Antrenorul echipei UTA a explicat de ce a fost de acord cu cedarea lui Joseph Godwin la Gloria Buzău

Călin MNERIE 23 Jan. 2023, 12:30 Liga 2
Antrenorul echipei UTA a explicat de ce a fost de acord cu cedarea lui Joseph Godwin la Gloria Buzău

UTA și Gloria Buzău s-au înțeles pentru împrumutul lui Joseph Godwin la formația din Crâng.

Atacantul nigerian de 2.03 metri a ajuns de vineri, 20 ianuarie, sub comanda lui Adrian Mihalcea, iar luni, 23 ianuarie, se vor semna actele.

Liga2.ro a anunțat despre această mutare din data de 17 ianuarie.

Laszlo Balint, despre împrumutul lui Joseph Godwin la Gloria Buzău: ”Pentru el este oportun să meargă și să confirme”

Fotbalistul african de 19 ani va încerca să pună umărul la promovarea buzoienilor în SuperLigă, însă, înainte de toate, Gloria trebuie să țină cu dinții măcar de locul 6 (ultimul ce duce în play-off) în ultimele trei etapee ale sezonului regular al Ligii 2. În primele etape ale anului, la Buzău ajung FC Brașov și Unirea Slobozia, iar în ultima rundă elevii lui Adrian Mihalcea merg la Baia Mare.

Ca și la Arad, Joseph Godwin va avea de luptat pentru un tricou de titular cu un tânăr fotbalist basarabean, dar și cu un ”vârf” experimentat. După Postolachi și Keseru, nigerianul se va duela cu Alexandru Boiciuc și Valentin Alexandru pentru a bifa mai multe minute oficiale la echipa la care va fi împrumutat până la data de 30 iunie.

A apărut o ofertă de împrumut de la Gloria Buzău, iar, din punctul meu de vedere, pentru el este oportun să meargă și să confirme și la nivel oficial. Va juca într-o echipă foarte bună, care își propune accederea în play-off-ul Ligii 2, o echipă cu un antrenor bun, ce are în componență jucători cu experiența Ligii 1. Eu cred că aceste 4 luni pe care el le va petrece la Buzău o să-l ajute să se dezvolte. Chiar astăzi dimineață (n.r. – vineri) am avut o discuție cu el, sunt foarte încrezător că el va face pași către dezvoltare și se va întoarce la UTA mult mai puternic și cu mult mai multă experiență în perspectiva sezonului următor”, a spus Laszlo Balint despre fotbalistul nigerian.

Sâmbătă, după amicalul cu CSM Râmnicu Sărat, câștigat cu scorul de 2-0, echipa din Crâng și-a anunțat primele achiziții oficiale din acest an: Istvan Fulop, Denis Rusu, Răzvan Greu, Andrei Pandele şi Alexandru Şuteu. Despre prezența lui Joseph Godwin, clubul buzoian nu a precizat nimic, conform informațiilor prezentate, acesta nefiind utilizat în jocul cu echipa din Liga 3.

Godwin a jucat în două meciuri pentru UTA

Transferat în luna septembrie a anului 2022 la UTA, Joseph Godwin a debutat în SuperLigă în meciul de la Arad cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la scorul de 3-1 pentru trupa lui Bergodi, dar a jucat și pe finalul disputei de Cupa României, de la Mioveni.

În total a strâns doar 32 de minute oficiale în tricoul echipei UTA.

În schimb, în amicale a jucat mai mult și a dat și randament foarte bun. Nigerianul a marcat un gol cu Vojvodina Novi Sad și a obținut un penalty, a reușit ”dubla” cu OFK Vrsac și a înscris și în urmă cu două săptămâni împotriva celor de la TSV 1860 Munchen. Practic, arădenii au câștigat toate cele trei teste pe mâna lui Godwin.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-csm-ramnicu-sarat-amical-19258394

https://liga2.prosport.ro/liga-4/adrian-petre-reales-presedinte-al-ajf-buzau-sunt-sigur-ca-si-de-acum-inainte-vom-reprezenta-un-exemplu-19258458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-matis-continua-lupta-pentru-play-off-si-dupa-despartirea-de-gloria-buzau-a-semnat-cu-o-echipa-si-mai-bine-pozitionata-in-liga-2-ar-fi-un-dezastru-sa-nu-l-prindem-19258347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sergiu-pirvulescu-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-gloria-buzau-a-ajuns-la-o-echipa-care-l-a-dorit-si-la-inceputul-sezonului-19258143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-in-discutii-cu-uta-pentru-imprumutul-unui-jucator-ne-a-spus-ca-sunt-interesati-de-fotbalist-sub-comanda-lui-adrian-mihalcea-a-ajuns-si-un-mijlocas-cu-mare-experienta-19258115

Călin MNERIE 23 Jan. 2023, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă