Mircea Rednic l-a taxat pe Joseph Godwin, atacantul Gloriei Buzău: ”Nu are minte, cum să accepți să joci când tu ești fotbalistul UTA-ei?”

Călin MNERIE 03 Jun. 2023, 15:32 Liga 2
Mircea Rednic l-a taxat pe Joseph Godwin, atacantul Gloriei Buzău: ”Nu are minte, cum să accepți să joci când tu ești fotbalistul UTA-ei?”

Mircea Rednic e optimist cu privire la deznodământul barajului cu Gloria Buzăul și-și face calcule cu privire la lotul pe care va conta în sezonul următor al SuperLigii. De exemplu, nigerianul Joseph Godwin (19 ani) nu a plecat cu dreptul în relația cu antrenorul cu care ar trebui să lucreze din această vară încolo.

  • Manșa retur a barajului dintre UTA și Gloria Buzău are loc duminică, 4 iunie, de la ora 21:00, pe stadionul ”Francisc Neuman” din Arad. În tur, cele două echipe au remizat la Buzău, scor 0-0.

Mircea Rednic n-a gustat utilizarea lui Godwin de Gloria Buzău chiar împotriva echipei de la care este împrumutat

”Puriul” nu se aștepta să-l vadă pe teren în Crâng pe masivul atacant african împrumutat de Gloria Buzău chiar de la UTA, cu atâta mai mult cu cât Adrian Mihalcea nu l-a prea băgat în seamă din februarie încoace, de când a fost luat de la Arad.

”Prima impresie despre Godwin? N-are minte, cum să accepți să joci împotriva echipei tale, când tu ești jucătorul UTA-ei? Bine, e și greșeala noastră, căci ar fi trebuit să băgăm o clauză ceva, dar nimeni nu se gândea la meciul acesta. Dar tu, ca jucător, trebuie să te gândești, ce să cauți tu să joci după ce nu ai jucat tot sezonul. Dar Dumnezeu nu doarme”, a spus Mircea Rednic, referindu-se în final la faptul că nigerianul de 2 metri a ieșit accidentat de pe teren înainte de ultimul fluier, după ce se fusese aruncat în luptă în minutul 70 și a acuzat o întindere musculară zece minute mai târziu.

Având probleme de ordin muscular, Godwin nu se va afla pe teren în manșa secundă, de la Arad. La finalul acestui joc, indiferent de deznodământ, puternicul atacant va reveni în curtea ”Bătrânei Doamne”.

  • Pentru Gloria a apucat să joace în 2023, în Liga 2, doar 62 de minute în 4 partide și a înscris un gol. La UTA, înainte de împrumut, a prins 20 de minute într-un joc în prima ligă și 12 minute într-o partidă din Cupa României.

Ce a realizat Rednic după meciul de la Buzău? ”Ceea ce îmi doresc eu nu pot să aplic, căci ai nevoie ca toată lumea să alerge…”

Altfel, fiecare meci pare un prilej pentru Mircea Rednic de a-și cunoaște și mai mult jucătorii, iar în deplasarea de la Buzău, din prima manșă a barajului de menținere în SuperLigă, antrenorul echipei UTA a fost nevoit să instituie o regulă. Cu atât mai mult cu cât echipa făcuse un meci slab, iar rezultatul de 0-0 nu era nici el cel așteptat, în condițiile în care arădenii sperau să ia o opțiune importantă pentru îndeplinierea obiectivului înainte de returul de duminică seara, de pe arena ”Francisc Neuman”.

Supărarea din fața presei la flash-interviuri nu i-a dat pace lui Rednic nici pe drumul spre casă. ”Nu s-a vorbit în autocar, nu s-a cerut voie să se bea o bere. Ei cred că au fost obișnuiți altfel, dacă pierzi sau câștigi, bei bere. La mine, n-ai de ce să bei dacă ai pierdut o bere, mai mult oricum nu le dau voie”, a spus Rednic.

El susține că la pauza meciului din Crâng îi venea să schimbe un număr mare de jucători, dar regulamentul nu-i permitea atâtea schimbări pe cât și-ar fi dorit. Totodată, a explicat și de ce a trecut la pauză din 4-4-2 în 4-2-3-1, dar și-a și lăudat și jucătorii din defensivă. ”Toate ocaziile lor au fost pe greșelile noastre, dar greșelile din alea simple, de pase. În primele 15 minute trebuia să-l scot pe Anton și pe alții. În afară de apărare, restul… Deci noi am luat un punct, adică nu am pierdut meciul, pentru că apărarea a fost aproape perfectă și a mers exact cum ar trebui. Au câștigat dueluri, au stat bine în teren, au și jucat bine la offside, deci ei au ținut echipa, ceilalți mai puțin, au rămas datori. Ai mei au mai acuzat ora la care s-a disputat meciul, dar și terenul ce nu era cum ar trebui, chiar dacă de afară se vedea că arată bine. Mi-e clar acum că ceea ce îmi doresc eu nu pot să aplic. Am și schimbat pentru că în cel în care am început ai nevoie ca toată lumea să alerge și în momentul de față nu putem să facem asta. Se și vede că după fiecare meci trei-patru jucători cu probleme musculare”, a adăugat antrenorul echipei arădene.

Foto: UTA Arad și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-unirea-dej-nu-au-primit-licenta-pentru-superliga-romaniei-19273510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-de-la-uta-apostrofati-de-suporterii-deplasati-la-buzau-mircea-rednic-imi-cer-scuze-in-numele-echipei-pentru-felul-cum-ne-am-comportat-astazi-antrenorul-nemultumit-de-j-19273114

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-ramane-cu-sansa-a-doua-in-fata-celor-de-la-uta-e-de-parere-adrian-mihalcea-11-jucatori-vom-avea-si-vom-merge-sa-jucam-antrenorul-trupei-din-crang-despre-cum-e-sa-tra-19273096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-sub-asteptari-in-crang-barajul-se-decide-la-arad-gloria-buzau-a-dat-o-replica-buna-in-special-in-prima-repriza-19273088

Călin MNERIE 03 Jun. 2023, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă