După Steaua, Progresul Spartac a defilat și ea cu CSM Jiul, chiar dacă trupa din Petroșani a fost prima care a marcat. Andrei Erimia: ”Echipa e ca un puzzle în care încercăm să adăugăm câte o piesă care să se potrivească”

Marius ANGHEL 28 Jul. 2022, 19:15 Liga 2
După Steaua, Progresul Spartac a defilat și ea cu CSM Jiul, chiar dacă trupa din Petroșani a fost prima care a marcat. Andrei Erimia: ”Echipa e ca un puzzle în care încercăm să adăugăm câte o piesă care să se potrivească”

Progresul Spartac a avut nevoie de un adversar din Liga 3 pentru a obține prima victorie în meciurile amicale din această vară.

Cu 5-1 s-a impus pe teren propriu, joi, 28 iulie, trupa antrenată de Andrei Erimia în fața celor de la CSM Jiul Petroșani, formație aflată într-un mini-turneu la București și care ieri pierdea cu scorul de 0-6 jocul cu Steaua, în Ghencea.

CSM Jiul a condus pe terenul Progresului Spartac

Partida amicală desfășurată pe terenul sintetic al stadionului din cartierul bucureștean Progresul a decurs pe durata a trei reprize, prima de 45 de minute, iar celelalte două de câte 30 de minute fiecare.

Trupa din județul Hunedoara, care a terminat sezonul recent încheiat pe locul 3 în play-out-ul Seriei a 7-a a Ligii 3 și a fost preluată în această vară de antrenorul George Zima, a deschis scorul în minutul 30, prin Istratie, din penalty, în urma primei faze în care s-a apropia de poarta lui Mărgărit, potrivit informațiilor furnizate de clubul gazdă.

Avantajul pe tabelă a rămas timp de opt minute, fiindcă fostul rapidist sau jucător al Academicii Clinceni Luca Florică (38) a egalat aproape de prima pauză, cu un șut dintr-un metru, după o pasă a căpitanului Lixandru.

În repriza a doua și cea de-a treia a înscris doar echipa bucureșteană

În celelalte două reprize, fiecare de câte 30 de minute, Andrei Erimia a efectuat o multitudine de schimbări, ritmul jocului fiind afectat.

În partea a doua a întâlnirii, singurul care a marcat a fost Giovanni Petcu, în minutul 50, cu un șut bine plasat.

În fine, în ultima repriză au venit și cele mai multe reușite. Trei. Toate în dreptul nou-promovatei în Liga 2. Au înscris Andrei Matei (85), cu un lob trimis cu capul, Ciprian Popescu (87), cu un șut de la circa 25 de metri, și Octavian Nedelcu (95), cu zece minute înainte de final.

Andrei Erimia: ”Partea bună e că au revenit băieții, dar era normal”

S-a terminat, astfel, cu o victorie cu 5-1 pentru jucătorii lui Andrei Erimia, care, anterior, în fața unor adversari din Liga 2 au remizat o dată și au pierdut de trei ori. Bineînțeles că aceste meciuri nu oferă și o realitate întocmai cu forța echipei, cum va evolua în meciurile oficiale, unde nu vor mai fi testați jucători.

”Din păcate, am început destul de slab și meciul ăsta. Am primit gol, din cred că singura acțiune a adversarilor, din prima repriză, mai periculoasă, ceea ce, sigur, nu e deloc îmbucurător. Partea bună e că au revenit băieții, dar era normal, pentru că era o diferență destul de mare de valoare între cele două echipe, și cred că ei au jucat și un meci, ieri, cu cei de la CSA Steaua. Un ritm destul de scăzut, ceea ce nu m-a mulțumit, cel puțin în prima repriză.

A fost o ocazie bună să mai văd și alți jucători noi la lucru, și chiar am văzut cel puțin unul interesant. Nu o să le spun numele celor care m-au impresionat, dar au fost câțiva jucători care au arătat lucruri interesante.

