Nicolae Grigore a debutat cu victorie ca antrenor la Rapid, în derby-ul frățesc cu ASU Poli: ”Nu ne-am gândit nicio secundă la altă variantă.” Cui îi dedică succesul de la Timișoara

Marius ANGHEL 06 Dec. 2020, 16:27 Liga 2

Nicolae Grigore a fost ”moș Nicolae” pentru Rapid la Timișoara. La debutul ca antrenor principal al giuleștenilor, chiar de 6 decembrie, când copiii cuminți primesc cadouri, fostul mijlocaș a obținut o victorie cu 2-0 în derby-ul frățesc.

Rapid a deschis scorul din minutul 6, la o reluare a fundașul Alexandru Dandea din 10 metri central, fază la care portarul Hindrich a deviat, dar n-a putut salva. Desprinderea s-a produs înainte de pauză, tot la o reluare a unui fundaș, Radu Crișan (39) de această dată. Portarul a deviat și de această dată, dar tot n-a evita golul care avea să fie și ultimul al partidei de pe Știința.

Ajutor de la arbitru și replică slabă a timișorenilor, care n-au avut niciun șut pe poartă

Trebuie spus însă și că rapidiștii au primit un ajutor indirect din partea arbitrul Mihai Amorăriței, care trebuie să-l elimine pe Raul Costin din minutul 3, la 0-0, și să acorde penalty la hențul lui Amir Jorza, în minutul 23, la scorul de 0-1.

Fără niciun șut pe poartă tot meciul, deși a dominat majoritatea partidei, în încercarea de a desface apărarea Rapidului și de a înscrie, ASU Poli a avut ocazii doar la două reluări cu capul din apropiere peste poartă, ambele ale lui Mera (79 și 83). Prea puțin pentru o echipă care visează la promovare. Totodată, la ultimul meci jucat în 2020, Dan Alexa a ratat ocazia de a se răzbuna pe fosta sa echipă, care nu l-a mai ținut antrenor după ce în sezonul trecut a ratat promovarea.

Nicolae Grigore a debutat cu victorie ca antrenor la Rapid: ”Am venit setați să câștigăm aici”

La finalul partidei, Nicolae Grigore a spus că și-a setat echipa să se gândească doar la victorie, așa cum trebuie să o facă mereu de acum înainte.

”Sunt mulțumit că băieții s-au dăruit exemplar, au reușit să gestioneze momentele dificile, pentru că am trecut și prin așa ceva.

Era normal să fie un meci tensionat. Ce se întâmplă pe teren nu are legătură cu frăția. Acolo este de a câștiga sau de a pierde. Am venit setați să câștigăm aici. Am fost de la început, din prima zi în care am ajuns la băieți, mesajul că mergem să câștigăm aici. Nu ne-am gândit nicio secundă la altă variantă, deși auzeam prin jur că și un rezultat de egalitate este în regulă. Am venit setați și echipa aceasta așa va juca orice meci de acum înainte: întotdeauna să câștige, oriunde, pe orice teren se va duce”, a spus Grigore, după ce a câștigat primul meci ca antrenor principal al Rapidului.

Succesul cu ASU Poli, dedicat lui Andrei Nicolescu

Victoria i-a dedicat-o vicepreședintelui clubului, Andrei Nicolescu. ”Această victorie aș vrea să i-o dedic în primul rând lui Andrei Nicolescu, care ieri și-a înmormântat tatăl și aseară a ținut să fie alături de mine în cantonament și să fie alături de noi și de băieți și să ne ofere tot sprijinul său”, a declarat Grigore la microfonul DigiSport, la finalul jocului de la Timișoara.

Rapid a ieșit din pasa neagră: ”Eram convins că nu aceea este valoarea echipei”

Rapid a ajuns, astfel, la o serie de cinci meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care patru au fost câștigate, după înainte se înregistrase patru eșecuri la rând. Noul antrenor al giuleștenilor e încrezător că echipa a intrat ”pe făgașul normal”.

”Echipa a avut o perioadă extrem de dificilă. Dar eram convins că nu aceea este valoarea echipei, că mai devreme sau mai târziu urma să aibă și o perioadă bună. Poate că pentru toată lumea sau pentru cei din afară e oarecum nesperată, dar aveam încredere în acești jucători, pentru ceea ce pot să facă, pentru că la Rapid sunt jucători de calitate, sunt jucători de caracter, iar atunci când lucrurile se așează puțin pe un făgaș normal nu au cum să lipsească rezultatele”, a mai spus Nicolae Grigore, care nu a avut timp să vorbească cu șefii clubului despre campania de achiziții: ”E prea din scurt. În mod normal ar fi trebuit să vin din iarnă. Așa au fost discuțiile. S-a întâmplat cu Mihăiță Iosif să se infecteze, a trebuit să vin de acum și chiar nu am avut timp să discutăm, pentru că a fost această săptămână extrem de agitată pentru mine, în care a trebuit să pregătim acest meci. Cu siguranță că vom avea niște discuții și vom stabili strategia pentru ceea ce va veni din primăvară, din iarnă.” Oficial, în iarnă s-a intrat deja de șase zile.

Rapid a urcat pe locul 3, însă încă nu e sigură de această poziție

Cu 26 de puncte acumulate în 14 meciuri jucate în 15 etape, Rapid urcă pe locul 3 în Liga 2, la egalitate cu Viitorul Pandurii, care stă mai bine la golaveraj și e pe poziția a 2-a. Lider e U Craiova 1948 SA cu 30 de puncte.

ASU Poli pică pe locul 5, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și ocupanta poziției a 4-a, Dunărea Călărași, care are și un meci în minus.

Clasamentul înainte de a se intra în vacanță ar mai putea suferi modificări și între primele șase clasate, fiindcă mai sunt de disputat trei meciuri, dintre care două sunt restanțe, iar două restanțe vor primi verdict la ”masa verde”.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures și Mediafax Foto) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mos-nicolae-grigore-castigator-cu-rapid-in-derby-ul-cu-politehnica-lui-alexa-timisorenii-replica-palida-fara-sut-pe-poarta-19161713

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-resimte-gustul-infrangerii-la-timisoara-dupa-17-meciuri-dupa-esecul-din-derby-ul-fratesc-cu-rapid-dan-alexa-multumit-ca-echipa-ramane-pe-pozitie-de-play-off-suntem-in-obiectiv-19161703

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-rapid-derby-fratesc-se-joaca-de-la-ora-1330-pe-modesta-arena-stiinta-dan-alexa-isi-intalneste-fosta-echipa-nicolae-grigore-debuteaza-ca-antrenor-la-giulesteni-19161527

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-rapidistii-motivati-aparte-inaintea-derby-ului-cu-asu-poli-autorii-suporterii-asa-cum-sustine-clubul-sau-noul-antrenor-nicolae-grigore-19161545

Marius ANGHEL 06 Dec. 2020, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă