CS Comunal Șelimbăr și-a asigurat menținerea în Liga 2 cu victoria cu Poli Timișoara. Ciocâlteu, omul meciului chiar de ziua sa: ”Am fost cu adevărat uniți.” Curtean a uitat că a jucat la alte Poli

Marius ANGHEL 17 Apr. 2022, 14:58 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a câștigat, sâmbătă, cu scorul de 2-1 meciul din deplasare de la Timișoara, de pe arena Știința, cu Politehnica, iar cu acest succes s-a îndepărtat la nouă puncte de echipa bănățeană și și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2, la prima prezență din istoria sa în acest campionat.

Clubul sibian poate fi cel mult egalat de Poli, aflat pe poziția a 5-a, de baraj de menținere, însă nu poate fi depășit în clasament, deoarece primul criteriu de departajare este numărul de puncte cu care s-a intrat în play-out. Șelimbărul a avut 23 de puncte, față de 21 pe care le-a avut Poli.

Alexandru Ciocâlteu, gol și pasă de gol cu Poli Timișoara în ziua în care a aniversat 32 de ani

Pe arena Știința, Alexandru Ciocâlteu a deschis scorul din minutul 1, iar Alexandru Curtean a marcat pentru 2-0 înainte de pauză, în minutul 45. Poli a redus din diferență în minutul 79, prin Doru Andrei, după ce Curtean a degajat în el și mingea l-a surprins pe portarul Gal.

Cu acest succes, echipa din Șelimbăr a acumulat 33 de puncte și s-a desprins la nouă puncte în fața Politehnicii Timișoara, clasata pe locul 5, ultimul care mai dă emoții în privința menținerii în Liga 2.

Despre succesul cu echipa alb-violetă, cât și despre asigurarea sportivă a menținerii în Liga 2 au vorbit din partea trupei din Șelimbăr și cei doi marcatori, pe lângă antrenorul Eugen Beza.

Alexandru Ciocâlteu a marcat și a oferit o pasă de gol chiar în ziua în care a aniversat împlinirea a 32 de ani .

”Este un cadou frumos, o victorie frumoasă, care ne salvează și matematic de la barajul pentru Liga a 3-a. Sunt bucuros, sunt fericit, abia aștept să ajung acasă să îmi văd familia, care mă așteaptă.

Rar se câștigă aici, dar astăzi am fost cu adevărat uniți și am reușit să ne impunem. În momentele dificile stângi rândurile. Am fost conectați, toată lumea, și jucătorii care n-au jucat, și stafful, și victoria e a tuturor”, a spus Ciocâlteu la finalul jocului.

Ciocâlteu: ”A fost cea mai importantă victorie din acest sezon”

Șelimbărul a reușit reușit a doua victorie consecutivă în deplasare în acest sezon, după ce până acum nu câștigase nici măcar o dată afară în restul campionatului. Runda trecută s-a impus cu 3-2 în fața celor de la FK Miercurea Ciuc.

”Iată că, ușor-ușor, vin și victoriile în deplasare. Cred că asta a fost cea mai importantă victorie din acest sezon. Nu e ușor să câștigi aici, este un teren greu, unde joacă o echipă destul de grea”, a mai spus Ciocâlteu, care își dorește victorii și în ultimele două meciuri rămase de disputat în acest campionat: ”Sperăm să o ținem tot așa până la sfârșitul campionatului și să câștigăm și următoarele două meciuri.”

Alexandru Curtean, după victoria cu Poli: ”Știam că putem să încheiem totul astăzi și am arătat încă o dată că știm să ne motivăm în momentele decisive”

Alexandru Curtean spune că echipa sa a reușit să se motiveze exemplar pentru a câștiga și a-și îndeplini obiectivul.

”Suntem foarte fericiți pentru acest rezultat. Am fost foarte motivați înaintea meciului. Știam că putem să încheiem totul astăzi și am arătat încă o dată că știm să ne motivăm în momentele decisive. Am făcut-o din nou, am muncit până la capăt și sunt foarte fericit pentru noi, pentru echipă, pentru club. Meritam asta”, a spus mijlocașul originar din Sibiu.

Acesta a fost întrebat de ofițerul de presă al echipei de Șelimbăr și despre sentimentul pe care îl are după ce a înscris împotriva unei formații pentru care a jucat. Curtean nu a jucat niciodată pentru actuala echipă care evoluează sub numele de Politehnica Timișoara, însă nu a avut nimic de corectat despre această eroare.

”Asta e viața, jucăm la diferite echipe, ne facem treaba pentru fiecare în parte. Au fost amintiri plăcute aici, la Timișoara, nu o să uit niciodată, iubesc acest oraș. Din păcate, astăzi am fost adversari. Viața merge înainte și le doresc să se salveze de la baraj, pentru că merită pentru ei, pentru echipă, grup, oraș și suporteri”, a spus Curtean, care a evoluat pentru fosta Poli Timișoara, condusă de Marian Iancu, și ACS Poli Timișoara.

Interesant este că la intrarea la vestiare, căpitanul Alexandru Curtean le-a cerut colegilor să nu bucure preazgomotos, pentru că poliștii erau devastați după eșec și posibilitatea tot mai mare de a merge la barajul de evitare a retrogradării.

CS Comunal Șelimbăr are 33 de puncte și e pe locul 3 în Grupa A din play-out-ul Ligii 2, salvată matematic de la retrogradare. Runda viitoare, a 5-a, va sta, iar apoi, primește vizita ultimei clasate Dacia Unirea Brăila. Ulterior, în ultima rundă, are meci la București, cu Metaloglobus.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 17 Apr. 2022, 14:58 Liga 2
Pe aceeași temă