EXCLUSIV | Motivul pentru care Erik Lincar a fost dat afară de la Turris Oltul. Ce a determinat conducerea clubului din Turnu Măgurele să-l demită pe antrenor

Daniel NAZARE 09 Nov. 2020, 13:32 Liga 2
EXCLUSIV | Motivul pentru care Erik Lincar a fost dat afară de la Turris Oltul. Ce a determinat conducerea clubului din Turnu Măgurele să-l demită pe antrenor

Turris Oltul Turnu Măgurele s-a despărțit sâmbăta trecută, după egalul cu FK Csikszereda (scor 0-0), de antrenorul Erik Lincar (42 de ani), alături de care a promovat în Liga 2 și a fost la un pas de a accede în Liga 1 în sezonul trecut.

Motivele pentru care Lincar a fost dat afară nu țin de aspectul profesional, echipa fiind la un singur punct, după 10 etape, de zona play-off-ului.

Conducătorii grupării, la care, săptămâna trecută, a fost numit manager general fostul arbitru Silviu Bogdan, au fost nemulțumiți de tratamentul la care au fost supuși de Erik Lincar. Potrivit surselor ProSport, antrenorul nu le răspundea la telefon, nu venea la ședințele programate de stafful administrativ și, mai mult, îi trata cu aroganță. Invoca în discuțiile cu apropiații că „șefii n-au nicio treabă cu fotbalul”.

Acest comportament a deranjat conducerea, Mădălin Ioniță și Silviu Bogdan, motiv pentru care s-a decis să-l dea afară și să-i plătească o clauză de reziliere care este în jurul a 25.000 de euro. Decizia a fost luată în unanimitate de Consiliul de Administrație al clubului Turris Oltul Turnu Măgurele.

Erik Lincar, destituit de la Turris Oltul pentru lipsa de comunicare

În urmă cu aproximativ o săptămână, ProSport a oferit în exclusivitate detalii din interiorul clubului din Turnu Măgurele și despre un posibil conflict între conducere și antrenorul Erik Lincar.

Chiar în comunicat, clubul admite profesionalismul antrenorului, dar este iritat de lipsa de comunicare a acestuia. Se poate citi printre rânduri:

„Acesta s-a dovedit a fi un antrenor foarte bun, un profesionist desăvârșit, care a muncit și s-a dedicat culorilor clubului (…) AFC Turris Oltul Turnu Măgurele va continua pe drumul început, dincolo de performanțele sportive noi punând accent pe comportament, educație, dezvoltare personală, performanță, responsabilitate socială si cel mai important comunicare”.

De asemenea, conducătorii sunt deranjați de „bisericuțele” din rândul lotului, pentru că, în acest moment, lotul este împărțit în două, unii dintre jucători fideli antrenorului, iar alții de partea conducerii.

Se pare că echipa va fi condusă la următorul meci, cel cu Dunărea Călărași, de același staff tehnic, cu excepția lui Erik Lincar. Pe bancă, ”principal” va fi ”secundul” Viorel Domocoș.

0-0 cu FK Csikszereda, dar nu a contat rezultatul

Această demitere vine în aceeași zi în care Turris Oltul Turnu Mărgurele a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu FK Csikszereda, în etapa cu numărul 11 din Liga 2. Erik Lincar o lasă pe Turris pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 16 puncte, la un singur punct distanță de ultimele două locuri care asigură accederea în play-off.

În etapa a 12-a a Ligii 2, Turris Oltul joacă vineri, de la ora 19:30, la Dunărea Călărași, a doua clasată din campionat.

Silviu Bogdan, fost arbitru divizionar și fost director al centrului de copii și juniori de la CSU Craiova, este de miercurea trecută noul manager general al echipei Turris Oltul Turnu Măgurele. Mutarea a survenit după recentul scandal din sânul formației de liga secundă.

Daniel NAZARE 09 Nov. 2020, 13:32 Liga 2
Pe aceeași temă