Programul etapelor 4 și 5 din Liga 2, în care Steaua e pusă să joace în închidere și apoi în deschidere. Pe stadionul din Clinceni se joacă două meciuri în aceeași zi. Poli Iași, mai slabă ca Buzău și Miercurea Ciuc la televizări

Marius ANGHEL 22 Aug. 2022, 22:24 Liga 2
Programul etapelor 4 și 5 din Liga 2, în care Steaua e pusă să joace în închidere și apoi în deschidere. Pe stadionul din Clinceni se joacă două meciuri în aceeași zi. Poli Iași, mai slabă ca Buzău și Miercurea Ciuc la televizări

Programul etapelor 4 și 5 din noul sezon al Ligii 2 a fost stabilit de Federația Română de Fotbal și deținătorii de drepturi tv ai acestui campionat.

Următoarele două runde vor debuta în zi de vineri și se vor încheie lunea seara.

Steaua va închide o nouă etapă, pentru a treia oară în patru ocazii, iar Poli Iași va fi televizată pentru a doua oară în cinci runde, tot datorită adversarului pe care îl va întâlni. La acest capitol, al transmisiunii în direct, echipe ca Gloria Buzău sau FK Miercurea Ciuc sunt preferate de deținătorii drepturilor tv înaintea clubului din Copou, cel puțin în acest debut de sezon.

În etapa a 4-a se joacă două meciuri în aceeași zi la Clinceni, pe același stadion. Steaua evoluează din nou în încheiere

Etapa a 4-a a Ligii 2 va începe cu meciul de la Râmnicu Vâlcea dintre CS Comunal Șelimbăr și SC Oțelul, un derby de clasament, între prima și a treia clasată. Acesta e programat în această vineri, 26 august, de la ora 16:30.

Sâmbătă, de la ora 11:00, sunt stabilite să se joace cinci partide, printre care și Poli Iași – Concordia, între echipe care sunt văzute cu șanse mari la play-off și promovare.

Tot sâmbătă vor mai avea loc alte două jocuri, unul de la ora 11:30, în care gazdă este Dinamo, și altul de la ora 18:00, în care organizatoarea este Unirea Constanța. Interesant este că ambele aceste două jocuri se vor disputa pe stadionul din Clinceni. Ceva aproape asemănător s-a întâmplat și în etapa a 3-a, la Buftea, dar pe arene poziționate în oglindă, la baza federației. Concordia a evoluat pe terenul de iarbă de la ora 11, iar Progresul Spartac a găzduit jocul său de la ora 18, pe teren sintetic.

Duminică, de la ora 11:00, se dispută FK Miercurea Ciuc – Gloria Buzău, iar luni, de la ora 18:00, are loc CSC Dumbrăvița – Steaua, partidă care FRF informează în momentul publicării articolului că va avea loc acasă la echipa din comuna timișeană.

Steaua se va afla în ipostaza de a evolua pentru a treia oară în patru etape în încheierea rundei.

Steaua deschide etapa a 5-a. Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc sunt mai televizate ca Poli Iași

Cum rar se întâmplă într-un sezon, FRF și deținătorii au anunțat de pe acum și programul unei etape care va avea loc peste două săptămâni.

Runda a 5-a va fi deschisă cu un meci în care gazdă va fi Steaua. Astfel, la mai puțin de patru zile după ce va juca lângă Timișoara, cu Dumbrăvița, echipa lui Daniel Oprița este aleasă acum să evolueze prima în etapă. Vineri, 2 septembrie, de la ora 16:30, steliștii vor primi vizita Politehnicii Iași.

Interesant este că trupa moldoveană, în ciuda numelui său, unul destul de important în campionat și fotbalul românesc, se va afla abia la al doilea meci în care va fi televizată. Și nu datorită ei, ci a adversarului pe care îl va întâlni, Steaua, care nu lipsește de pe micile ecrane în fiecare etapă. Prima dată a fost televizată în etapa de debut, când a evoluat la Galați, pe terenul unei alte echipe nelipsită de pe sticlă în primele cinci runde.

Mai interesante de televizat decât Poli Iași, din punctul de vedere al deținătorilor de drepturi tv, sunt Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc. Acest lucru se poate observa cu ușurință în programul desfășurat deja în acest debut de sezon și etapele care urmează, 4 și 5. Gloria va fi transmisă de patru ori în cinci runde, iar Miercurea Ciuc – de trei ori, deci fiecare de mai multe ori decât clubul din Copou.

Steaua, Dinamo și SC Oțelul nu lipsesc de la tv în primele cinci runde.

Altfel, etapa a 5-a are programate șapte meciuri sâmbătă, unul duminică și altul luni, Gloria Buzău urmând a închide runda.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Program etapa 4 Liga 2, sezon 2022-2023:

vineri, 26 august 2022, ora 16:30
CS Comunal Şelimbăr – SC Oţelul Galaţi DigiSport, OrangeSport, PrimaSport 

sâmbătă, 27 august 2022, ora 11:00
FC Braşov – Ripensia Timișoara
Metaloglobus Bucureşti – Minaur Baia Mare
CSM Slatina – Unirea Slobozia
Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna
Politehnica Timișoara – Progresul Spartac

sâmbătă, 27 august 2022, ora 11:30
Dinamo – Unirea Dej – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport  

sâmbătă, 27 august 2022, ora 18:00
Unirea Constanţa – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

duminică, 28 august 2022, ora 11:00
FK Miercurea Ciuc – Gloria Buzău – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport  

luni, 29 august 2022, ora 18:00
CSC Dumbrăviţa – Steaua – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport  

Program etapa 5 Liga 2, sezon 2022-2023:

vineri, 2 septembrie 2022, ora 16:30
Steaua – Politehnica Iaşi – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport  

sâmbătă, 3 septembrie 2022, ora 11:00
Progresul Spartac – FC Braşov
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CS Comunal Şelimbăr
Unirea Dej – Unirea Constanţa
Unirea Slobozia – FK Miercurea Ciuc
Minaur Baia Mare – CSM Slatina
Ripensia Timișoara – Metaloglobus Bucureşti

sâmbătă, 3 septembrie 2022, ora 11:30
SC Oţelul Galaţi – Politehnica Timișoara – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport  

duminică, 4 septembrie 2022, ora 11:00
Concordia Chiajna – Dinamo – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport  

luni, 5 septembrie 2022, ora 16:30
Gloria Buzău – CSC Dumbrăviţa – DigiSport, OrangeSport, PrimaSport  

  • Noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, se va desfășura exact în același mod ca precedentul campionat. Toate detaliile despre structura competiției le puteți citi AICI.
  • Programul sezonului regular al Ligii 2, ediția 2022-2023, îl puteți vedea AICI.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-pus-la-punct-de-presedintele-unirii-dej-dupa-atacul-la-adresa-antrenorului-militaru-daca-vrea-sa-se-transforme-in-avocatul-arbitrului-o-poate-face-la-comisiile-19242149

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-rasufla-usurat-meciul-cu-concordia-chiajna-se-va-disputa-in-copou-cum-arata-gazonul-dupa-cele-trei-zile-de-festival-si-cum-s-a-intervenit-pentru-refacerea-ierbii-19242057

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calaretii-rosii-cuceresc-spartacul-trei-din-trei-pentru-echipa-lui-beza-care-ramane-lider-in-liga-2-si-dupa-prima-deplasare-inseamna-ca-meritam-nu-ne-facem-vise-19241881

Marius ANGHEL 22 Aug. 2022, 22:24 Liga 2
Pe aceeași temă