu-explica-decizia-luata-este-un-simbol-al-ripensiei-dar-si-noi-trebuie-sa-ne-face-19138548

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-reunit-fara-niciun-transfer-cert-dar-cu-ganduri-nastrusnice-speranta-mea-e-ca-meciul-tur-cu-dinamo-sa-l-jucam-acasa-in-sezonul-urmator-19138104

Anda DELIU 10 Jul. 2020, 12:52 Liga 2
Pe aceeași temă