Eugen Trică pierde o sumă importantă în ”războiul” cu ”FC U” Craiova! Verdictul dat de CNSL în litigiul dintre olteni și fostul lor antrenor

Daniel VLAD 14 Jan. 2021, 12:33 Liga 2
Eugen Trică pierde o sumă importantă în ”războiul” cu ”FC U” Craiova! Verdictul dat de CNSL în litigiul dintre olteni și fostul lor antrenor

Eugen Trică (44 de ani) a mers pe cai mari la ”FC U” Craiova în vara anului 2019 și a reușit promovarea echipei din Liga 3 în Liga 2 fără nicio înfrângere. Însă, în al doilea eșalon, ”Jose” nu a mai apucat să conducă niciun meci de pe banca tehnică a oltenilor, după ce a intrat în conflict cu patronul Adrian Mititelu și ulterior a fost concediat. În locul său, chiar în săptămâna dinaintea începerii campionatului, a fost readus Nicolo Napoli.

Ce s-a întâmplat? Liga2.ro a aflat că Eugen Trică a refuzat să se prezinte pe stadionul ”Ion Oblemenco” la ședința foto oficială a clubului din Bănie, cea care a avut loc la data de 21 august. ”Jose” a considerat că șefii de la ”FC U” i-au dat peste cap programul, el dorind disputarea unui meci amical cu CSM Reșița.

Astfel că, fostul internațional a decis să nu îi însoțească pe jucătorii săi la evenimentul oficial organizat de club, iar aceștia nu au putut să mai facă poze cu antrenorul principal din acel moment.

Fotografia de prezentare a lotului ”FC U” Craiova. De obicei, în această fotografie apar și antrenorul principal și stafful său. Ei au lipsit de această dată, din cauza faptului că Eugen Trică n-a dorit să participe la ședința foto, fiind supărat pe conducerea clubului.

”Contractul dintre FC Universitatea Craiova și antrenorul Eugen Trică a încetat astăzi, 24.08.2020.
Urmează ca, în scurt timp, să fie angajat un nou colectiv tehnic.
Pentru următoarele zile de provizorat, antrenamentele echipei vor fi conduse de către Vali David și Ovidiu Dănănae”

Așa a sunat anunțul U Craiova 1948 SA referitor la despărțirea de Eugen Trică

A doua lovitură pentru Eugen Trică după concediere. Solicitarea plății a 51.129 euro de către ”FC U” Craiova i-a fost respinsă

Dar, după ce a fost anunțat că este concediat, deoarece nu se prezentase pe ”Ion Oblemenco”, Eugen Trică a decis să se adreseze comisiilor FRF pentru rezolvarea conflictului cu ”FC U” Craiova, deoarece a considerat că a fost dat afară de Adrian Mititelu pe nedrept.

Fostul antrenor al oltenilor a solicitat 51.129 de euro, bani pe care teoretic îi mai avea de primit până la finalul contractului cu actualul lider al Ligii 2.

Însă, Eugen Trică a primit o nouă lovitură. Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF a decis că cererea sumei de 51.129 de euro, pe care ”Jose” i-o solicita conducerii ”FC U” Craiova după ce a fost concediat, este neîntemeiată.

Trică va încasa de la ”FC U” Craiova doar banii din perioada 1 și 24 august 2020!

Totuși, CNSL din cadrul Federației Române de Fotbal a decis că Eugen Trică trebuie să primească de la U Craiova 1948 SA doar banii care i se cuveneau între 1-24 august. Fostul antrenor al oltenilor are dreptul la recurs în cinci zile de la comunicarea deciziei, însă are de plătit și suma de 2.590 de lei, onorariul avocatului.

După despărțirea de ”FC U” Craiova, după o perioadă, Eugen Trică a semnat, la data de 10 noiembrie 2020, cu Turris Oltul Turnu Măgurele, dar proiectul pe care l-a ales nu a fost unul bun pentru acesta. Echipa din județul Teleorman a luat decizia, ieri, 13 ianuarie 2021, să se retragă din campionatul Ligii 2. Astfel, Trică a rămas din nou fără echipă pe care să o antreneze.

În cariera sa, Eugen Trică a mai antrenat echipele Juventus București, CFR Cluj, UTA, Metalul Reșița și Sportul Snagov (tot Metalul Reșița, dar sub altă denumire, antrenată în altă perioadă de timp). Antrenor secund a fost la Ittihad (Arabia Saudită) și Politehnica Iași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-soc-la-fc-u-craiova-eugen-trica-a-fost-demis-cu-mai-putin-de-o-saptamana-inainte-de-startul-sezonului-ligii-2-19145315

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-luara-de-la-niste-poze-muica-culisele-rupturii-dintre-adrian-mititelu-si-eugen-trica-19145512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-turnu-magurele-se-retrage-din-campionatul-ligii-2-patronul-valentin-dragnea-si-a-retras-finantarea-19164853

Daniel VLAD 14 Jan. 2021, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă