VIDEO | Emil Săndoi și Daniel Pancu, prezentați ca selecționeri la naționala U21, respectiv U20. Cei doi vor colabora pentru EURO U21 2023

Marius ANGHEL 16 Aug. 2022, 14:53 Special

Emil Săndoi (57 de ani) îi ia locul lui Florin Bratu (42 de ani) pe banca naționalei U21 a României, iar Daniel Pancu (45 de ani) va ocupa postul rămas vacant după ce Federația Română de Fotbal și Bogdan Lobonț (44 de ani) au decis să nu mai continue colaborarea pentru funcția de selecționer al reprezentativei U20.

La cele două naționale sunt convocați de fiecare dată și jucători care evoluează pentru echipele din Liga 2.

Instalarea celor doi în funcții a fost anunțată oficial astăzi, 16 august 2022, de către Federația Română de Fotbal printr-o conferință de presă la care a mai participat și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

Emil Săndoi a revenit ca selecționer al naționalei U21 a României, după nouă ani

Emil Săndoi a mai fost selecționer al naționalei U21 pentru o lungă perioadă de timp, nu mai puțin de șapte ani, între iulie 2006 și august 2013. Ulterior a condus ca antrenor principal U Craiova, Concordia Chiajna, FC Argeș și Chindia Târgoviște, pe aceasta din urmă în perioada iunie 2020 – mai 2022, de care s-a despărțit în această vară, după ce a reușit să o mențină în Liga 1 în urma unui baraj cu Concordia Chiajna.

Va fi o muncă dificilă, chiar dacă inițial ne gândim că un turneu final e peste un an, acțiunile pe care le vom avea până în perioada respectivă vor fi puține. E o responsabilitate foarte mare pentru mine. În momentul în care antrenezi una dintre echipele naționale, consider că reprezinți o națiune”, a spus Emil Săndoi la revenirea sa ca selecționer al naționalei de tineret.

”Săndoi revine la naționala de tineret după 9 ani, el activând la acet nivel de vârstă în perioada 2006-2013. Ca antrenor a mai lucrat la cluburile FC Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, CS U Craiova, Concordia Chiajna, FC Argeș și Chindia Târgoviște.
În vârstă de 57 de ani, Emil Săndoi și-a început cariera de fotbalist la Craiova, unde a cucerit trei trofee: titlul în Liga 1 (1991) și Cupa României (1991 și 1993). A mai evoluat în Franța, la Angers, și la FC Argeș. Pentru echipa națională a României a bifat 30 de selecții.
Fostul fundaș central va continua munca începută de Florin Bratu, aceea de a crea o selecționată U21 pentru Campionatul European, unde România e calificată din postura de țară gazdă”, informează FRF despre Săndoi.

  • Primele două meciuri în care naționala U21 a României le va avea cu Emil Săndoi selecționer vor avea loc luna viitoare, cu Spania U21 (23 septembrie) și Țările de Jos U21 (27 septembrie).

Daniel Pancu va fi la a treia experiență ca antrenor, acum chiar selecționer al naționalei U20 a României

Daniel Pancu are o experiență mult mai scurtă ca antrenor. A condus până acum Rapidul în Liga 3 și Liga 2, dar și Poli Iași în Liga 1. Ultimul contract ca ”principal” l-a avut la clubul din Copou, în perioada august 2020 – ianuarie 2021.

”E o zi de mare bucurie, o postură care mă onorează și responsabilizează. Îmi doresc ca până la sfârșitul acestui mandat să promovez cât mai mulți jucători la naționala U21. Voi merge la cluburi, voi merge la academii, voi ține legătura cu antrenorii și selecția o voi face și în funcție de informațiile pe care le voi primi”, a spus Daniel Pancu la instalarea sa ca selecționer al naționalei Under 20.

”Tot începând de astăzi, naționala Under 20 a României are un nou selecționer: fostul internațional român, Daniel Pancu. Campion al României, cu Rapid (1999), și al Turciei, cu Beșiktaș (2003), Pancu a debutat la seniori la Politehnica Iași. A mai evoluat în cariera sa la Cesena, Bursaspor, Akhmat Groznîi, FC Vaslui, ȚSKA Sofia și FC Voluntari. În palmares mai are: trei Cupe ale României (1998, 2002, 2006), două Supercupe ale României (1999, 2002) și o Supercupă a Turciei (2006). Pentru echipa națională a reușit 9 goluri în 27 de partide.
Ca antrenor, Daniel Pancu, 44 de ani, se află la a treia experiență, după ce a mai activat la Rapid și Politehnica Iași”, a informat FRF despre Pancu.

Daniel Pancu va debuta ca selecționer al naționalei U20 în data de 22 septembrie, când este stabilit amicalul cu Cehia U20, în deplasare, iar la 26 septembrie se va desfășura acasă partida cu Germania U20.

Emil Săndoi și Daniel Pancu vor colabora la naționala U21 la EURO 2023

Anul viitor, la Campionatul European Under 21, în care România este gazdă, Emil Săndoi și Daniel Pancu vor colabora pe banca naționalei U21.

”Pentru că la Campionatul European U21 este posibil să se regăsească și jucători U20, cei doi vor colabora pentru a construi cel mai bun lot pentru a reprezenta România la EURO 2023. La turneul final, Daniel Pancu va face parte din staff-ul lui Emil Săndoi”, a transmis FRF.

”Amândoi au un CV impresionant din punct de vedere al activității, atât ca fotbaliști, dar, pe viitor, sper și ca antrenori ai loturilor naționale. Argumentele care au dus la desemnarea lor sunt foarte multe, pentru că au fost foarte bine analizate toate aspectele. Vreau să le urez baftă multă!”, a spus Mihai Stoichiță.

Conferința de presă de prezentare ca selecționeri a lui Emil Săndoi și Daniel Pancu:

Marius ANGHEL 16 Aug. 2022, 14:53 Special
Pe aceeași temă