CSC Dumbrăvița a revenit după ce a fost condusă de CSM Slatina. Un fundaș trimis atacant de Cosmin Stan a marcat golul victoriei: ”Nici nu știu cum mi-a venit ideea asta”

Anda DELIU 15 Oct. 2022, 19:00 Liga 2
CSC Dumbrăvița a revenit după ce a fost condusă de CSM Slatina. Un fundaș trimis atacant de Cosmin Stan a marcat golul victoriei: ”Nici nu știu cum mi-a venit ideea asta”

CSC Dumbrăvița a câștigat cu scorul de 2-1 meciul de pe teren propriu cu CSM Slatina, după ce oltenii au condus prin golul marcat de Luis Nițu, însă timișenii au revenit prin reușitele lui Călin Toma și Vlad Gîsă, trimis pe final de joc să evolueze în față, deși este fundaș de meserie.

După meciul din etapa a 10-a a Ligii 2, Cosmin Stan a rămas modest, în ciuda unei noi victorii obținute în campionat, și a spus că nu se poate spune neapărat că a fost inspirat prin schimbările făcute, deoarece golul a venit după o greșeală a oltenilor, pe care ar fi putut să o speculeze oricare alt jucător al său.

Dumbrăvița a dominat din prima repriză, dar a ratat un penalty

CSC Dumbrăvița nu a început neapărat cu un așa mare elan ofensiv, dar a avut ocazii importante în prima repriză a jocului desfășurat pe arena ”Ștefan Dobay”. Martinov a avut un șut din întoarcere, deși avea trei oameni pe el, iar Dragan Paulevici a fost aproape de gol în minutul 24, dar apărarea Slatinei a fost pe fază.

În minutul 40, după ce Luca Bodri a trimis în bara transversală, mingea a revenit în joc, iar Ghinescu a fost faultat. Arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri, iar Patrick Pașcalău s-a dus să bată.

Tânărul jucător a tras însă slab și portarul Ionuț Pop a putut interveni. Astfel, la pauză s-a intrat cu 0-0, spre dezamăgirea alb-verzilor.

Slatina, mai curajoasă de la vestiare, dar Dumbrăvița a avut puterea să revină

CSM Slatina a ieșit cu o altă față de la vestiare și a reușit să o țină pe Dumbrăvița în propria jumătate minute bune după ce s-a reluat meciul. Astfel, în minutul 53, a venit și golul, după o pasă elegantă a lui Leață pentru Luis Nițu, care a tirmis mingea în poartă, profitând că Trifon nu s-a putut replia la timp.

Cu scorul deschis, timișenii au reușit să iasă din propria jumătate și să atace din nou. În minutul 66, au câștigat o lovitură liberă, iar Călin Toma a executat perfect, peste zid, direct la colțul lung, pentru 1-1. Multe minute, a fost o adevărată ”acalmie” în joc, în prelungiri, după o centrare, Gherghe a respins aproape în propria poartă, iar Gîsă, trimis în față de Stan de pe bancă a marcat golul victoriei.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Tismonar (T. Bodri 76’), Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Ghinescu – Bura-Koț, I. Tănase – Paulevici (D. Grigoriu 87’), Martinov, L. Bodri ( Andr. Olaru 90+2’) – Pașcalău (Gîsă 87’). Rezerve neutilizate: Mikloș – Ad. Ungureanu, Blikling, P. Simon, Grancea.

Consmin Stan spune că a fost cel mai bun meci acasă al echipei sale

Antrenorul Dumbrăviței a fost foarte mulțumit de jocul echipei sale.

”Concluziile sunt că am jucat un fotbal bun. Cred că, din toate meciurile pe care le-am jucat pe teren propriu, cred că acesta a fost meciul cel mai bun. Chiar dacă am bătut Poli Iași și Ripensia red că acesta a fost cel mai bun meci al nostru. Ne-am creat foarte multe ocazii. Tot timpul am pus presiune pe apărare adversă și până la urmă au cedat și au greșit. Cred că era nedrept astăzi dacă nu am fi luat cele 3 puncte. Chiar dacă le-am câștigt pe final, tot timpul am crezut, tot timpul până în ultima clipă am jucat și cred că e super-meritată această victorie”, a punctat Stan.

