Dumitru Mihu, președintele Ripensiei e sceptic în privința reînceperii actualului sezon de Liga 2: ”Este aproape imposibil să se reia. Eu nu cred, nu văd cum”

Anda DELIU 30 Apr. 2020, 08:21 Liga 2
Dumitru Mihu, președintele Ripensiei e sceptic în privința reînceperii actualului sezon de Liga 2: ”Este aproape imposibil să se reia. Eu nu cred, nu văd cum”

Cluburile de fotbal din Liga 2 nu par foarte dornice să reia campionatul, în contextul în care pandemia de coronavirus încă aduce multe cazuri noi și decese zilnic.

Dumitru Mihu, președintele Ripensiei, crede că ar fi mai bine să nu se mai reia, la fel cum propune și președintele Comitetului medical al FIFA, Michel D’Hooghe.

Asta, deși FRF, prin vocea lui Răzvan Burleanu, spune că în iunie, competițiile trebuie să se reia.

Marți, FRF s-a consultat cu cluburile, iar, ulterior, li s-a cerut tuturor celor din Liga 2 și un punct de vedere în scris. Ripensia îl va trimite joi. Astfel, s-a trimis un fel ”circulară”.

”Sincer, nu am avut timp încă să-l citesc, s-au uitat pe document directorul administrativ Radu Suciu și antrenorul Alexandru Pelici. Mâine vom trimite un răspuns, îl voi redacta în cursul zilei de joi. Eu nu cred că se vor mai relua competițiile. Depindem de decizia Ministerului Sănătății, a Guvernului. Nu văd cum. Este aproape imposibil să se reia!”, a declarat, pentru Liga2.ro, Dumitru Mihu.

Președintele Ripensiei nu este împotriva ideei de play-off și play-out în Liga 2

Chiar dacă FRF marșează oficial pe ideea reluării competiției, Mihu e convins că nu se vor mai juca meciuri din actualul sezon.

”FIFA a spus să nu se reia, UEFA vrea să se reia. Cred că ar fi bine să ne gândim la pregătirea logistică pentru sezonul viitor, în condițiile în care doi-trei ani vor fi vremuri dificile. Discuția e dacă se mai reia, și singura variantă e cu play-off și play-out. Am înțeles că au un sistem cu coeficienți, în funcție de numărul de meciuri, pentru a stabili clasamentul. Eu, personal, nu cred că se va mai relua competiția!”, a precizat Mihu, care nu ar fi deranjat ca Ripensia să joace în play-out, dacă se va relua, totuși, acest sezon.

Acum, cu 28 de puncte, Ripensia Timișoara este pe locul 13 în Liga 2.

Anda DELIU 30 Apr. 2020, 08:21 Liga 2
Pe aceeași temă