Dan Alexa și ASU Politehnica au revenit pe ”Dan Păltinișanu” pentru un joc-școală. Alb-violeții au ajuns aproape la imunizare totală de coronavirus

Anda DELIU 14 Nov. 2020, 21:22 Liga 2
Dan Alexa și ASU Politehnica au revenit pe ”Dan Păltinișanu” pentru un joc-școală. Alb-violeții au ajuns aproape la imunizare totală de coronavirus

ASU Politehnica a jucat fotbal și sâmbătă, deși nu a avut programat un meci oficial în etapa a 12-a a Ligii 2. Alb-violeții au jucat cu grupa de copii născuți în 2003 a clubului, cei care sunt acum legitimați la Fortuna Becicherecu Mic, în Liga 3. S-a terminat 3-0 pentru ”seniori”, după un meci în care juniorii nu au pus mari probleme, într-o partidă jucată pe ”Dan Păltinișanu”.

De altfel, Fortuna a avut vineri meci în Liga 3, cu CSC Dumbrăvița, pe care l-a pierdut cu 1-3. Juniorii nu prea au reușit să se intre în careul polist în prima repriză. Încă din primele minute, Sergiu Popovici a deschis scorul, iar Axente a marcat și el în minutul 31. În prima parte, elevii lui Dan Alexa au mai avut trei bare, prin Popovici, Axente și Plazonja.

În repriza a doua, deoarece copiii antrenați de Iulian Prodana au avut un singur portar, între buturile lor a trecut Otto Hindrich. A primit, din această ipostază un gol de la Bogdan Vasile, în minutul 81. Pe final, Poli a jucat în zece, după o ușoară accidentare a lui Denis Radu.

Dan Alexa a vrut să nu scotă echipa din ritm

Dan Alexa, noul antrenor după demisia lui Octavian Benga, a spus că a vrut să țină echipa în ritm prin acest amical.

”Mi-am dorit foarte mult ca echipa să continue un ciclu săptămânal care să se termine cu un joc. Am ținut foarte mult ca jucătorii pe care îi avem la dispoziție, pentru că sunt cinci jucători foarte importanți care au COVID, să joace, deoarece aveau nevoie de un joc, ca să nu ieșim din ritm. În plus, am vrut să văd unii jucători tineri, care au evoluat mai puțin. E important să joace chiar dacă joacă un meci amical. Am preferat să nu risc, am apucat să bag și trei-patru juniori pe care am apucat să-i văd doar o singură dată, ieri la antrenament. Preferam să nu risc o accidentare. Denis e un junior în care eu cred foarte mult și îmi place”, a declarat Alexa despre finalul jucat în zece.

Poli e acasă pe ”Dan Păltinișanu”

”Chirurgul” a spus că el și-a dorit să joace pe cel mai mare stadion din Timișoara, pe care au putut face câteva antrenamente, în contul facturii achitate pentru programarea inițial a meciului cu Dunărea Călărași.

”Am avut posibilitatea să jucăm aici. Îmi place să venim să jucăm pe «Dan Păltinișanu». Mereu am spus-o: aici este casa lui Poli. Este și o atmosferă așa. De meci. Jucătorii tineri au posibilitatea să evolueza pe «Dan Păltinișanu», chiar dacă sunt meciuri foarte rar aici. Tot timpul când mă întorc aici, mă întorc cu plăcere. Și dacă se poate, mulțumesc celor ce ne pot ajuta”, a mai punctat Alexa.

Încă nu e oficial dacă și cu Petrolul, meci programat sâmbătă la 15:15, se va juca pe ”Marele Oval”. ”Vom vedea exact ce va fi. Am înțeles că s-a dat la ora 15:15. Vedem săptămâna viitoare ce vom decide”, a adăugat Alexa.

ASU Poli a rămas pe locul 3 în Liga 2, momentan

După ce s-au jucat primele meciuri ale etapei a 12-a, ASU Poli a rămas pe locul 3 în Liga 2, dar mai sunt jocuri de disputat, inclusiv restanțe la mijlocul săptămânii.

”Încercăm să ne pregătim foarte bine pentru meciurile acestea trei, pentru că am ajuns într-o situație în care suntem șapte-opt echipe, chiar nouă despărțite de 1-2 puncte. E important să adunăm cât mai multe puncte”, a spus Dan Alexa.

Imunizare aproape integrală pentru alb-violeți

La ASU Poli, au acum coronavirus Sofran, Mera, Coadă, Munteanu și Manea. Singurii care nu au avut până acum sunt Axente, Ivanovici și Fișteag.

”Acum suntem doar trei. Am rămas doar trei și îmi doresc la retestare să revină măcar doi din cei cinci”, a mai spus Dan Alexa.

ASU Poli Timișoara: Hindrich – D. Radu, D. Codrea, Scutaru, Pamfile – P. Ivanovici, A. Ignea, Casado, Sg. Popovici – Axente, Plazonja
Au mai intrat: Deronja – R. Toader, D. Andrei, Popescu, Bg. Vasile, Moţiu, Gologan, M. Mircea, Pureca şi Vidrăsan
Antrenor: Dan Alexa

Fortuna Becicherecu Mic: Casian – Icma, Bîrlovean, Stemate, D. Bot – Gaşpar, Al. Prodana – Velcan, Mintaş, Kuhn – Ehling
Au mai intrat: Hindrich (Politehnica) – Cristodulo, Huminic, Periat şi Ştefan Grimmer
Antrenor: Iulian Prodana

Foto: Anda Deliu și ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slatina-si-recea-doua-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-19157338

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-soc-la-asu-politehnica-octavian-benga-si-a-dat-demisia-dan-alexa-preia-echipa-timisoreana-19156917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-la-primele-declaratii-ca-antrenor-al-lui-asu-poli-situatia-nu-e-roz-e-riscul-sa-pierdem-play-off-ul-ce-spune-despre-plecarea-lui-benga-19157069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-lovita-a-treia-oara-de-coronavirus-19156819

Anda DELIU 14 Nov. 2020, 21:22 Liga 2
Pe aceeași temă