Dinamo s-a reunit sub comanda lui Gică Mihali. Lotul de la prima ședință de pregătire, cine a absentat motivat și fotbalistul important care a părăsit ”Ștefan cel Mare”

Andrei PASCU 21 Jun. 2022, 15:50 Liga 2
Dinamo s-a reunit sub comanda lui Gică Mihali. Lotul de la prima ședință de pregătire, cine a absentat motivat și fotbalistul important care a părăsit ”Ștefan cel Mare”

Dinamo începe cel mai greu sezon din istorie, fiind pregătită să atace promovarea în Liga 1 după ce a retrogradat în Liga 2. ”Câinii” au avut prima ședință de pregătire luni, sub comanda lui Gheorghe Mihali. Lotul a fost format din 23 de jucători, dar au fost și câteva absențe.

Dinamo s-a reunit cu 23 de jucători, dar a avut și câteva absențe

De la prima ședință de pregătire au lipsit câțiva tineri care dau BAC-ul, dar și Alin Buleică, Ricardo Grigore și Gabriel Moura. Aceștia trei din urmă vor continua la Dinamo și în Liga 2, dar deocamdată sunt absenți motivat și vor ajunge la antrenamente abia miercuri.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Mihai Eșanu, Ștefan Fara, Denis Oncescu;
Fundași: Costin Amzăr, Andrei Radu, Ștefan Demci, Alin Dudea, Marco Ehmann, Răzvan Patriche, Geani Crețu, David Țone ;
Mijlocași: Jonathan Rodriguez, Deniz Giafer, Antonio Bordușanu, Andrei Florescu, Bogdan Andreescu, Ahmed Bani, Claudiu Stan;
Atacanți: Cătălin Măgureanu, Daniel Dinu, Cristian Delciu, Valentin Borcea, Mario Șutru;

Alexandru Răuţă a reziliat și el cu Dinamo

La reunire nu a fost prezent Alexandru Răuţă, căpitanul lui Dinamo din sezonul trecut, dar acesta a plecat, nemaidorind să continue colaborarea cu ”câinii roșii” după retrogradare.

Mijlocașul a refuzat prelungirea contractuală, iar acum așteaptă o ofertă din partea unui club din România sau din afară.

Am vorbit cu nişte oameni de afaceri de pe lângă echipă, dar am vrut să mă opresc aici. Au fost 3 ani, 3 ani frumoşi, păcat că s-a terminat urât acest an, dar nu regret cu nimic că am fost la Dinamo. Ştiu că am dat totul, plec cu un gust amar că am retrogradat, dar pe altă parte ştiu că am făcut tot ce a depins de mine. Sunt cu inima curată, poate în anumite meciuri atât s-a putut.

Să vedem unde mă voi duce, de două zile am reziliat cu Dinamo şi am câteva oferte, dar vreau să fac alegerea cea mai bună. Am câteva oferte din ţară şi afară nişte discuţii, dar mai stau 2-3 zile maximum şi mă voi gândi unde mă voi duce. Este mai bine acasă, dar şi afară ştiţi, foarte bine, că sunt alţi bani”, a spus Alexandru Răuţă, pentru Orange Sport.

Dinamo, număr important de plecări după retrogradare

Multe plecări importante au avut loc de la Dinamo în această vară. Cosmin Matei a semnat cu Sepsi OSK, iar apoi Gabriel Torje a parafat un contract cu Farul. Au urmat plecările lui Vlad Morar, care s-a înțeles tot cu Farul, și Mirko Ivanovski, care a semnat cu Petrolul, dar, în același timp, Steliano Filip nu mai rămâne nici el și are șanse să ajungă în Ungaria.

Cu semnul întrebării e Ahmed Bani, dorit de mai multe cluburi din Liga 1, printre care și FC Botoșani

Gheorghe Mihali, prima reacție după reunirea lui Dinamo: ”Buleică, învoit, Grigore și Moura se întorc miercuri”

Gheorghe Mihali așteaptă să înceapă și seria meciurilor amicale, pentru că deja a stabilit o partidă de verificare până acum, cu Concordia Chiajna. După oprima ședință de pregătire, ”interimarul” a fost mulțumit să vadă condițiile bazei de la Săftica.

Mai e ceva surprinzător, care nu mai există în țara asta, baza de la Săftica și terenul de antrenament, care sunt extraordinare.

Noutăți de lot nu am. Au fost 23 de jucători, 20 plus trei portari. Am avut și ceva absențe, trei-patru copii care au dat BAC-ul. Buleică, învoit, Grigore și Moura se întorc miercuri.

Mai sunt Radu, Rodriguez, care m-a impresionat, nu știu de ce a jucat așa puțin până acum, e foarte dificil să mai stea aici, mai are contract până pe 30 iunie, Moura, Patriche, Buleică, Măgureanu, Crețu, copiii.

Avem un singur amical, pe 2 iulie cu Concordia Chiajna”, a declarat Mihali la Digi Sport.

Gheorghe Mihali ar spune da ofertei de a deveni antrenor principal la Dinamo

În ceea ce privește situația sa, Gheorghe Mihali este pregătit să semneze un contract de antrenor principal. Ar vrea să conducă Dinamo în Liga 2 și promite că o poate duce în play-off cu lotul pe care echipa îl are în acest moment:

Pe mine m-au sunat de la club, să fac programul. S-a încercat numai cu mari antrenori, cu Bonetti, cu Rednic, cu Uhrin și uite unde am ajuns. Credeți că mi-ar fi frică să rămân? E adevărat, dar dacă se aduc încă trei-patru jucători, nu ar fi probleme.

Dinamo, dacă aduce cinci jucători cu experiență, n-ar avea probleme să intre în play-off. Cu acest lot, e greu”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și Dinamo

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mirko-ivanovski-prezentat-la-petrolul-atacantul-a-lasat-dinamo-la-greu-si-continua-in-liga-1-durata-contractuala-19235309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-suna-adunarea-pentru-liga-2-gica-mihali-a-stabilit-jucatorii-pe-care-ii-va-avea-la-reunire-19235250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-aproape-sa-l-piarda-si-pe-ahmed-bani-cluburile-din-liga-1-care-l-au-ofertat-pe-mijlocasul-de-19-ani-19235222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-dispus-sa-revina-la-dinamo-antrenorul-a-pus-conditii-pentru-a-sasea-intoarcere-in-stefan-cel-mare-mi-s-a-propus-postul-dar-semnez-in-anumiti-termeni-19235169

Andrei PASCU 21 Jun. 2022, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă