Florin Bratu nu mai este selecționerul naționalei U21 a României. Anunțul FRF și declarațiile antrenorul și directorului tehnic Mihai Stoichiță

Marius ANGHEL 15 Aug. 2022, 14:13 Special
Florin Bratu nu mai este selecționerul naționalei U21 a României. Anunțul FRF și declarațiile antrenorul și directorului tehnic Mihai Stoichiță

Florin Bratu (42 de ani) nu mai este selecționerul naționalei U21 a României. Anunțul încheierii colaborării a fost făcut astăzi, 15 august, de către Federația Română de Fotbal.

Nu cu mult timp în urmă, la mijlocul lunii iulie, FRF anunța despărțirea și de Bogdan Lobonț, care a condus aproape un an nou-înființata națională U20. Și tot în această vară, naționala U18 s-a despărțit de Daniel Oprescu, care a trecut pe bancă nou-promovatei în Liga 2 CSM Slatina. În privința acestuia din urmă, FRF nu a comunicat nimic oficial.

Florin Bratu nu mai este selecționerul naționalei U21 a României

Florin Bratu a condus selecționata Under 21 a României, una în care sunt convocați de obicei și mulți jucători din Liga 2, timp de un an de zile, perioadă în care echipa a disputat 8 meciuri amicale, în care s-au înregistrat 2 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri.

”Sunt fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România. Este foarte greu de reprodus în cuvinte emoția și energia pe care o ai atunci când ți se cântă imnul României. Am avut parte de un drum și o experiență frumoase, cu care mă voi mândri mereu. Le mulțumesc jucătorilor pentru cum au răspuns prezent la convocări și pentru modul în care am lucrat împreună. Avem o generație extraordinară, cu foarte mult potențial, și care cred că ne va reprezenta cu succes la turneul final. Mulțumesc suporterilor, ei sunt motorul cel mai important al echipelor naționale și mă bucur că le-am simțit căldura și încurajările la fiecare partidă. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc staff-ului pentru colaborare și pentru energia pe care a pus-o la dispoziția echipei naționale”, a spus Florin Bratu după despărțirea de naționala U21 a României.

Bratu a condus mai multe echipe din Liga 2, dar și naționala U19

Bratu fusese prezentat oficial ca selecționer al naționalei Under 21 a României în data de 9 august 2021. Acesta ocupa locul lăsat vacant de Adrian Mutu, numit la acel moment antrenor principal la nou-promovata în Liga 1 ”FC U” Craiova.

În cariera sa de antrenor, Florin Bratu a condus echipele Dinamo 2 (Liga 3, august 2014 – iunie 2015), CS Tunari (Liga 3, 2015-2016), Dinamo (Liga 1, februarie – septembrie 2018), Aerostar Bacău (Liga 2, octombrie 2018 – mai 2019), Turris Oltul Turnu Măgurele (Liga 2, octombrie 2019) și Concordia Chiajna (Liga 2, ianuarie-noiembrie 2020).

Bratu a mai fost selecționer, al naționalei U19 a României, în perioada 2017-2018, înainte să preia prima echipă a lui Dinamo.

Comunicatul FRF privind despărțirea de Florin Bratu:

”Federația Română de Fotbal și selecționerul Florin Bratu au convenit, de comun acord, să nu prelungească colaborarea.

În vârstă de 42 de ani, Florin Bratu a preluat selecționata U21 în august 2021 și a strâns pe banca acesteia 8 meciuri de pregătire, având un bilanț de 2 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, în urma consultărilor din cadrul Comisiei Tehnice, va înainta președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, propunerea pentru viitorul selecționer al României U21.

Îi mulțumim lui Florin Bratu pentru întreaga activitate, a preluat echipa națională de tineret într-un moment important, în perioada de pregătire a unui Campionat European de mare impact pentru această generație, pentru fotbalul românesc, și, în ciuda unor rezultate mai puțin bune, consider că a reușit să implementeze multe lucruri pozitive în mandatul său. Chiar dacă drumurile noastre se despart momentan, sunt sigur că Florin va rămâne unul dintre marii susținători ai tricolorilor pe mai departe. Îi urez mult succes în carieră, pentru că știu că este un antrenor talentat care poate influența în bine cariera multor jucători!

Mihai Stoichiță

Federația Română de Fotbal îi mulțumește lui Florin Bratu pentru activitatea sa la echipa națională a României U21 și îi urează mult succes în cariera de antrenor!”, sună comunicatul FRF.

Marius ANGHEL 15 Aug. 2022, 14:13 Special
Pe aceeași temă