Nu știu cât de relevant a fost meciul de astăzi, dar a fost un alt meci de verificare și oricum avem nevoie de meciuri, pentru că, repet, sunt – au fost jucători accidentați, au fost jucători care au venit pe parcurs. Practic, echipa e ca un puzzle în care încercăm să adăugăm câte o piesă care să se potrivească, și să găsim forma cea mai potrivită înaintea de începerea sezonului. Deci, din punctul ăsta de vedere, da, a fost un meci folositor”, a concluzionat Erimia la finalul partidei.

Acesta s-a decis să îl păstreze în lot pe Leonard Boiangiu, în sezonul trecut de Liga 2 fost la Dunărea Călărași și Metaloglobus, în timp ce la Badea (FC Voluntari 2) și Alexandru Nicola (Unirea Constanța), testați în precedentele amicale, a renunțat.

Progresul Spartac: Mărgărit – Eug. Lixandru, Leafu, Ed. Radu, Parfeon, M. Dumitru, Andr. Grigore, Boiangiu, I. Costea, L. Florică, I. Tudorache
Au mai evoluat: Ciontoș, Lupescu – Tong, Al. Soare, Cip. Popescu, Ustinescu, Vl. Alexandrescu, Oct. Nedelcu, Al. Dițu, M. Andrei, Ohaci, Mih. Șandru, Petcu, Ernest, R. Zamfir, Andr. Purice
Antrenor: Andrei Erimia

CSM Jiul a început amicalul cu următorul ”11”: L. Mureşan – Kiş, Matei, Torkoş, Keszeg, Mazilu, Sandu, Bădărău, Mareş, Cocină, Istratie
Antrenor: George Zima

Concordia Chiajna, ultimul adversar din amicale al Progresului Spartac înainte de debutul în Liga 2

Progresul Spartac a înregistrat următoarele rezultate în precedentele amicale disputate în această vară: 2-3 cu Metaloglobus, 2-2 cu Unirea Constanța, 1-8 cu Gloria Buzău și 0-1 cu FC Brașov .

Ultimul amical al Progresului Spartac este programat sâmbătă, 30 iulie, de la ora 11:00, pe terenul echipei Concordia Chiajna.

”Voi încerca să folosesc o formulă cât mai aproape de cea cu care vom începe meciul cu Dinamo. Practic, sunt ultimele reglaje pe care încercăm să le facem și să găsim cea mai bună formulă de start. Probabil că în meciul cu Chiajna ne vom axa mai mult pe jucătorii cu care vom începe, sau jucătorii pe care îi vom folosi în meciul cu Dinamo”, a spus Andrei Erimia despre jucătorii pe care îi va folosi în amicalul cu Concordia.

Echipa din Petroșani a fost la al treilea amical disputat în această vară cu o echipă din Liga 2. Prima dată a remizat la Timișoara cu Politehnica, scor 1-1, iar ieri a pierdut cu scorul de 0-6 pe terenul Stelei.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-continua-sa-mute-la-capitolul-veniri-revenire-cu-experienta-in-lotul-nou-promovatei-din-liga-3-a-fost-implicat-in-barajele-pentru-divizia-a-doua-19238362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-economica-pentru-fc-brasov-in-amicalul-cu-progresul-spartac-dintr-un-penalty-concluziile-lui-dan-alexa-la-finalul-stagiului-de-la-sacele-19238248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-va-juca-pe-alt-stadion-in-liga-2-arena-proprie-nu-a-fost-omologata-si-e-nevoita-sa-se-mute-solutia-gasita-de-conducere-si-unde-va-avea-loc-partida-cu-dinamo-19238237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tragere-la-sorti-acceptabila-pentru-progresul-spartac-iar-nou-promovata-spera-la-cat-mai-multe-puncte-in-primele-etape-din-liga-2-andrei-erimia-a-anuntat-unde-se-va-juca-meciul-cu-dinamo-din-prima-19238141

Marius ANGHEL 28 Jul. 2022, 19:15 Liga 2
Pe aceeași temă