Antrenorul s-a speriat când a deschis Slatina scorul

Când oltenii au marcat, mai ales că în prima repriză se ratase și un penalty, Cosmin Stan a fost descumpănit câteva minute.

”Un gol luat iar foarte ușor. Prima reacție a fost să mă pun pe bancă. Nu-mi venea să creadă. Mă gândeam că iar vor sta, se vor aglomera la 16 metri și o să intrăm iar în criză de idei, nefiind o echipă cu foarte multă experiență la nivelul Ligii 2, și m-am gândit că iar se repetă același scenariu. Dar după două-trei minute mi-am revenit eu, și-a revenit și echipa. Am pus presiunea necesară ca ei să cedeze și să câștigăm meciul la final”, a mai spus antrenorul echipei timișene.

S-au antrenat la poarta din dreapta terenului și acolo au marcat

Ei bine, dacă mulți antrenori spun că nu antrenează execuțiile, la Dumbrăvița se fac exerciții de finalizare. Echipa s-a antrenat pe ”Stefan Dobay” săptămâna asta, după ce ploile s-au mai oprit, căci de obicei făcea pregătirea pe un teren din Timișoara. Iar antrenamentele au dat rod, căci cele două goluri s-au marcat la poartă unde s-au făcut antrenamentele.

”La pauză chiar am spus că golurile vor veni la poarta asta, pentru că aici ne-am antrenat la exercițiile de finalizare și joi și vineri. Și până la urmă au venit golurile la poarta asta. Dar nu credeam și nu mă așteptam ca ei să deschidă scorul, la cum decurge ajocul”, a mai spus Stan.

Stan spune că nu a fost inspirat în a-l introduce pe Gîsă atacant

Deși este fundaș, Vlad Gîsa a fost trimis pe teren să joace ca atacant. El a marcat după o greșeală a lui Gherghe. Cosmin Stan spune că și alt jucător ar fi putut specuale eroarea și a rămas modest în privința inspirației sale.

”Nici nu știu cum mi-a venit ideea asta! Nu cred că a jucat niciodaăt atacant. I-am zis în momentul când a intrat, da. Dar nu am pregătit nicidoata cu Gîsă atacant. Schimbarea a fost cu Gîsă atacant. Cred că nimeni nu se gândea la așa ceva. Nici eu nu mă gândeam la așa ceva. Până în mintul 80 nu mă gândeam nicidoată că Gîsă poate să jaoce atacant și să dea și golul victorie. O nebunie de-a mea care mi-a ieșit. Dar asta nu înseamnă că sunt inspirat. Hai sa fim seriosi! Un hazard. Așa s-a întâmplat, că a dat Gîsă gol. Putea să dea altul. Eu convisder că chiar nu e vorba de inspirație la lucrul asta”, a mărturisit Cosmin Stan.

Mulțumit de poziția din clasament

De multe etape, Dumbrăvița nu are emoții pentru ultimele locuri. Antrenorul principal spune că locul formației sale e meritat.

”Cred că locul și punctele pe care le avem în momentul de față cred că reflectă exact realitatea din momentul de față. Puteam să facem câteva puncte în plus, dar cred că totuși locul acesta pe care îl avem și cele 13 puncte sunt exact realitat a lotului nostru și cum am jucat”, a mai spus Cosmin Stan.

Cu 13 puncte, CSC Dumbrăvița ocupă locul 13 în cmapionatul Ligii 2. Runda viitoare, a 11-a, va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la FK Miercurea Ciuc (locul 6, 17 puncte), dar, până atunci, e gazdă la meciul cu Rapid jucat la București în grupele Cupei României, marți.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/echipele-din-liga-2-si-liga-3-ar-putea-beneficia-si-ele-de-meciuri-cu-arbitraj-var-dupa-ce-frf-a-introdus-acest-sistem-si-in-cupa-romaniei-19249280

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/banatul-no-country-for-old-football-csc-dumbravita-pe-giulesti-acasa-in-deplasare-cu-rapid-in-cupa-romaniei-19248876

Anda DELIU 15 Oct. 2022, 19:00 Liga 2
Pe aceeași temă