Fără emoții! Corvinul Hunedoara a câștigat la pas contra CFC Argeș, iar Florin Maxim simte că a fost ziua perfectă: ”Băieții au fost montați, nu a fost nevoie de aportul meu”

Andrei PASCU 09 Mar. 2024, 16:01 Liga 2

Își menține poziția în Liga 2 Corvinul Hunedoara, fiind pe 2 după trei meciuri în acest an, la fel ca după ultima rundă din 2023. După victoria din etapa a 18-a este la două puncte de liderul CSC Șelimbăr. În partida disputată pe teren propriu contra CFC Argeș, sâmbătă, 9 martie, trupa lui Florin Maxim s-a impus fără probleme.

Hunedorenii au făcut diferența în prima parte, când au marcat ambele goluri ale întâlnirii. S-a terminat 2-0 disputa cu formația lui Eugen Neagoe. La final, și Florin Maxim a recunoscut că meciul a fost unul la un nivel foarte bun, așteptat de el, mai ales că în runda trecută a pierdut deplasarea de la Gloria Buzău.

Victorie fără emoții pentru Corvinul Hunedoara

Repede a deschis scorul Corvinul Hunedoara, încă din minutul 5, prin Antoniu Manolache, care a înscris din cădere cu capul, în urma unui corner, din centrarea lui Neacșa.

Apoi, în minutul 24, a picat și golul al doilea, tot în urma unei faze fixe. După o fază prelungită, după o lovitură liberă, a marcat Marius Chindriș, cu piciorul, din interiorul careului.

  • Corvinul: Lefter – Fl. Iacob (Hergheligiu 79′), Lică, Ant. Manolache, Velisar – Bradu (D. Pop 81′), Hrezdac (M. Chindriș 11′) – Al. Neacșa (cpt.), Lupu, Seb. Ion (T. Mitran 46′) – M. Coman
    Rezerve neutilizate: Blaga – Ad. Nicolae, Y. Răducanu, Predică, Câmpan

Florin Maxim, încântat de evoluția hunedorenilor în partida contra CFC Argeș

Antrenorul Florin Maxim a remarcat tocmai faptul că jucătorii săi nu au marcat întâmplător din faze fixe, exersând pe parcursul acestei săptămâni în mod accentuat astfel de momente de joc. I-a și ieșit, dar a lăudat și motivația arătată de jucătorii, mai ales că veneau după eșecul cu 1-2 de pe terenul Gloriei Buzău.

Aveam nevoie de această victorie, săptămâna nu a fost ușoară pentru noi, am analizat ce am făcut mai puțin bine la Buzău. Azi ne-a ieșit tot, am intrat bine, băieții au fost montați. Nici nu a fost nevoie de aportul meu, nici la pauză.

De ieri i-am simțit bine, au fost conectați și la fazele fixe. Nu că nu ne-au ieșit până acum, dar a fost foarte bună sincronizarea dintre ei. Și cel care centra, și cei care atacau. Ne-au ieșit lucrurile la antrenament, ne bucură că marcăm și din faze fixe.

Meciul îl puteam închide prin Lupu, a mai finalizat și din careu. Bradu în a doua repriză, a fost și ratarea lui Marius Chindriș. Am fost mulțumit de băieți, dar și adversarii au avut ocazii pe finalul primei reprize, cu șuturi de la distanță. Dar, în a doua repriză ei cred că au mai avut un șut de la distanță.

Un joc bun, eu cred că le-a plăcut spectatorilor și telespectatorilor”, a declarat Florin Maxim la finalul întâlnirii.

Două faze fixe au decis partida de la Hunedoara și au adus victoria pentru Corvinul 

Antrenorul hunedorenilor a explicat chiar cele două goluri, cum a gândit fazele, dar și alte momente cheie din joc. CFC Argeș a fost periculoasă, cu precădere, în urma șuturilor de la distanță, aspect cu plus în dreptul Corvinului din perspectiva antrenorului, pentru că spațiile de pătrundere au fost bine închise.

(N.r. – Despre primul gol)”Manolache atacă foarte bine, poate îl studiază și adversarii, dar știe să lovească. Cum noi ne-am scăpat omul din marcaj la meciul cu Mioveni… se întâmplă, fiecare are mișcările lui, noi exersăm, le punem jucătorilor imagini cu adversarii. Adversarii de azi au mai pierdut pe faze fixe, la Miercurea Ciuc, au mai luat goluri din faze fixe, nu e o întâmplare.

Mă bucura și Coman dacă marca. El face efort și cred că pentru el e important să marcheze, pentru că e atacant. Dar cred că o va face, se antrenează foarte bine, e un băiat muncitor și îi va ieși.

(N.r. – Despre golul al doilea) Marius Chindriș, de când e la Corvinul, a mai reușit astfel de goluri. Mă bucur pentru el, avea nevoie de o astfel de execuție și de gol.

Mă bucură, per total, implicarea, angajamentul, tot vorbim de aceste lucruri, dar și că ne-a ieșit ce am exersat la antrenamente”, a continuat Florin Maxim.

Unirea Slobozia, ultimul adversar pentru Corvinul Hunedoara în sezonul regular

În runda a 19-a din Liga 2, ultima din sezonul regular, Corvinul Hunedoara are meci pe teren străin, contra Unirea Slobozia. Corvinul e pe locul 2 acum, cu 37 puncte, cu trei puncte peste locul 3, Unirea Slobozia, dar care momentan nu a jucat în această rundă. O va face duminică, în deplasare, contra ultimei clasate, Progresul Sparac.

Apoi, vor urma partidele din play-off-ul Ligii 2, câte 10 pentru fiecare dintre echipele calificate.

Iată ce a mai declarat Florin Maxim după succesul cu CFC Argeș:

A fost iar cu noi tribuna, galeria a cântat 90 de minute, a fost alături de noi, toată lumea ne-a împins de la spate. Și în meciurile de pregătire am primit doar un gol, la Buzău am luat două, eram debusolați, dar e bine că nu am luat acum. Mă bucură mereu când nu luăm gol.

Urmează o deplasare lungă, dar încercăm să le oferim băieților condiții bune, să fie proaspeți și să luăm de la Slobozia punct sau puncte”.

Toate reacțiile după meciul Corvinul Hunedoara – Campionii FC Argeș:

https://www.youtube.com/watch?v=wJDiLS22BiM

 

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-victorie-importanta-pentru-csm-resita-contra-gloria-buzau-19302136

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-18-liga-2-19302008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-pune-piciorul-in-prag-si-are-o-conditie-sa-mai-dea-bani-la-cfc-arges-19302005

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lista-directorilor-sportivi-din-fotbalul-romanesc-19301995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-ceahlaul-pot-face-pasul-decisiv-in-grupa-pentru-promovare-cu-o-victorie-in-meciul-direct-19301966

Andrei PASCU 09 Mar. 2024, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă