Dinamo și-a adus un al treilea portar în lot. Bosniacul Filip Dujmovic vine din Serbia și în acest sezon a jucat un meci în Conference League

Marius ANGHEL 23 Aug. 2022, 14:07 Liga 2
Dinamo și-a adus un al treilea portar în lot. Bosniacul Filip Dujmovic vine din Serbia și în acest sezon a jucat un meci în Conference League

Dinamo nu ratează nici în această săptămână să facă o mutare în lotul lui Ovidiu Burcă.

Ultimul nou-venit la bucureșteni este un portar bosniac de 23 de ani, Filip Dujmovic, care ultima dată a fost legitimat la Radnicki Nis, în prima ligă a Serbiei.

Concurență pentru Denis Oncescu și Ștefan Fara: Filip Dujmovic

După ce săptămâna trecută i-a legitimat pe Lamine Ghezali și Quentin Bena, utilizați ca integraliști în chiar primul meci disputat de Dinamo, eșecul cu Viitorul Pandurii, 0-2 la Târgu Jiu, clubul din ”Ștefan cel Mare” a decis că are nevoie de încă un portar în lot.

Destul de ezitant în primele trei etape, Denis Oncescu (18 ani) va avea încă un concurent pe postul său, pe lângă Ștefan Fara (21 de ani). Clubul l-a adus pe Filip Dujmovic, un goalkeeper de 23 de ani originar din Bosnia-Herțegovina.

Filip Dujmovic a jucat în acest sezon un meci în Conference League, fiind eliminat de o echipă din Malta!

Nou-venitul a evoluat în sezonul trecut în 15 meciuri pentru echipa sârbă Radnicki Nis, iar în cel actual, din șapte jocuri ale fostei sale formații a prins 70 de minute într-un meci de campionat, cu Backa Topola (scor 0-3), pe final fiind schimbat.

Tot în actualul sezon, Dujmovic a fost rezervă în turul jocului cu Gzira United (Malta), scor 2-2 în deplasare, în Turul 2 al Conference League, și utilizat în returul de acasă, încheiat 2-2 în timp regulamentar, 3-3 după prelungiri și 1-3 la lovituri de departajare. Eliminarea suferită în urmă cu o lună de echipa sârbă încă din primul tur disputat în competiția europeană, și în fața unui adversar din Malta, cel mai probabil a adus despărțirea inclusiv de portarul care semnează acum cu Dinamo, fiindcă e greu de crezut că acesta a fost în adevăratul sens al cuvântului transferat, așa cum informează administratorul special Vlad Iacob.

În cariera sa, Filip Dujmovic a mai jucat la echipa U19 a turcilor de la Adana Demirspor, iar apoi a mers în Serbia, la Spartak Subotica și Radnicki Nis, echipe din prima ligă. Junioratul și l-a făcut la Sloga Uskoplje, Zrinjski Mostar, Zeljeznicar (toate din Bosnia) și Adana Demirspor (Turcia).

Noul portar al clubului Dinamo vine din prima ligă a Serbiei

Anunțul clubului Dinamo despre Filip Dujmovic:

”TRANSFER. Filip Dujmović la Dinamo 1948
București, 23 august 2022. Administratorul special Vlad Iacob anunță, prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram ale clubului, transferul portarului Filip Dujmović la Dinamo 1948.
23 de ani, 1.91 m, fost component al loturilor naționale de juniori și U21 ale Bosniei, Filip Dujmović a evoluat ultima oară în prima ligă a campionatului din Serbia, la FK Radnicki.
Filip Dujmović a apărat ultimul meci oficial luna trecută, pe 31 iulie, în partida FK Radnicki vs Backa Topola, în etapa a patra a campionatului din Serbia.
Zeljeznicar U19 (Bosnia), Adana Demir U21 (Turcia), Spartak Subotica (Serbia), Mladost Kakanj (Bosnia) și FK Radnicki (Serbia) sunt echipele din cariera noului portar dinamovist.
56 de meciuri are Filip Dujmović în prima ligă a campionatului din Serbia pentru Spartak Subotica (40) și FK Radnicki (16). Luna trecută, pe 28 iulie, a apărat pentru FK Radnicki în Conference League.
Bine ai venit la Dinamo 1948, Filip Dujmović!”

După trei etape scurse din acest sezon de Liga 2, în care Dinamo a început cu o victorie și apoi a pierdut următoarele două jocuri, echipa are 3 puncte, golaveraj 2-5 și se află pe locul 14. În etapa a 4-a va juca sâmbătă, 27 august, de la ora 11:30, acasă, la Clinceni, cu Unirea Dej (locul 6, 6 puncte). Ulterior va evolua în deplasare la Concordia Chiajna, posibil la inaugurarea noului gazon al arenei din Chiajna, în data de 4 septembrie, de la ora 11:00.

Foto principal: Dinamo București 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-n-a-mai-rezistat-si-a-izbucnit-reactie-dura-la-adresa-conducerii-lui-dinamo-din-ultimii-doi-ani-toata-lumea-a-facut-numai-mizerii-asta-e-realitatea-dar-mi-am-asumat-19241884

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-nu-se-regaseste-si-mai-pierde-un-meci-motivele-invocate-de-ovidiu-burca-dupa-infrangerea-cu-viitorul-pandurii-si-vestea-care-i-ingrijoreaza-pe-fani-vor-veni-specialisti-care-vor-spun-19241821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-cum-arata-gazonul-stadionului-din-chiajna-dupa-ce-in-aceasta-vara-s-a-renuntat-la-suprafata-sintetica-dinamo-ar-putea-fi-prima-echipa-oaspete-care-intra-pe-noua-suprafata-19241364

Marius ANGHEL 23 Aug. 2022, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă