Gilortul, lăsată baltă de antrenor! Mario Găman a preferat să meargă în Liga 4, la noua echipă din Târgu Jiu, iar trupa din Târgu Cărbunești l-a readus pe antrenorul din 2022

Mircea OGLINDOIU 10 Jul. 2024, 10:19 Liga 3
Gilortul, lăsată baltă de antrenor! Mario Găman a preferat să meargă în Liga 4, la noua echipă din Târgu Jiu, iar trupa din Târgu Cărbunești l-a readus pe antrenorul din 2022

Gilortul Târgu Cărbunești nu va mai fi antrenată în noul sezon din Liga 3 de Mario Găman.

Tehnicianul de 39 de ani a preferat să meargă în Liga a 4-a Gorj și să lupte pentru promovarea în Liga 3 cu CSM Târgu Jiu, club care până în prezent a activat doar la nivel de copii și juniori, la fotbal.

În locul său, la Gilortul revine Alexandru Stoica (foto principal), ultima dată la Viitorul Șimian.

Mario Găman a plecat de la Gilortul, Alexandru Stoican revine la clubul din Târgu Cărbunești

Pe Mario Găman îl va urma la noua echipă de fotbal din Târgu Jiu și ”secundul” Boby Staicu, dar și cinci jucători. Cei doi antrenori preluaseră Gilortul în septembrie 2022.

Lăsată baltă de Mario Găman, Gilortul s-a reorientat rapid și l-a readus la echipă pe Alexandru Stoica (37 de ani), antrenor care sezonul precedent a pregătit Viitorul Simian.

Stoica mai antrenase Gilortul în perioada ianuarie – septembrie 2022, iar succesorul lui de la Gilortul a fost chiar Mario Găman.

Gilortul se va reuni luni, 15 iulie, și are stabilite deja mai multe amicale!

”Mario Găman și Boby Staicu vor antrena CSM Târgu Jiu în Liga 4, iar Alexandru Stoica va prelua Gilortul
Mario Găman și Boby Staicu se vor ocupa în noul sezon de pregătirea formației CSM Târgu Jiu, echipă care va evolua în Liga 4. Deocamdată, 5 jucători de la Gilortul doresc să adere la proiectul de la Târgu Jiu, alături de cei doi antrenori.
În aceste condiții, conducerea Gilortului a obținut acordul verbal al antrenorului Alex Stoica să revină pe banca tehnică a echipei noastre. Acest lucru urmează să se întâmple luni, 15 iulie, odată cu reunirea Gilortului. Tehnicianul craiovean a pregătit ultima dată pe Viitorul Șimian, echipă cu care a încheiat sezonul pe locul 4. Alex Stoica a mai fost „principalul” Gilortului din ianuarie până în septembrie 2022.
În perioada precompetițională, Gilortul are stabilite 5 meciuri de pregătire, urmând să întâlnească ACSO Filiași, Viitorul Dăești, Viitorul Șimian, Vulturii Fărcășești și SCM Râmnicu Vâlcea. Startul oficial este programat pentru 31 iulie, atunci când se va disputa primul tur al Cupei României.
Mulțumim Mario Găman și Boby Staicu și mult succes în proiectul de la CSM Târgu Jiu!
Bine ai revenit, Alex Stoica!”, sună anunțul clubului din Târgu Cărbunești, emis marți seară.

”Alex Stoica preia începând de luni Gilortul
Începând de luni, 15 iulie, noul antrenor al Gilortului este Alexandru Stoica, cel care a mai condus destinele echipei noastre și în 2022. Alex Stoica a evoluat și ca jucător pentru Gilortul în anul 2015, atunci când echipa noastră a câștigat titlul județean și a disputat barajul de promovare pentru Liga 3 împotriva formației FC Hermannstadt, grupare care avea să promoveze succesiv până în prima ligă. Tehnicianul craiovean face parte din generația tânără de antrenori, care își dorește mereu performanța, cu o pregătire foarte bună, un antrenor ambițios, care pune suflet în tot ceea ce face.
Încă din primii ani de antrenorat, Alex Stoica și-a demonstrat calitățile și în cadrul galei „Ilie Balaci” a fost desemnat cel mai bun antrenor din județul Dolj la juniori (2019), respectiv cel mai bun antrenor din județul Dolj (2021). Prin munca sa, mai mulți juniori pregătiți de acesta au făcut pasul către prima echipă a Universității.
La Gilortul, Alex Stoica își dorește să formeze o echipă competitivă, iar la finalul sezonului țintește o clasare cât mai bună. Totodată, noul tehnician al Gilortului trebuie să găsească soluții pentru acoperirea golurilor rămăse în urma plecării anumitor jucători și să ajute la evoluția în carieră a juniorilor pe care îi va pregăti, prin dezvoltarea calităților acestora.
Mult succes, Alex Stoica!”, a comunicat Gilortul, miercuri dimineață.

CSM Târgu Jiu vrea să promoveze în Liga 3 din primul sezon de la înființare

Altfel, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, în subordinea căruia se află CSM Târgu Jiu, a anunțat încă din luna mai că secția de fotbal seniori va fi înscrisă în sezonul 2024-2025 în Liga 4 Gorj.

”Primul nostru obiectiv va fi Liga 3. Echipa va trebui să se întărească și cu jucători experimentați, dar nucleul de bază este cel construit de Alin Poenaru (n.r. – antrenorul de la juniori republicani U19), spunea Romanescu în emisiunea ”Sportul gorjean”, din 1 mai 2024.

CSM Târgu Jiu mai are sectii de handbal feminin și baschet masculin, care au activat sezonul precedent în prima ligă la ramurile respective.

  • Cu Pandurii intrată în faliment din toamna anului 2022, municipiul Târgu Jiu și județul Gorj sunt reprezentate cel mai sus în fotbalul românesc de către Viitorul Pandurii Târgu Jiu, club activ în Liga 2 susținut financiar de afaceristul Nicolae Sarcină. Acesta a încheiat precedentul sezon pe un loc general 15 din 20, menținându-se la acest nivel fotbalistic.
Mircea OGLINDOIU 10 Jul. 2024, 10:19 Liga 3
Pe aceeași temă