Eugen Beza, înaintea ultimului meci de ”acasă” din acest sezon al Șelimbărului, cu Brăila: ”Ne-am propus să câștigăm până la final. Suntem bucuroși că ne-am atins obiectivul”

Ovidiu BOICA 29 Apr. 2022, 18:40 Liga 2
Eugen Beza, înaintea ultimului meci de ”acasă” din acest sezon al Șelimbărului, cu Brăila: ”Ne-am propus să câștigăm până la final. Suntem bucuroși că ne-am atins obiectivul”

Antrenorul echipei CS Comunal Șelimbăr, Eugen Beza, a afirmat, înaintea meciului cu Dacia Unirea Brăila, de sâmbătă, 30 aprilie, programat la Râmnicu Vâlcea, că își propune ca formația sa să termine play-out-ul Ligii 2 neînvinsă.

În acest moment, doar formația sibiană și Poli Iași, ambele din Grupa A, sunt invincibile în acest turneu. Ar fi trebuit să fie și FC Buzău, din Grupa B, însă aceasta a pierdut la ”masa verde” jocul câștigat cu 6-2 cu Viitorul Pandurii.

Eugen Beza: ”Am atins vârful de formă în această perioadă”

Eugen Beza ia în calcul alte trei puncte cu formația din Brăila și un nou rezultat pozitiv în ultima etapă, pe terenul celor de la Metaloglobus. Acesta speră ca jucătorii săi să nu se relaxeze după ce și-au îndeplinit obiectivul, menținerea în eșalonul secund.

”Urmează un joc important pentru noi, pentru că sunt trei puncte, ne-am propus să câștigăm până la final, e și normal, sper să nu apară o stare de relaxare în rândul băieților chiar dacă am avut un pic de liber după victoria importantă de la Timișoara. Noi, ca și staff, cred că ne-am făcut înțeleși în această perioadă. Au muncit bine băieții și cred că vom câștiga acest joc. În acest play-out ne-am descurcat bine, pentru că avem o echipă bună. Cred că am atins vârful de formă în această perioadă. Suntem bucuroși că ne-am atins obiectivul și cred că de aici pleacă și o oarecare relaxare psihică din punctul ăsta de vedere”, a declarat Beza.

Mubele și Yazalde au ridicat nivelul tuturor jucătorilor de la Șelimbăr, crede Beza

Antrenorul ”călăreților roșii” consideră că, prin aducerea lui Mubele și Yazalde, ultimii sosiți în lotul echipei sibiene, a crescut nivelul tuturor jucătorilor săi: ”Achizițiile celor doi jucători (n.a. Firmin Mubele și Yazalde) au crescut, din punctul meu de vedere, nivelul tuturor. Am demonstrat și campionatul regular că suntem o echipă puternică, am învins echipe bune, dar cred că un pic a stimulat lotul venirea celor doi pentru că, în primul rând, uman sunt jucători deosebiți. De calitatea lor nu vorbim, pentru că ei au demonstrat de-a lungul carierei, nu e o surpriză pentru noi că au avut un randament bun.”

Un Șelimbăr omogen și mai puternic în noul sezon de Liga 2

Eugen Beza a vorbit și despre planurile de viitor, susținând că își dorește să păstreze cât mai mulți jucători din actualul lot și pentru noul sezon, deoarece este adeptul omogenității. Antrenorul speră ca atât stafful său, cât și cei din conducere să învețe din greșelile făcute pe parcursul primului an petrecut în Liga 2.

”Noi, ca și club, ne propunem în primul rând să păstrăm nucleul de jucători, cât mai mare să fie pentru că omogenitatea contează foarte mult la Liga 2. Grupul, cum spun eu întotdeauna, e determinant în această ligă, pentru că face diferența și, bineînțeles, vom încerca să facem achiziții, vrem să învățăm din anul acesta care-a fost pentru că am făcut multe greșeli și în vară, și în iarnă și sper să fi învățat din ele. Le-am analizat împreună cu conducerea clubului și sperăm să fim inspirați pentru ceea ce va urma”, a adăugat Beza.

Tudor Telcean vede Brăila un adversar imprevizibil!

Și fundașul Tudor Telcean, împrumutat în iarnă de la ”U” Cluj, după ce în prima parte a sezonului fusese împrumutat în Liga 1, la Campionii FC Argeș, speră ca CS Comunal Șelimbăr să termine play-out-ul neînvinsă.

”Este o partidă dificilă, ca toate celelalte din play-out, pentru că adversarul este imprevizibil. Trebuie să fim concentrați sută la sută și cu siguranță vor veni cele 3 puncte”, a afirmat Telcean înaintea jocului cu Dacia Unirea Brăila. Asta sperăm (n.a. CSC să termine play-out-ul neînvinsă), am avut un parcurs foarte bun în play-out și vom continua seria, în ultimele două meciuri deoarece ne pregătim foarte bine și nu avem emoții”, a spus Telcean.

CS Comunal Șelimbăr și Dacia Unirea Brăila se vor întâlni sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 11:00, la Râmnicu Vâlcea, unde își dispută echipa sibiană meciurile de acasă în acest play-out, într-un joc ce contează pentru etapa a 6-a din Grupa A a play-out-ului Ligii 2.

Sibienii au 33 de puncte și se află pe locul 3, în timp ce brăilenii sunt pe ultimul loc, 7, cu doar 5 puncte. Dacia Unirea este la ultimul meci din acest sezon, în ultima rundă urmând să stea. Șelimbăr va mai avea un meci cu Metaloglobus, în deplasare.

Declarațiile date de Eugen Beza și Tudor Telcean înainte de CS Comunal Șelimbăr – Dacia Unirea Brăila:

Foto: Eduard Vînătoru și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto
Video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-un-joc-din-cele-sase-se-disputa-in-alt-interval-orar-19228890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/invincibilitatea-in-play-out-singura-miza-a-iesenilor-in-acest-final-de-sezon-poli-iasi-si-selimbar-sunt-singurele-formatii-neinvinse-pana-acum-in-cele-doua-grupe-din-play-out-19228719

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-si-a-asigurat-mentinerea-in-liga-2-cu-victoria-cu-poli-timisoara-ciocalteu-omul-meciului-chiar-de-ziua-sa-am-fost-cu-adevarat-uniti-curtean-a-uitat-ca-a-jucat-19227688

Ovidiu BOICA 29 Apr. 2022, 18:40 Liga 2
Pe aceeași temă