Naționala U19 schimbă și ea selecționerul, după U18, U20 și U21! Adrian Văsîi a refuzat prelungirea colaborării cu FRF

Marius ANGHEL 19 Aug. 2022, 23:51 Diverse
Naționala U19 schimbă și ea selecționerul, după U18, U20 și U21! Adrian Văsîi a refuzat prelungirea colaborării cu FRF

E vara schimbărilor la nivelul băncilor tehnice ale echipelor naționale de tineret și juniori.

Adrian Văsîi (57 de ani) nu va mai fi nici el selecționer, după ce a refuzat oferta Federației Române de Fotbal de a-și prelungi contractul scadent în această vară, anunță federația.

Antrenorul originar din București a condus ultima dată selecționata U19 a României, în perioada noiembrie 2021 – august 2022. La începutul verii, aceasta a participat la Campionatul European Under 19 2022 organizat de Slovacia, unde ”tricolorii”, opt dintre ei activând în Liga 2 în sezonul trecut, au pierdut toate cele trei meciuri (1-2 cu Italia U19, 1-2 cu Franța U19 și 0-1 cu Slovacia U19).

Adrian Văsîi și-a încheiat contractul cu FRF și naționala U19

După Daniel Oprescu (U18), Bogdan Lobonț (U20) și Florin Bratu (U21), Adrian Văsîi nu va mai fi nici el selecționerul naționalei U19, acesta alegând să refuze oferta FRF de prelungire a contractului.

”Federația Română de Fotbal i-a propus prelungirea colaborării, dar acesta a anunțat că își dorește o experiență în străinătate, aflându-se în negocieri pentru a prelua o selecționată din zona arabă.

În vârstă de 57 de ani, Adrian Văsîi a pregătit generația de jucători născuți în anul 2003 timp de aproape 5 ani, reușind în premieră o calificare la un turneu final de Campionat European U19. Aceasta a fost a doua prezență a tricolorilor la EURO, la acest nivel de vârstă, după cea din 2011, când România a participat din postura de țară gazdă.

Federația Română de Fotbal îi mulțumește lui Adrian Văsîi pentru activitatea sa la toate loturile echipelor naționale și îi urează mult succes în cariera de antrenor!”, a transmis FRF.

În cariera sa de antrenor, Adrian Vasîi a condus echipele Inter Sibiu, IS Câmpia Turzii, Liberty Salonta și FC Sibiu, iar selecționer a fost la mai multe categorii de vârstă, la U17 (de două ori), U19 (de două ori), U15, U16 și U17. A condus inclusiv Centrul Național de Pregătire Timișoara, care a aparținut tot de FRF.

Adrian Văsîi s-a săturat: ”Am obținut două calificări la Campionatul European și am fost pus la zid de fiecare dată”

Adrian Văsîi a explicat pentru Gazeta Sporturilor motivul pentru care a refuzat prelungirea contractului.

”N-am mai vrut, mi-a ajuns. Am obținut două calificări la Campionatul European, cu U17, în 2011, și cu U19, în 2022, și am fost pus la zid de fiecare dată.

S-a spus că participarea la turneul final din Slovacia a fost o rușine. Chiar așa, e o rușine să fii în primele opt echipe din Europa? Am pierdut cu 5-0 sau 7-0? N-am trecut centrul terenului? E rușine că am luat gol în ultima secundă cu Slovacia? Am jucat chiar așa de urât cu Italia (1-2) și cu Franța (1-2)?

Toți ne așteptam la mai mult. Și eu am avut așteptări foarte mari, dar să nu uităm că, spre deosebire de celelalte echipe, noi am avut dificultăți, pentru că jucătorii au venit în salturi la lot. Știți bine, unii au terminat sezonul la cluburi mai devreme, alții mai târziu”, a spus Văsîi pentru GSP.

Fostul selecționer a fost dezamăgit inclusiv de criticile primite din partea fostului internațional Gheorghe Popescu și ale lui Mugur Bolohan: ”Nu mă așteptam să mi se facă statuie pentru cele două calificări, dar măcar să fiu tratat cu respect și cu bun-simț. M-am săturat să fiu criticat. De ce să mai continui? Am realizat două calificări cu U17 și cu U19, mai sus nu se poate. S-a spus că naționala nu are în ADN mentalitatea să se apere, dar cu Argentina a jucat cu șapte oameni în defensivă.
Popescu trebuia să-l întrebe pe fiul lui, Nicolas, cum am pregătit meciurile. Au mai fost și atacurile lui Bolohan, care urla, zbiera. Am făcut cum m-am priceput. Dacă nu ne calificam, probabil, era mai bine, nu mai spunea nimeni nimic. Era liniște. Până la urmă, cine suntem noi? Ne calificăm la turnee finale o dată la 50 de ani.”

Patru selecționeri plecați în această vară, doar despărțirea de Daniel Oprescu nu a fost prezentată de FRF

Dintre cei patru enumerați, doar Oprescu nu a avut parte de un anunț oficial de despărțire din partea FRF. Acesta a preluat la începutul lunii iulie CSM Slatina, nou-promovata în Liga 2 pe care oricum o conducea din umbră, formația olteană anunțând că noul ei antrenor a renunțat la naționala U18 pentru a semna cu ea în mod oficial.

Între timp, FRF a prezentat noii selecționeri ai naționalelor U20 și U21, Daniel Pancu, respectiv Emil Săndoi.

Foto: FRF

Marius ANGHEL 19 Aug. 2022, 23:51 Diverse
Pe aceeași temă