Dezastrul de la Poli Timișoara a ajuns și în presa italiană. Clubul nu stă deloc pe roze, așa cum punctează și unul dintre jucătorii puși pe liber în această iarnă

Anda DELIU 30 Dec. 2022, 15:51 Liga 2
Dezastrul de la Poli Timișoara a ajuns și în presa italiană. Clubul nu stă deloc pe roze, așa cum punctează și unul dintre jucătorii puși pe liber în această iarnă

Perioada aceasta de sărbători a însemnat o liniște aproape deplină dinspre Poli Timișoara, care din 7 decembrie nu a mai anunțat mutări de trupe, nici veniri, nici plecări.

Motivul este unul foarte simplu: lipsa banilor și, deci, a perspectivelor.

Recent, și portarul italian Matteo Kucich a dat un interviu în presa peninsulară, în care a punctat ceea ce se zvonește în Timișoara: Cramele Recaș nu mai sponsorizează echipa!

Clubul Poli Timișoara e tot mai sărac!

Portarul adus în vară de Bogdan Andone și dat la o parte de Octavian Benga, pe motivul că ar fi avut ambele picioare rupte, le-a povestit celor de la TUTTOmercatoWEB.com că Poli Timișoara și-a pierdut principalul sponsor la scurt timp după ce a început campionatul.

În vară, dar și după prima etapă, Andone tot făcea referiri la patronul Gheorghe Iova, aluziv, iar lucrurile par să se lege.

Iată ce spune Kucich în presa italiană: ”E destul de simplu de înțeles ce s-a întâmplat. Clubul avea puțini bani, iar apoi, după pierderea sponsorului princicipal la debutul campionatului, situația s-a înrăutățit. Apoi s-a schimbat proprietarul (n.r. – s-au schimbat conducătorii, structura acționariatului nefiind modificată juridic) și, în mod incredibil, noii acționari aveau și mai puține lichidități decât predecesorii. În acest context am fost chemat de conducere și mi s-a spus că aveam un salariu prea mare, pe care nu-l pot susține. Asta s-a întâmplat cu toți străinii”, a spus Kucich, portar de 24 de ani care a apărat la Poli în patru jocuri.

După ce Octavian Benga a revenit ca antrenor la Poli, echipa s-a despărțit înainte de pauza de iarnă de Adrian Țangulea, Marco Andone și suedezului Oliver Bryneus, toți aduși în vară de Bogdan Andone. Deodată cu italian, au plecat și Aleksandar Tsvetkov și Marin Mudrazija.

Deocamdată, mai sunt sub contract Gabrielle Germinio și Karlo Plantak. Explicația e însă simplă.

Salariile nu mai sunt la zi, bani de rezilieri, ioc!

În 18 decembrie, președintele Ovidiu Cuc declara pentru Liga2.ro că cei de la Cramele Recaș vor mai da bani. De atunci însă, clubul nu a mai anunțat rezilieri de contracte, pentru simplul fapt că și pentru asta e nevoie de bani, pentru a plăti în avans salariile cerute de fotbaliștii acum indezirabili.

Echipa și-a primit înainte de Crăciun salariul aferent lunii octombrie, iar acum, la final de decembrie, a rămas restant cel pentru noiembrie, deși conducerea speră să le poată achita pe ambele, pentru a intra la zi în noul an. Nu a fost însă așa, conform informațiilor Liga2.ro din vestiar.

De asemenea, o altă sursă bine plasată ne-a povestit luna aceasta că, în vară, Gheorghe Iova le-ar fi transmis celor de la Poli că ”dacă își bat joc de bani” nu vor mai primi finanțare. Cel mai probabil, salariile mari date în vară au fost catalogate astfel.

De altfel, Druckeria, cea care a girat în vară mutările de jucători care era evident pentru oricine că nu vor da randament, precum Mudrazija, șomer de jumătate de an, sau Adrian Țangulea, luat din Liga 4, a trimis în 28 noiembrie 70.000 de lei către club, într-un alt moment în care nu mai erau bani.

Antrenorul ar dori un cantonament în străinătate

În condițiile în care echipa nu face Revelionul la zi cu plățile, cei de la club sperau și mai speră să fie bine, deși banii lipsesc.

Antrenorul Octavian Benga ar avea gânduri pentru un cantonament în Antalya, dar pare tot mai greu de crezut că se vor găsi resurse.

De asemenea, reamintim că Poli are interdicție la transferuri, iar comisiile nu au lucrat în perioada sărbătorilor. Clubul aștepta motivarea deciziei pentru a face Recurs. Rămâne de văzut când se va deschide acțiunea și dacă va fi una cu folos.

Echipa se va reuni la data de 9 ianuarie 2023.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/gesturi-extraordinare-facute-de-suporterii-politehnicii-timisoara-pentru-juniorii-victime-in-accidentul-de-la-petrosani-19256858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-e-tot-blocata-din-cauza-interdictiei-la-transferuri-dictata-pentru-fapte-petrecute-la-echipa-de-fete-mirel-albon-explica-ce-s-a-intamplat-si-considera-nedreapta-deciz-19256588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-politehnica-timisoara-a-primit-interdictie-la-transferuri-pentru-o-gafa-facuta-la-echipa-de-fete-de-fostul-selectioner-mirel-albon-benga-nu-stia-nimic-19255308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-de-la-poli-timisoara-in-asteptarea-lui-mos-craciun-presedintele-ovidiu-cuc-despre-problemele-financiare-ale-clubului-si-implicarea-principalului-sponsor-19256639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-desparte-de-trei-jucatori-inclusiv-de-probabil-cel-mai-bine-platit-din-lot-19256096

Anda DELIU 30 Dec. 2022, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă