Derby mai mult cu numele! Partida dintre ASU Poli și Rapid s-a jucat pe Știința, o arenă la limita omologării pentru acest nivel. Nicolae Grigore: ”Categoric aș fi optat pentru «Dan Păltinișanu»”

Anda DELIU 06 Dec. 2020, 19:36 Liga 2

Toată toamnă, ASU Politehnica și managerul-antrenor Dan Alexa au vorbit despre cât de important este ca și clubul să își ridice nivelul, așteptările și pretențiile.

O strategie aplicată într-un mod care este însă greu de înțeles în ceea ce privește stadionul unde s-a jucat derby-ul cu Rapid. S-a ajuns la o situație paradoxală în care echipa face câteva antrenamente săptămânale pe ”Dan Păltinișanu”, iar un derby al Ligii 2, chiar al fotbalului românesc, să se joace pe modesta arenă Știința.

Pentru conformitate, reamintim că la început de sezon Poli a avut emoții mari. Din cauza protocolului pentru pandemie, care nu permite accesul spectatorilor, decât a celor trecuți în listele făcute de clubul-gazdă și oaspete, era să nu se primească accept pentru a evolua pe Știința. Altfel, stadionul este unul studențesc, unul în care echipele se schimbă la parterul unui cămin, iar până pe teren distanța e una destul de mare.

De asemenea, nici vizibilitatea din ”tribune” nu e grozavă și multe alte neajunsuri. Chiar și așa, pe cât de mult a fost posibil, clubul a evitat să joace pe ”Dan Păltinișanu”, transformat, – din păcate pentru istoria sa! – în stadion de antrenament.

Terenul de pe Știința, unul ”așa și așa”

Altfel, nici terenul de pe Știința nu e tocmai cea mai grozavă suprafață pentru fotbal. Dimensiunile sunt mici, așadar, nici nu ar avantaja un joc mai spectaculos și plăcut ochiului. De asemenea, toamna aceasta, gazonul s-a deteriorat serios.

La meciul cu Rapid, terenul a rezistat, cât de cât, dacă ținem cont de faptul că suntem în luna decembrie, dar nici nu a fost cea mai potrivită suprafață pentru un joc frumos.

”Nu a fost un meci foarte spectaculos, pentru că și suprafața terenului a reușit să contribuie la asta. Am reușit să ne adaptăm la acest teren, la ce înseamnă modul de joc al Politehnicii Timișoara”, a declarat antrenorul Rapidului, Nicolae Grigore, aflat la debutul pe banca tehnică a giuleștenilor.

După ce s-a impus pe Știința, Grigore a recunoscut că ar fi vrut să joace pe ”Marele Oval”

Nicolae Grigore a recunoscut după victoria cu 2-0 de pe Știința că ar fi vrut, ca fost rapidist, să revină pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

”Acum aș fi subiectiv să spun. Dar e plăcut întotdeauna să joci pe stadioanele mari ale țări. Întotdeauna mi-a plăcut să merg pe stadioanele mari, de pe «Dan Păltinișanu» am și amintiri frumoase. Într-adevăr, mi-ar fi plăcut și dacă aș fi avut opțiunea de a alege dintre Știința și «Dan Păltinișanu», categoric aș fi optat pentru «Dan Păltinișanu»”, a mai precizat tehnicianul rapidist.

Dan Alexa spune că, din primăvară, Poli ar putea reveni de tot pe ”Dan Păltinișanu”. Însă discuția aceasta a mai existat și de cele mai multe ori, Poli a preferat să se întoarcă pe modesta arenă Știința.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures și Mediafax Foto) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-rapid-derby-fratesc-se-joaca-de-la-ora-1330-pe-modesta-arena-stiinta-dan-alexa-isi-intalneste-fosta-echipa-nicolae-grigore-debuteaza-ca-antrenor-la-giulesteni-19161527

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mos-nicolae-grigore-castigator-cu-rapid-in-derby-ul-cu-politehnica-lui-alexa-timisorenii-replica-palida-fara-sut-pe-poarta-19161713

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-a-debutat-cu-victorie-ca-antrenor-la-rapid-in-derby-ul-fratesc-cu-asu-poli-nu-ne-am-gandit-nicio-secunda-la-alta-varianta-cui-ii-dedica-succesul-de-la-timisoara-19161651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-resimte-gustul-infrangerii-la-timisoara-dupa-17-meciuri-dupa-esecul-din-derby-ul-fratesc-cu-rapid-dan-alexa-multumit-ca-echipa-ramane-pe-pozitie-de-play-off-suntem-in-obiectiv-19161703

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-rapidistii-motivati-aparte-inaintea-derby-ului-cu-asu-poli-autorii-suporterii-asa-cum-sustine-clubul-sau-noul-antrenor-nicolae-grigore-19161545

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/visul-promovarii-echivalentul-a-patru-ani-la-drobeta-turnu-severin-pentru-asu-poli-dan-alexa-a-evitat-sa-dea-raspunsul-clar-mi-as-dori-din-tot-sufletul-sa-putem-promova-sa-se-vada-cat-tim-19161095

Anda DELIU 06 Dec. 2020, 19:36 Liga 2
Pe aceeași temă