Bogdan Lobonț nu mai este selecționerul naționalei U20 a României. Anunțul FRF despre despărțirea de fostul portar

Marius ANGHEL 14 Jul. 2022, 15:47 Special
Bogdan Lobonț nu mai este selecționerul naționalei U20 a României. Anunțul FRF despre despărțirea de fostul portar

După naționala U18, care nu va mai continua cu Daniel Oprescu pe bancă, acesta preluând nou-promovata în Liga 2 CSM Slatina, și reprezentativa U20 a României a rămas fără selecționer.

Federația Română de Fotbal nu i-a prelungit contractul fostului internațional Bogdan Lobonț (44 de ani), ajuns la scadență în această vară, iar cele două părți nu vor mai continua colaborarea.

Bogdan Lobonț a fost selecționerul naționalei U20 pentru șapte meciuri

În urmă cu aproape un an, în august 2021, Bogdan Lobonț era numit selecționer al naționalei U20 a României, reprezentativă recent înființată la acel moment. Fostul portar a fost primul selecționer al acestei naționale.

”Contractul fostului internațional român cu Federația Română de Fotbal a ajuns la final.

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Lobonț a preluat selecționata U20 în august 2021 și a strâns pe banca acesteia 7 meciuri de pregătire, având un bilanț de 3 victorii și 4 înfrângeri (n.r. – sunt cinci îngrângeri și două victorii).

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, în urma consultărilor care vor avea loc în cadrul Comisiei Tehnice, va înainta președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, propunerea pentru viitorul selecționer al reprezentativei Under 20.

Federația Română de Fotbal îi mulțumește lui Bogdan Lobonț pentru activitatea sa la echipa națională Under 20 și îi urează mult succes în cariera de antrenor!”, a transmis FRF pe site-ul său.

Sub conducerea lui Lobonț, naționala U20 a României a înregistrat următoarele rezultate cu selecționate asemănătoare: 1-6 cu Anglia, 2-1 cu Cehia, 0-4 cu Germania, 2-1 cu Polonia, 0-7 cu Italia, 0-5 cu Elveția și 1-2 cu Norvegia.

  • FRF trebuie să numească un nou selecționer la naționala U20 cel puțin până în septembrie, când această echipă va evolua în data de 26 septembrie, la Arad, pe stadionul ”Francisc Neumann” un amical cu Germania.

Bogdan Lobonț a mai condus o singură echipă ca antrenor, pe Universitatea Cluj, în perioada decembrie 2018 – iunie 2019, în Liga 2.

La naționala U20 a României sunt convocați jucători și din Liga 2 sau Liga 3.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 14 Jul. 2022, 15:47 Special
Pe aceeași temă