EXCLUSIV | A fi sau a nu mai fi în Liga 2! Turris Oltul e la răscruce. Cum se poate continua activitatea, în opinia lui Silviu Bogdan, și motivul despărțirii de cei mai importanți jucători din lot

Marius ANGHEL 04 Jan. 2021, 19:48 Liga 2
EXCLUSIV | A fi sau a nu mai fi în Liga 2! Turris Oltul e la răscruce. Cum se poate continua activitatea, în opinia lui Silviu Bogdan, și motivul despărțirii de cei mai importanți jucători din lot

Turris Oltul Turnu Măgurele a încheiat prima parte a sezonului din Liga 2 pe locul 13, sub așteptările conducerii, însă clasarea la doar patru puncte în spatele ultimei poziții care asigură accederea în play-off-ul de promovare dă șanse în continuare echipei la lupta pentru Liga 1.

Numai că formația din județul Teleorman, aflată la al doilea sezon consecutiv în eșalonul secund, a decis ca în pauza de iarnă să dea drumul jucătorilor cu salariile cele mai mari. După ce Silviu Pană și Adrian Voicu au plecat când mai erau de jucat încă trei meciuri în 2020, apoi i-au urmat Ștefan Bărboianu, Cătălin Pîrvulescu, Denis Ispas, Alin Buleică, Albert Voinea sau Ionuț Cioinac. Adică cei mai importanți jucători pe care clubul îi avea în lot.

În această situație, șansele ca Turris Oltul să mai prindă play-off-ul sunt mici, însă zvonurile privind echipa antrenată de Eugen Trică sunt mult mai rele. Din cauza problemelor financiare, finanțatorul Valentin Dragnea se gândește serios să retragă clubul din campionat. Acest lucru înseamnă automat retrogradarea în ultima ligă din Teleorman, în cazul în care se va dori continuarea activității din sezonul următor.

Silviu Bogdan, despre situația clubului Turris Oltul: ”În câteva zile se va hotărî”

Contactat telefonic pentru a vorbi despre situația clubului, managerul general Silviu Bogdan (foto, în dreapta, alături de președintele Mădălin Ioniță) spune că o decizie se va lua în perioada imediat următoare.

”Zilele următoare va avea loc o ședință și atunci se va hotărî ce se va întâmpla mai departe. Nu pot să vă spun acum ce se va hotărî, pentru că o să avem o întâlnire și atunci se va decide din partea clubului încotro se merge”, a spus, pentru Liga2.ro, Silviu Bogdan, care, întrebat despre varianta retragerii din campionat, a comentat: ”Nu pot să spun chestia asta. Eu nu sunt finanțatorul clubului, să pot să spun în acest moment. Ce știu este că în câteva zile o să fiu și eu anunțat ce o să se decidă.”

”Pentru Liga a 2-a, salariile, din punctul meu de vedere, au fost exagerate. E Liga a 2-a, totuși!”

Conducătorul echipei din Turnu Măgurele a explicat și decizia de despărțire de cei mai importanți jucători din cadrul lotului. S-a dorit micșorarea bugetului. Personal, Silviu Bogdan crede că nivelul salarial de la Turris Oltul era unul foarte ridicat pentru Liga 2.

”Au plecat jucătorii cu salariile cele mai mari în acest moment. S-a dorit o micșorare a bugetului în primă fază, urmând ca apoi să se ia o decizie. Decizia a fost de a da drumul jucătorilor cu salariile cele mai mari. Oricum, pentru Liga a 2-a, salariile, din punctul meu de vedere, au fost exagerate. E Liga a 2-a, totuși! (n.r. – întrebat dacă e adevărat că au fost salarii de 3.500, 4.000, poate chiar mai mari) Da, chiar mai mult. Adică, dacă chiar vrei să faci un proiect serios, trebuie gândit ca să reziști și să stai ani de zile în Liga a 2-a sau să ai alte obiective. Dacă te arunci cu bani mulți, în general vorbesc, există un risc pentru cei care dau banii. Trebuie să începi cu un proiect serios de la început și să urmezi aceeași linie. Dacă te arunci și dai bani mulți, e posibil ca pe viitor să ai probleme. Uitați-vă ce treabă bună face Clinceniul, ca idee, pe un buget mic. E posibil să fie bugetul mai mic decât al lui Turris”, a spus Silviu Bogdan.

S-a preferat rezilierea contractelor atât pentru a reduce din cheltuieli pe perioada vacanței, cât și pentru ca jucătorii să aibă posibilitatea de a negocia cu alte cluburi. ”Să dai șansa jucătorilor să se ducă la alte echipe. E vorba și de salarii. De ce să-i mai ții două luni de zile și să le plătești salariile. Așa, le-ai dat drumul la jucători și se duc unde vor ei. Lași și jucătorul să negocieze cu altcineva și clubul să aibă un avantaj financiar. Degeaba îl ții, pentru că trebuie să-l plătești. Asta nu înseamnă că dacă te desființezi nu plătești salariile. Fiecare după cum își face bugetul. Dacă îl faci bine de la început, ai succes. Dacă nu faci bine ai probleme”, a declarat Bogdan.

Turris Oltul, pepinieră a fotbalului românesc? ”Este cea mai bună varianta pentru cei care bagă bani”

Managerul general al clubului teleormănean a făcut și o propunere președintelui și finanțatorului: Turris Oltul să continue în Liga 2 ca o echipă care să promoveze jucătorii tineri și apoi să îi vândă. Silviu Bogdan e de părere că doar prin proiecte sănătoase poți rezista și avea succes ca club privat în fotbalul românesc.

”Eu am venit cu o propunere. Să vedem dacă se aprobă. Să devenim o echipă pepinieră a fotbalului românesc. Să creștem jucători și să dăm mai departe, cam asta e ideea. Să păstrăm un nucleu de jucători, să zic cu experiență, sau să aducem, și să creștem copiii. Asta a fost propunerea mea. Eu am venit cu gândurile să creăm ceva. Mai departe, decizia finală, este a lor.

Până la urmă, aceasta este cea mai bună varianta pentru cei care bagă bani, în general. Nu mai poți să vinzi jucători din Liga a 2-a dacă au 27, 28, 29 de ani. Unde îi mai vinzi? Așa, vinzi copiii, îi crești. Eu am curaj să joc și cu copiii de 15-16 ani la Liga a 2-a. Să îi folosești 15-20-30 de minute, nu două minute ca la Liga 1. Trebuie să le dai încredere copiilor și Liga a 2-a cred că e un pas important pentru un copil către Liga 1, ca să facă față mai ușor. Proiectele trebuie să fie unele sănătoase. Reușește cine gândește sănătoase.

Există și un președinte, și un finanțator la club. Ne vom întâlni și se va lua decizia. Eu nu pot decide dacă se continuă sau nu. Eu am venit cu un plan de a gestiona mai bine situația în viitor și, până la urmă, și eu îmi doresc ca echipa să continue, că așa este frumos pentru fotbal”, a spus Silviu Bogdan pentru Liga2.ro.

Președintele clubului Turris Oltul, Mădălin Ioniță, nu a răspuns apelului telefonic al reporterului Liga2.ro pentru a vorbi despre situația echipei.

  • Turris Oltul ar mai avea de jucat, în 2021, meciuri oficiale din sezonul regular cu: U Craiova 1948 SA (d), Petrolul (d), Aerostar Bacău (a), ASU Poli (d) și SCM Gloria Buzău (a).

Foto: Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 04 Jan. 2021, 19:48 Liga 2
Pe aceeași temă