Un fotbalist care a încheiat campionatul cu Gloria Buzău, ales jucătorul sezonului la UTA. Cum a ajuns Joseph Godwin cel mai bun de la arădeni în ediția 2022-2023, deși a bifat doar două apariții în tricoul alb-roșu

Călin MNERIE 20 Jun. 2023, 11:13 Diverse
Un fotbalist care a încheiat campionatul cu Gloria Buzău, ales jucătorul sezonului la UTA. Cum a ajuns Joseph Godwin cel mai bun de la arădeni în ediția 2022-2023, deși a bifat doar două apariții în tricoul alb-roșu

După Erico da Silva și David Miculescu, votați în precedentele sezoane, jucătorul campionatului 2022-2023 la UTA a fost ales Joseph Godwin de către fanii echipei arădene.

Evident, atacantul nigerian a fost propulsat artificial în fruntea clasamentului printr-o mobilizare a suporterilor care au dorit să strice imaginea clubului favorit, respectiv a conducerii ”roș-albe”, cu care se află în conflict. De altfel, există destule mesaje publice ale unor lideri ai suporterilor, de tipul: ”Votați ginerică Godwin, la așa sondaje și așa conducere, așa vot!”

Nigerianul Joseph Godwin a marcat doar în amicale pentru UTA înainte de a pleca la Buzău

Godwin a jucat în total 32 de minute în tricoul echipei arădene, 20 pe finalul meciului cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (scor 1-4) și ultimele 12 minute ale confruntării de Cupa României, de la Mioveni, câștigată cu 3-0 de echipa sa.

La fel de adevărat este că masivul vârf sosit în luna septembrie la Arad era destul de apreciat în rândul suporterilor echipei UTA după golurile marcate în amicalele cu sârbii de la Vojvodina și Vrsac și nemții de la TSV Munchen, însă e clar că votul la sondajul lansat pe pagina de Facebok a clubului UTA a fost la mișto.

Mircea Rednic nu a agreat apariția lui Godwin pe teren în manșa tur a barajului cu UTA

Altfel, au fost destui suporteri ai ”Bătrânei Doamne” care au criticat decizia lui Laszlo Balint de a-l trimite pe ”Jojo” împrumut la Gloria Buzău, în luna februarie. Nici în Crâng, atacantul de 2,03 m nu a jucat foarte mult, doar 62 de minute în patru meciuri din Liga 2, având și un gol marcat în 2-4 cu Steaua, în Ghencea.

Godwin a intrat pe teren și pe finalul primei manșe a barajului de menținere / promovare cu UTA (scor 0-0), dar s-a accidentat după câteva minute și a terminat jocul pe gazon doar pentru că nu mai existau schimbări, iar acum nu și-a putut relua pregătirile cu arădenii, fiind nerefăcut. ”N-are minte, cum să accepți să joci împotriva echipei tale, când tu ești jucătorul UTA-ei?”, spunea Rednic despre fotbalistul african după remiza albă a echipei sale de la Buzău.

Golgheterul Virgiliu Postolachi – la 1500 de voturi sub câștigător

Revenind la rezultatul sondajului, Joseph Godwin a câștigat cu 2115 voturi, în timp ce pe locul 2 a ieșit golgheterul stagional al echipei UTA, Virgiliu Postolachi (cu 614 voturi), iar pe 3, Rareș Pop – 415 voturi.

În „careul de ași” a mai intrat căpitanul Alexandru Benga, cu 259 de voturi.

”De râsu’ plânsului”

”S-a decis! În urma expertizei fanilor, jucătorul sezonului 2022/2023 este Joseph Godwin. Nigerianul în vârstă de 19 ani a debutat pentru UTA în SuperLigă în meciul de la Arad cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Felicitări, Godwin!” – a fost comunicatul clubului UTA, iar comentariile de sub el au fost și ele grăitoare despre tenta votului: ”De râsu plânsului” / ”Asta este un fel de răzbunare a suporterilor” / ”Ăștia au scris la mișto!!!!” / ”1 Aprilie cumva?”/ ”L-au votat regii și prinții din Nigeria… și-s mulți al naibii…” / ”Is curios dacă le înfigea vreo 2 boabe la baraj dacă-l mai aveau la inimă” / ”Ultimate troll al suporterilor”.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-continua-cumparaturile-de-la-buzau-pablo-gaitan-este-al-treilea-jucator-de-la-gloria-care-merge-la-sc-otelul-galati-19275497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-a-pierdut-si-capitanul-ariel-lopez-nu-a-putut-promova-cu-trupa-din-crang-insa-a-semnat-cu-o-echipa-din-superliga-19275409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-in-discutii-avansate-cu-antrenor-din-superliga-19275381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-l-a-taxat-pe-joseph-godwin-atacantul-gloriei-buzau-nu-are-minte-cum-sa-accepti-sa-joci-cand-tu-esti-fotbalistul-uta-ei-19273645

Călin MNERIE 20 Jun. 2023, 11:13 Diverse
Pe aceeași temă