Visul promovării, echivalentul a patru ani la Drobeta Turnu Severin pentru ASU Poli? Dan Alexa a evitat să dea răspunsul clar: ”Mi-aș dori din tot sufletul să putem promova, să se vadă cât timp s-a pierdut aici”

Anda DELIU 03 Dec. 2020, 17:58 Liga 2
Visul promovării, echivalentul a patru ani la Drobeta Turnu Severin pentru ASU Poli? Dan Alexa a evitat să dea răspunsul clar: ”Mi-aș dori din tot sufletul să putem promova, să se vadă cât timp s-a pierdut aici”

ASU Politehnica se concetrează tot mai mult pe visul de a promova în Liga 1, deși Timișoara nu are și nu va avea prea curând infrastructura necesară pentru așa ceva. Întrebat despre ce s-ar întâmpla dacă marea lui dorință se va împlini la finalul lunii mai, antrenorul Dan Alexa a descris o necesitate care ține mai degrabă de orgoliile unui oraș ca Timișoara, nu neapărat și de o potrivire practică și realistă cu situația unei echipe atât de dependentă de suporterii ei.

Practic, în vară ar trebui abia să înceapă lucrările de demolare pentru actualul ”Dan Păltinișanu”, dacă până atunci se termină studiul de fezabilitate, care e acum în lucru. Perspectiva optimistă, aceea care niciodată nu se întâmplă în România, e de 3 ani pentru ca noua arenă să fie gata. Așadar, orașul va mai avea mult de așteptat până ca noul stadion să fie gata.

Realist vorbind, singurele stadioane omologabile pentru Liga 1 din zonă sunt cel de la Arad și cel de la Drobeta Turnu Severin, ca să nu mergem mai departe, spre Târgu Jiu. E greu de crezut că o echipa susținută de fani ar putea să aștepte vreo 4 ani în care să joace meciurile de acasă în pribegie.

Dan Alexa spune că nu s-a luat o decizie

Alexa nu a vorbit despre vreo soluție anume, deși în club se discută de varianta Severin. Antrenorul spune că promovarea ar urgenta lucrările, deși practic și analizând realist, lucrurile nu stau deloc așa.

”Sper ca în trei ani să se facă stadion. Președintele Consiliul Județean are trei proiecte primordiale, iar stadionul este printre ele. Sincer, mi-aș dori din tot sufletul să putem promova, să se vadă cât timp s-a pierdut aici. Mi-aș dori ca noi să fim motorul schimbărilor lucrurilor. Cred că altfel se vor mișca lucrurile când vom promova. Vom găsi o soluție. Cu siguranță, stadionul se va urgenta. Pentru Timișoara este ceva incredibil să nu aibă stadion și alte orașe mai mici au stadion. Avem discuții, dar încă nu putem vorbi de stadion. Suntem zece echipe care ne batem pe șase locuri”, a declarat Dan Alexa.

Echipa se antrenează pe stadionul mare și joacă pe stadionul mic

Altfel, acum, ASU Politehnica a ajuns într-o situație care nu se poate explica logic decât cu eschive, deoarece cei din club nu vor să recunoască că vocea vestiarului e cea care tot cere să se joace obsesiv pe Știința, un stadion aflat la limita omologării pentru Liga 2.

Dan Alexa e pe deplin conștient că pentru ca echipa să crească și ca brand, din primăvară se impune revenirea pe ”Dan Păltinișanu”.

”Casa noastră este «Dan Păltinișanu». Echipa a jucat multe meciuri pe Știința, sunt jucători care se simt mai bine pe Știința. Din retur probabil vom juca pe Dan Păltinișanu. Pentru mine, sufletește, locul lui Poli e pe «Dan Păltinișanu»”, a explicat Alexa.

Derby-ul cu Rapid, de exemplu, se joacă pe Știința. Cu Petrolul, într-un meci care a fost nevoie și de nocturnă, s-a jucat pe ”Dan Păltinișanu”.

Și puțină politică

Altfel, ”provocat” de o întrebare pusă chiar de ofițerul de presă al clubului, Dan Alexa l-a lăudat pe președintele PNL al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pentru că le permite să se antreneze pe ”Dan Păltinișanu”, și l-a criticat pe primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz.

”După alegeri, Alin Nica ne-a chemat în biroul lui la discuții. Sper ca Domnul Fritz să-și țină promisiunile, pentru că până în momentul acesta nu a făcut nimic pentru Poli”, a spus Dan Alexa.

Antrenorul a confirmat informația cum că primarul german al Timișoarei are, de ochii lumii, un fanion cu Poli în birou.

Despre permisiunea de a se antrena pe ”Dan Păltinișanu”, Alexa nu a putut preciza dacă se face contra-cost sau nu, spunând că cei din club știu detaliile. Nica a spus însă public că se achită bani pentru acest lucru.

Altfel, privind lucrurile detașat, trebuie să spunem că în vremurile primarului Nicolae Robu și a lui Titu Bojin la ”butoanele” județului, se dădeau bani publici spre ACS Poli și nu se punea problema chiriei pentru ”Dan Păltinișanu”. Atunci, ASU Poli critica acest lucru. Acum, clubul a ajuns să-i mulțumească în plină campanie electorală liderului județului pentru că îi lasă să se antreneze pe cel mai mare stadion din oraș, contra-cost!

  • ASU Politehnica Timișoara ocupă locul 3 în clasamentul Ligii 2 după 14 etape desfășurate în acest sezon, cu 24 de puncte acumulate în 13 meciuri, la fel ca Dunărea Călărași (locul 2), care are însă un golaveraj mai bun. În ultimul joc pe care îl are programat în 2020, ASU Poli joacă duminică, 6 decembrie, de la ora 13:30, pe arena Știința, cu Rapid (locul 5, 23 de puncte).
Anda DELIU 03 Dec. 2020, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă