Daniel Oprescu recunoaște că Dumbrăvița a câștigat meritat cu Slatina: ”Deznodământul nu putea să fie altul.” Antrenorul s-a ”ofticat” la maximum din cauza unei întrebări

Anda DELIU 16 Oct. 2022, 11:07 Liga 2
Daniel Oprescu recunoaște că Dumbrăvița a câștigat meritat cu Slatina: ”Deznodământul nu putea să fie altul.” Antrenorul s-a ”ofticat” la maximum din cauza unei întrebări

CSM Slatina a cedat, sâmbătă, în cadrul etapei a 10-a a Ligii 2 cu scorul de 1-2 în deplasare la CSC Dumbrăvița, deși a condus după ce, anterior, timișenii rataseră și un penalty.

Daniel Oprescu a recunoscut că formația bănățeană a meritat victoria. Fostul selecționer de la juniori s-a indispus foarte mult însă când a fost întrebat de ce nu folosește tinerii pe care spunea că îi va utiliza.

Daniel Oprescu, după eșecul de la Dumbrăvița: ”N-am jucat nimic în prima repriză”

Deși era mai bine clasată decât adversarul și tot lăudată în campionat pentru evoluțiile din acest sezon, CSM Slatina nu a arătat mare lucru în prima repriză nici la Dumbrăvița, după ce nu o făcuse nici în deplasarea precedentă, la Brașov.

După trecerea pe la vestiare, oltenii au avut minute bune de control al jocului, când au și marcat prin Luis Nițu. Însă apoi, gazdele au înscris de două ori, asta după ce tot ele rataseră un penalty când scorul era 0-0.

Daniel Oprescu spune că rezultatul victorios pentru Dumbrăvița e meritat. ”Chiar dacă a fost pe final, eu zic că e o înfrângere… mai mult o victorie meritată a echipei gazdă! Pentru că noi n-am jucat nimic în prima repriză. Am jucat ceva repriza a doua, nu ceea ce trebuia și bineînțeles că deznodământul nu putea să fie altul decât acesta”, a declarat antrenorul Slatinei.

Oprescu spune că la duelurile pentru minge s-a făcut diferența. ”Nu știu. Până nu o să văd să fac analiza nu vreau să-mi dau cu părerea dinainte. Nici nu vreau să vorbesc prea mult în public despre. Dar, în orice caz, deși le-am atras atenția, încă de o săptămână le spun că meciul va fi mult mai greu decât ce am jucat noi acasă cu Miercurea Ciuc. În primul rând pentru că e o echipă extrem de agresivă. Lucrul care s-a și dovedit. Dacă au reușit să câștige în mare parte duelurile unu contra unu cu noi, cred că de aici a venit marea problemă”, a mai adăugat antrenorul princioal al oltenilor, despre joc.

Singurele înfrângeri pe teren advers, cu nou-promovate

Până la acest meci, nou-promovata CSM Slatina pierduse în deplasare doar cu Minaur Baia Mare (scor 1-2), altă formație care a promovat în vară.

După rezultatul cu Dumbrăvița, Oprescu a precizat că elevii săi nu au probleme de concentrare, dar nu tratează cum trebuie fazele fixe. ”Nu cred că e o problemă de concentrare. Am luat gol din două faze fixe. I-am atenționat că sunt periculoși la fazele fixe, atât la repunere, cât și la loviturile libere. Din păcate, nu am putut să preîntâmpinăm. Vom vedea la analiză”, a mai spus Oprescu.

Jucătorii ”evaluați” la Ocna Mureș au picat testul lui Oprescu. ”Prefer să nu răspund”

În ultimul meci disputat în acest sezon în Cupa României, CSM Slatina a mers cu mai mulți copii la Ocna Mureș, trei sferturi care nici măcar nu prinseseră lotul primei echipe până atunci.

Oprescu spunea, într-o încercare de explica decizia de atunci, că a dorit să evalueze jucătorii respectivi, cu toate că el nici măcar nu a fost la acel joc, pe bancă stând un antrenor de la juniori.

Nici la meciul de la Dumbrăvița nu s-au aflat cel puțin în lot jucătorii utilizați la Ocna Mureș, cu două excepții, ale lui Abel Stan și Alexandru Dinu, nefolosiți însă.

Întrebat când va veni momentul să folosească acei jucători luați în lotul de la meciul din Alba, pentru a demonstra, astfel, că nu a desconsiderat acel joc, Oprescu un a fost capabil să răspundă, însă a acuzat reporterul Liga2.ro că i-a pus ”întrebări cu tentă”.

”Haideți, că înțeleg tenta întrebării și prefer să nu răspund. Nu este treaba dumnevoastră, este treaba strict a clubului, ține de strategia clubului”, a fost răspunsul ofticat al antrenorului principal al Slatinei, o echipă care în campionatul Ligii 2 joacă, la fel ca alte patru cluburi, amicale, fiindcă nu are drept de promovare din cauza formei juridice în care activează.

CSM Slatina în meciul cu CSC Dumbrăvița: I. Pop – C-tin. Radu, Gherghe, Sălcianu, Pisăru – Trașcu, Alexandre Oliveira (M. Șerban 80’) – Dav. Oprescu (Trancă 80’), Doman (cpt.)(R. Necșulescu 86’), Leață (Cr. Dinu 73’) – L. Nițu (Al. Popovici 73’). Rezerve neutilizate: Preduț – A. Stan, M. Manea, Al. Dinu.

CSM Slatina a suferit la Dumbrăvița al treilea eșec în acest sezon de Liga 2 și după zece etape se află, pentru moment, pe locul 9, cu 15 puncte, peste așteptări. Echipa olteană joacă în etapa următoare vineri, de la ora 15:30, pe teren propriu cu Poli Iași.

Foto: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-revenit-dupa-ce-a-fost-condusa-de-csm-slatina-un-fundas-trimis-atacant-de-cosmin-stan-a-marcat-golul-victoriei-nici-nu-stiu-cum-mi-a-venit-ideea-asta-19249566

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oprescu-despre-ce-vorbim-cum-a-mintit-antrenorul-slatinei-in-incercarea-de-a-si-explica-alegerile-de-la-jocul-cu-ocna-mures-in-care-a-desconsiderat-cupa-romaniei-inclusiv-el-absentand-de-la-meci-19248379

Anda DELIU 16 Oct. 2022, 11:07 Liga 2
Pe aceeași temă