Dinamo, achiziții pe repede înainte! Doi fotbaliști au fost prezentați după înfrângerea cu SC Oțelul, dar nivelul lor e cu semnul întrebării. Sezonul trecut au jucat în total 90 de minute

Răzvan STÎNGĂ 17 Aug. 2022, 14:09 Liga 2
Dinamo, achiziții pe repede înainte! Doi fotbaliști au fost prezentați după înfrângerea cu SC Oțelul, dar nivelul lor e cu semnul întrebării. Sezonul trecut au jucat în total 90 de minute

Dinamo a făcut două achiziții la o zi după ce a pierdut în etapa a 2-a din Liga 2, scor 1-3 cu SC Oțelul. Lui Ovidiu Burcă i-au fost aduși doi jucători, unul pentru întărirea zonei ofensive, altul pentru a aduce un plus pe partea defensivă.

Amândoi sunt străini, Lamine Ghezali (mijlocaș ofensiv, 23 de ani, foto principal în dreapta) și Quentin Bena (fundaș central și mijlocaș la închidere, 24 de ani, foto principal în stânga).

Dinamo, două achiziții din Franța: Lamine Ghezali și Quentin Bena 

Lamine Ghezali, născut în Franța, dar și cu cetățenie algeriană, s-a format la echipele ”under” ale formației Saint-Etienne, pentru care a prins minute chiar și la seniori, opt partide. Mai mult a jucat pentru formația a doua a clubului pentru care a evoluat și Bănel Nicoliță, 24, iar ultima dată, înainte să semneze cu Dinamo, a evoluat chiar pentru pentru Saint-Etienne B.

Până acum, cariera lui s-a legat de Saint-Etienne, de-a lungul timpului fiind împrumutat la anumite formații din ”Hexagon, cea mai importantă fiind LB Chateauroux.

Problema e că Ghezali a venit la Dinamo după un sezon în care a jucat doar un meci, 90 de minute.

Quentin Bena, fără meci jucat sezonul trecut.

Quentin Bena e și el tot francez, iar sezonul trecut a fost legitimat la Chamois Niort, formație prezentă în liga a doua din Franța. El a avut o stagiune și mai slabă decât Ghezali, nebifând nici măcar un minut și fiind în lot doar într-un singur meci, când a rămas pe banca de rezerve.

Dinamo a anunțat venirile celor doi miercuri, pe pagina de Facebook:

TRANSFERURI. Lamine Ghezali și Quentin Bena la Dinamo 1948

București, 17 august 2022. Administratorul special Vlad Iacob anunță, prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram ale clubului, transferurile jucătorilor francezi Lamine Ghezali și Quentin Bena la Dinamo 1948.

Mijlocaș ofensiv, 23 de ani împliniți luna trecută, pe 6 iulie, Lamine Ghezali (foto dreapta) și-a început cariera la Academia de juniori a clubului Saint-Etienne. A jucat pentru Saint-Etienne U19, Saint-Etienne B și a debutat în Ligue 1 pentru prima echipă a francezilor în 2017. Fost internațional U17 și U18 al Franței, noul jucător al echipei noastre a mai evoluat, sub formă de împrumut, pentru Chateauroux și Lyon La Duchere.

8 meciuri și un gol are Lamine Ghezali pentru Saint-Etienne în prima ligă a campionatului francez. Ultimul meci jucat de Lamine Ghezali în Ligue 1 pentru prima echipă a celor de la Saint-Etienne a fost cu Lens, 1-2 în luna ianuarie a acestui an.

Fundaș central sau mijlocaș defensiv, născut pe 11 mai 1998, Quentin Bena (foto stânga) a început fotbalul la Chatellerault și, la 15 ani, a făcut pasul la Academia clubului Chamois Niortais. A jucat în carieră pentru Niort U19, Niort B și, în Ligue 2, pentru prima echipă a francezilor de la Niort.

40 de partide a adunat Quentin Bena pentru Niort în Ligue 2, a doua divizie a campionatului francez. A mai jucat două meciuri în Cupa Franței și 5 în Cupa Ligii.

Bine ați venit la Dinamo 1948, Lamine Ghezali și Quentin Bena!”.

Dinamo mai pregătește două veniri

Dinamo va mai face și alte mutări în această perioadă, posibil chiar în această săptămână, după cum a anunțat Vlad Iacob, administratorul special al clubului. O parte dintre jucătorii care pot ajunge la Dinamo, dintr-un total de patru, vor întări partea defensivă, care a avut de suferit în confruntarea cu echipa din Galați.

”(…) Săptămâna aceasta vom anunța și noi transferuri și cu siguranță vom arăta mai bine la următoarea partidă.

Săptămâna aceasta cred că vom aduce doi-trei jucători și în total eu sper să reușim încă patru transferuri. E clar că avem nevoie de jucători în apărare”, declara, printre altele, Vlad Iacob la finalul meciului de la Clinceni.

Foto: Dinamo

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Aug. 2022, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă