Viitorul Pandurii a stabilit data reunirii lotului! Clubul anunță că se continuă cu Călin Cojocaru, dar antrenorul amână să ofere detalii

Mircea OGLINDOIU 07 Jun. 2024, 14:06 Liga 2
Viitorul Pandurii a stabilit data reunirii lotului! Clubul anunță că se continuă cu Călin Cojocaru, dar antrenorul amână să ofere detalii

Viitorul Pandurii Târgu Jiu se va reuni în data de 19 iunie, după cum a anunțat pe rețelele sociale, fără să precizeze însă și alte detalii referitoare la perioada de pregătire, la campania de achiziții sau ce jucători mai are în lot.

Singura informație certă este că antrenorul Călin Cojocaru va continua alături de echipa gorjeană.

Călin Cojocaru continuă cu Viitorul Pandurii

Contactat de Liga2.ro, antrenorul originar din Timișoara n-a dorit nici el să dezvolte prea mult subiectul și a precizat că va oferi luni mai multe informații.

Probabil, părțile s-au înțeles doar verbal, urmând ca săptămâna următoare să parafeze și noul contract, scadent la finele sezonului recent încheiat.

Călin Cojocaru antrenează Viitorul Pandurii din ianuarie 2023, când i-a luat locul lui Florin Stîngă. Deci are un sezon și jumătate de când este ”principalul” echipei, o performanță pentru clubul finanțat de Nicolae Sarcină.

”Băieții noștri se vor reuni la Târgu Jiu miercuri, 19 iunie, în vederea pregătirii pentru noul sezon de Liga 2 care va lua startul la începutul lunii august.
În alta ordine de idei, domnul Călin Cojocaru va continua pe banca Viitorului și în sezonul următor, urmând ca în perioada următoare să înceapă conturarea lotului pentru noua stagiune a ligii secunde, care va avea la start 22 de echipe”, sună anunțul clubului din Târgu Jiu.

Echipa și-a pierdut golgheterul

Indiferent cine se va afla pe banca tehnică, se anunță un sezon 2024-2025 dificil pentru Viitorul Pandurii, care l-a pierdut pe golgheterul Alexandru Gîrbiță, plecat la Corvinul Hunedoara.

Totodată, croații Devide Jozic și Arian Mrsulja au părăsit echipa înaintea ultimelor etape și nu se știe dacă vor mai reveni la Târgu Jiu. La final de contract se află și alți jucători. Camerunezul Aziz Njifakue, om de gol în prima parte a sezonului, nu s-a mai întors în 2024 în România, deși el mai avea contract cu clubul.

”Eu am nevoie de continuitate, dar am nevoie și de jucători, fiindcă nu în fiecare an poți să creezi un lot de la zero și să ai și rezultatele pe care le dorești. În mare parte, trebuie păstrat lotul actual. Cel mai important lucru la o echipă este omogenitatea. Dacă mai vin cinci-șase jucători, putem să ne batem la play-off. Există progres și la tinerii jucători, dar trebuie să fim realiști, e diferență imensă de la juniori la liga a doua”, a spunea Călin Cojocaru, după ultimul joc de pe teren propriu, pierdut cu CS Tunari.

Doar două victorii în 2024 pentru Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii a încheiat sezonul 2023-2024 pe locul 5 din 7 în Grupa B din play-out-ul Ligii 2, cu 30 de puncte, ultima poziție care a asigurat menținerea. Podiumul grupei a fost compus din Steaua (44 de puncte), Chindia Târgoviște (38 de puncte) și Concordia Chiajna (38 de puncte).

În sezonul recent încheiat, în 25 de meciuri, Viitorul Pandurii a înregistrat șapte victorii, nouă egaluri și nouă eșecuri. În 2024, n-a avut însă decât două victorii: cu Progresul Spartac (3-1) și Chindia Târgoviște (1-0), în contextul în care intrase în pauza de iarnă de pe locul al 6-lea, calificabil în play-off.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 07 Jun. 2024, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă