Invincibilitatea în play-out, singura miză a ieșenilor în acest final de sezon! Poli Iași și Șelimbăr sunt singurele formații neînvinse până acum în cele două grupe din play-out

Narcis POHOAȚĂ 26 Apr. 2022, 13:47 Liga 2
Invincibilitatea în play-out, singura miză a ieșenilor în acest final de sezon! Poli Iași și Șelimbăr sunt singurele formații neînvinse până acum în cele două grupe din play-out

Runda de Paște din Liga 2 a adus liniștea în Copou, Poli Iași reușind să scape definitiv de emoțiile barajului după victoria obținută vineri, în fața Dunării Călărași, scor 2-0.

Cu două etape înainte de finalul play-out-ului, Poli Iași, locul 4 în Grupa A, are un avans de șase puncte față de Poli Timișoara, ocupanta locului 5, care duce la barajul pentru menținere în eșalonul secund. Astfel, indiferent de rezultatele din ultimele etape, Iașiul lui Costel Enache nu mai poate coborî în clasament, întrucât la egalitate de puncte cu echipa bănățeană are avantajul punctajului mai bun din sezonul regulat.

În aceste condiții, ”finala” din ultima etapă, din Copou, dintre cele două Politehnicii, nu va mai avea nicio miză, în joc fiind doar apărarea blazonului și punctele pentru palmares.

Singura miză a Iașiului în acest final de sezon

Scăpată de emoțiile retrogradării, ieșenii ar trebui, în mod firesc, să înceapă construcția echipei pentru sezonul viitor, când obiectivul declarat va fi promovarea în Liga 1. Astfel, ultimele meciuri din acest sezon, cu FK Miercurea Ciuc (în deplasare) și Poli Timișoara (acasă), ar putea constitui noi oportunități pentru unii jucătorii să convingă că merită să continue în Copou. În paralel, însă, ieșenii nu vor să neglijeze nici rezultatele, în încercarea de a încheia partea a doua a campionatului fără înfrângere.

Totuși, Costel Enache spunea înainte jocului cu Dunărea că își cunoaște foarte bine jucătorii și a tras concluzii despre activitatea lor din acest sezon. Cunosc foarte bine jucătorii, le cunosc potențialul, știu ce pot face, nu mai e cazul să facem din jocuri teste. E o motivație pentru jucători, sunt puncte în joc, imaginea noastră, o să facem lucrurile de așa natură încât să terminăm campionatul cât mai bine, cât mai onorabil. Sub nicio formă nu voi folosi jocurile de campionat pentru a face teste sau trialuri”, spunea Enache.

După primele cinci runde din play-out, CS Comunal Șelimbăr și Politehnica Iași sunt singurele formații din cele 14 care nu au înregistrat un eșec în acest turneu, prima fiind însă cea mai prolifică, cu 10 puncte adunate în patru jocuri. Ieșenii, în schimb, se pot lăuda cu cea mai bună defensivă de până acum în play-out, un singur gol primind echipa lui Costel Enache în cele patru meciuri disputate, și acela din penalty. Nu la fel de bine stau moldovenii și la capitolul ofensivă. Cu doar patru goluri marcate în primele tot atâtea partide, echipa lui Enache are unul dintre cele mai slabe atacuri din play-out.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 26 Apr. 2022, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă