E loc de multă filozofie la Ripensia după ultima etapă a acestui sezon de Liga 2! Gavra a ”limpezit jocul” și a dat ”pase luminoase”

Anda DELIU 08 May. 2022, 15:00 Liga 2

Ripensia a mai salvat din ultimele impresii ale unui sezon cu final dezastruos cu victoria cu 2-0 obținută, sâmbătă, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

După meci, a dat o declarație preparatorul sportiv al echipei (din acte), Iulian Muntean, cel care dă, de fapt, indicațiile de pe bancă. Muntean a alunecat într-un discurs cu accente filozofice și chiar de tipul unor vremuri de tristă amintire pentru România.

Ripensia a înțeles că trebuie să se respecte pe sine!

După anunțul despre ideea neînscrierii echipei în viitorul sezon de Liga 2 și retragerea în Liga 3, dovedit un mare bluff al conducerii, s-a văzut o lipsă de concentrare la jucători pe teren.

Iulian Muntean spune că, într-un final, și-au dat seama că nu mai pot continua să se facă de râs, indiferent de context. ”Nu pot decât să-i felicit pe jucători pentru acest ultim meci din sezon. Au înțeles că ultima impresie contează, au strâns rândurile, au muncit, au fost concentrați și, ca urmare, victoria a venit oarecum logic. Pot să spun că au făcut un meci tactic perfect. Și-au dat seama că dacă nu respecți 100 la sută fotbalul, acesta te pedepsește. Ne-am luat toate măsurile să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în ultima etapă acasă cu Dejul”, a declarat Muntean, trecut în acte preparator sportiv, deoarece nu are licență de antrenor secund, așa cum este perceput în cadrul clubului.

Reamintim, Ripensia a ”reușit” să piardă meciul cu FC Brașov și la ”masa verde”, deoarece a interpretat greșit regulamentului și a utilizat un jucător în stare de suspendare, a intrat pe teren după pauza partidei cu FC Buzău cu zece oameni, ca să amintim doar câteva din momentele ce arată degringolada totală în care a fost clubul în primăvara aceasta.

Cristian Gavra a marcat pentru Ripensia la ultimul meci

Cristian Gavra a fost adus la Ripensia în iarnă, când cu Florin Fabian la timonă se construia alt proiect, care anul viitor ar fi trebuit să se lupte la promovare. El s-a și accidentat, deoarece a intrat pe teren deși nu era pregătit foarte bine. Acum, la ultimul meci, atacantul a reușit să înscrie.

Muntean l-a lăudat pe Gavra în niște termeni care ne aduc aminte de presa ceaușistă. ”Trebuie să menționăm și modul în care a intrat în teren Cristian Gavra, revenit după o accidentare. Chiar dacă nu este la nivel maximum cu pregătirea, a limpezit foarte mult jocul, a dat câteva pase luminoase, lăsându-l pe Piftor singur cu portarul și și-a încununat evoluția cu un gol suprerb, cu un șut cu exteriorul, la colțul lung de la aproximativ 20 de metri”, a spus Muntean despre un gol marcat, până la urmă, contra unei alte echipe ”băgate” de patron în haos.

Ripensia spune că va continua din vară cu tineri, deci e greu de crezut că Gavra, care are 29 de ani, va mai rămâne.

  • Gavra a marcat pentru 2-0 în minutul 77. Prima reușită a meciului i-a aparținut fundașului Nenad Lalic, în minutul 25.

Marea realizare la Ripensia: unii juniori au bifat cinci minute în teren

Iulian Muntean a rămas la Ripensia de pe vremea când era antrenor Ciprian Urican. De atunci, indiferent că antrenori au fost Alexandru Pelici, Cosmin Petruescu sau Florin Fabian, Muntean a ”supraviețuit”. Poate și pentru că spune ce vrea să audă patronul, și anume, a punctat ce mare realizare e că s-au debutat niște juniori cinci minute.

”Ca observație generală, în ultimele cinci meciuri din play-out, chiar dacă, matematic, nu am fost salvați decât după meciul cu Buzăul de acasă, am adus la antrenamentele echipei întâi un număr mare de jucători din academie, U19, U17, chiar și U16. Zece dintre ei debutând la nivelul Ligii 2. Unul dintre ei, Avramescu, intrând chiar de două ori ca titular, Agapie jucând chiar 35 de minute vârf cu Buzău. Într-adevăr, unii dintre ei au prins 4-5-10-15 minute în funcție de meci sau de rezultat, dar e vorba și de motivarea și inspirația pe care o primesc acești copii pentru viitorul lor. Să nu uităm că unii dintre ei sunt născuți în 2006”, a mai spus, tot cu iz de propagandă, Muntean.

Strict comparativ, pe vremea când Timișoara conta în fotbal, Gabriel Torje, care avea 16 ani, cât au acum cei născuți în 2006, marca și nu mai era scos niciodată din echipă la primul meci. Acela a fost un debut real, nu o introducere ca să fie bifată a cât mai multor juniori. De altfel, Torje a și fost vândut ca ”inima Banatului”, în timp ce la Ripensia sunt deja câteva sezoane de când Dumitru Mihu nu mai reușește să vândă nimic.

Ripensia a încheiat sezonul de Liga 2 pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului

  • Ripensia în victoria cu 2-0 cu Viitorul Pandurii: Șt. Dobre – Sturzu, Rogac, Lalic, Fridrich – Stoi (cpt.), Vidrăsan (T. Călin 74), Val. Macrițchii (Mișca 86) – Mih. Ene (Gavra 55), Golda (Mitrov 55), Piftor (Baeram 86). Rezerve neutilizate: M. Lupu – Țieranu, Rz. Morariu, Mihart.

Ripensia a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 12, cu 25 de puncte acumulate în 19 meciuri, și a fost repartizată apoi în Grupa B a play-out-ului, unde în șase meciuri a acumulat doar șase puncte. Astfel, echipa timișoreană a încheiat campionatul cu un total de 31 de puncte și cu o clasare pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-din-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-a-se-mai-pot-produce-modificari-in-clasament-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19230194

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

Anda DELIU 08 May. 2022, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă