Prima reacție după ce Turris Oltul a decis să se retragă din Liga 2. Silviu Bogdan: ”Săptămâna viitoare se trimite hârtie oficială la FRF”

Marius ANGHEL, Daniel VLAD 13 Jan. 2021, 18:51 Liga 2
Prima reacție după ce Turris Oltul a decis să se retragă din Liga 2. Silviu Bogdan: ”Săptămâna viitoare se trimite hârtie oficială la FRF”

Retragerea echipei Turris Oltul Turnu Măgurele din campionatul Ligii 2 în această iarnă, după 15 etape desfășurate din această ediție, a fost confirmată și de managerul Silviu Bogdan (foto, în dreapta, alături de președintele Mădălin Ioniță).

Echipa din județul Teleorman rămăsese fără majoritatea jucătorilor după ce finanțatorul ei principal a decis inițial să rezilieze contractele pentru a se reduce bugetul. Între timp, acesta s-a decis să se retragă de tot, astfel că Turris Oltul a rămas fără patron și se află în imposibilitatea de a continua în Liga 2, în zilele următoare urmând să anunțe oficial FRF de abandon.

Silviu Bogdan: ”Am fost anunțat că sponsorul principal al echipei și-a retras finanțarea

Instalat ca manager general la Turris Oltul la începutul lunii noiembrie 2020, Silviu Bogdan părăsește mai repede decât se aștepta clubul din Turnu Măgurele.

”Am plecat de la Turris. De comun acord am încheiat colaborarea. Am fost anunțat că sponsorul principal al echipei și-a retras finanțarea. Săptămână viitoare cei care sunt acum la club vor trimite o hârtie oficială la FRF pentru retragerea din campionat. Îmi pare foarte rău de acestă situație. Eugen Trică (n.r. – antrenorul echipei) își va rezolva și el situația în câteva zile”, a declarat, pentru Liga2.ro, Silviu Bogdan.

Eugen Trică trebuia inițial să se întâlnească cu finanțatorul echipei în data de 7 ianuarie, însă ședința a fost amânată pentru 15 ianuarie. Între timp, s-a luat decizia retragerii clubului din Liga 2.

Silviu Bogdan propusese ca Turris Oltul să devină o pepinieră a fotbalului românesc. ”Este cea mai bună varianta pentru cei care bagă bani”

Săptămâna trecută, managerul Silviu Bogdan spunea pentru Liga2.ro că a făcut și o propunere președintelui și finanțatorului ca Turris Oltul să continue în Liga 2 ca o echipă care să promoveze jucătorii tineri și apoi să îi vândă. Acesta era de părere că doar prin proiecte sănătoase poți rezista și avea succes ca club privat în fotbalul românesc.

”Eu am venit cu o propunere. Să vedem dacă se aprobă. Să devenim o echipă pepinieră a fotbalului românesc. Să creștem jucători și să dăm mai departe, cam asta e ideea. Să păstrăm un nucleu de jucători, să zic cu experiență, sau să aducem, și să creștem copiii. Asta a fost propunerea mea. Eu am venit cu gândurile să creăm ceva. Mai departe, decizia finală, este a lor.

Până la urmă, aceasta este cea mai bună varianta pentru cei care bagă bani, în general. Nu mai poți să vinzi jucători din Liga a 2-a dacă au 27, 28, 29 de ani. Unde îi mai vinzi? Așa, vinzi copiii, îi crești. Eu am curaj să joc și cu copiii de 15-16 ani la Liga a 2-a. Să îi folosești 15-20-30 de minute, nu două minute ca la Liga 1. Trebuie să le dai încredere copiilor și Liga a 2-a cred că e un pas important pentru un copil către Liga 1, ca să facă față mai ușor. Proiectele trebuie să fie unele sănătoase. Reușește cine gândește sănătoase.

Există și un președinte, și un finanțator la club. Ne vom întâlni și se va lua decizia. Eu nu pot decide dacă se continuă sau nu. Eu am venit cu un plan de a gestiona mai bine situația în viitor și, până la urmă, și eu îmi doresc ca echipa să continue, că așa este frumos pentru fotbal”, spunea Silviu Bogdan pentru Liga2.ro.

Părerea lui Silviu Bogdan nu a fost luată în seamă se finanțatorul clubului, acesta luând decizia să retragă echipa din Liga 2, lucru care îi atrage automat retrogradarea în ultima ligă din județul Teleorman, de unde o poate lua de la zero în cazul în care își va mai relua vreodată activitatea.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-turnu-magurele-se-retrage-din-campionatul-ligii-2-patronul-valentin-dragnea-si-a-retras-finantarea-19164853

Marius ANGHEL, Daniel VLAD 13 Jan. 2021, 18:51 Liga 2
Pe aceeași temă