Fără șanse la play-off, CSM Reșița a făcut strategia înaintea ultimei runde din sezonul regular. Așteptările lui Flavius Stoican

Andrei PASCU 14 Mar. 2024, 13:57 Liga 2
Fără șanse la play-off, CSM Reșița a făcut strategia înaintea ultimei runde din sezonul regular. Așteptările lui Flavius Stoican

CSM Reșița va juca în play-out, nu mai are șanse la calificarea în play-off-ul Ligii 2, iar de acum va începe să facă strategia pentru a doua parte a sezonului. Până atunci, în ultima etapă din campionatul regular, va întâlni, pe teren advers, CFC Argeș.

Confruntarea e parte din etapa a 19-a și figurează în program pentru sâmbătă, 16 martie, cu începere de la ora 11:00, atunci când vor avea loc toate partidele din Liga 2. Întâlnirile vor fi în format live-text pe Liga2.ro.

CSM Reșița vrea victoria contra CFC Argeș

Flavius Stoican a încercat să își țină jucătorii concentrați pe durata săptămânii, după ce, în urma etapei trecute, au rămas fără șansă de calificare în grupa pentru promovarea din Liga 2 în SuperLiga României.

Antrenorul este convins că a reușit să facă acest lucru, să îi mențină motivați pe jucătorii săi, considerând că se pot întoarce de la Mioveni, acolo unde va avea loc partida contra Campionii FC Argeș, cu cele trei puncte.

Dacă emoțiile retrogradării nu există pentru formația din Valea Domanului, Stoican își dorește, în play-out, evoluții tot mai bune. De la duelul de sâmbătă vrea să vadă determinare din partea jucătorilor săi, să reușească o prestație bună, pentru că reșițenii au stat mai bine în partidele de acasă decât în cele din deplasare.

Meciul cu FC Argeș este unul pe care noi vrem să-l câștigăm și mergem încrezători la Pitești. Știm că nu va fi ușor, mai ales că vom întâlni o echipă care este dezamăgită și rănită. Toate aceste lucruri pe care le spun reprezintă exact realitatea.

Noi avem un moral bun, suntem încrezători în forțele noastre și nu vreau să ne oprim aici. Vom întâlni o echipă care va juca pe teren propriu, FC Argeș este un nume în fotbalul românesc și nu ne va fi ușor. Vom vedea după această partidă dacă vom merge pe aceeași linie și mă refer aici dacă echipa va arăta acceași dorință și determinare ca până acum.

Vreau un pic să schimbăm și gândirea, mă refer la faptul că dacă jucăm în deplasare să nu mai credem că plecăm cu șansa a doua. Vreau să gândim faptul că față de adversara noastră avem aceeași șansă de a câștiga. Trebuie să fim atenți și responsabili.

Vreau să echilibrăm această balanță referitor la meciurile de pe teren propriu cu cele din deplasare. Îmi doresc să fim la fel de dezinvolți și eficienți și în deplasare. Până la urmă, se joacă pe un teren cu aceleași dimensiuni, nu este la fel de mare presiunea din partea gazdelor și trebuie să fim conștienți că putem obține puncte și în deplasare.

Vom fi foarte atenți de acum înainte la meciurile în care suntem noi oaspeții. Se pot întâmpla multe, vom încerca să facem greșeli cât mai puține și orice punct sau puncte aduse din deplasare sunt foarte importante în economia clasamentului final”, a spus Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

CSM Reșița poate termina sezonul regular pe locul 7

Clubul din Valea Domanului se află la 27 de puncte acumulate în 18 meciuri și se clasează pe locul 9 în Liga 2, la un punct de următoarele clasate deasupra, ACSM Ceahlăul și Chindia Târgoviște.

În sezonul regular a mai rămas de disputat o rundă, iar pentru CSM Reșița consemnează ultima deplasare, la Campionii FC Argeș. Flavius Stoican a prefațat și ce va urma pentru echipa lui în play-out.

Locul din clasament ne oferă în acest moment o oarecare liniște, dar la fel de adevărat este faptul că va trebui să continuăm să consolidăm această poziție. Nu pot spune în acest moment câte puncte ne trebuie ca să fim matematic salvați de la retrogradare, dar orice meci trebuie tratat ca și când ar fi ultimul.

Până nu vom fi matematic salvați, vom avea în continuare emoții. Liniște există la echipă în acest moment și vreau să continuăm pe aceeași linie. Dorința mea este să fim matematic salvați de la retrogradare cu mai multe etape înainte de a se termina campionatul. Vom vedea dacă se poate acest lucru.

Nu tratăm superficial meciurile, nu credem că plecăm cu șansa a doua în niciun meci și trebuie să rămânem realiști și echilibrați”, a mai spus Stoican.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterul-care-a-plans-pentru-ceahlaul-rasplatit-de-llullaku-19302759

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-dica-dispus-sa-preia-campionii-fc-arges-19302748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/culisele-numirii-lui-gabi-tamas-in-conducerea-clubului-concordia-chiajna-19302752

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unde-au-ajuns-doi-jucatori-plecati-din-liga-2-19302744

https://liga2.prosport.ro/nationale/convocari-din-liga-2-si-liga-3-pentru-actiunea-romaniei-u18-19302734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fanii-stelei-o-noua-reactie-fata-de-conducere-19302722

Andrei PASCU 14 Mar. 2024, 13:57 Liga 2
Pe aceeași temă