ASU Politehnica a disputat un nou amical, de data aceasta cu Șoimii Lipova, pe care a învins-o. Concluziile lui Dan Alexa

Anda DELIU 04 Mar. 2021, 19:33 Liga 2

ASU Politehnica a jucat, joi după-amiază, un nou amical, câștigat la scorul de 2-0 cu Șoimii Lipova. Scopul principal al partidei pentru alb-violeți a fost ca fotbaliștii utilizați mai puțin în campionat să aibă șansa de a prinde minute într-un joc de fotbal.

De altfel, Dan Alexa nu a folosit tot lotul la acest meci de pe Știința. Cei care au jucat în partidele oficiale de până acum mai mult s-au antrenat dimineața. La meciul cu Lipova au fost utilizate rezervele și unii tineri împrumutați pentru sezonul de primăvară la Fortuna Becicherecu Mic.

După o ratare a lui Denis Radu, Axente a trimis în minutul 13 în bara laterală. După altă ocazie a lui Alin Manea (foto 1), oaspeții au avut o șansă bună în minutul 33, când Dragan Paulevici a scăpat spre poartă, dar Păduraru a reținut din fața sa, la firul ierbii.

Codrea și Andrei, marcatorii poliști

Tot Manea a mai avut o altă ocazie, pentru ca imediat înainte de pauză, el să centreze pentru golul marcat cu capul de Dorin Codrea. Scorul l-a majorat tânărul Doru Andrei (foto 2) în minutul 67. Mijlocașul a obținut o lovitură liberă din apropiere de linia de fund a terenului și tot el a și marcat direct din faza fixă.

Până la final, Poli a mai avut două ocazii. Codrea a trimis razant pe lângă vinclu, iar Gașpar a pus și el apărarea arădeană la lucru.

ASU Poli Timişoara: Păduraru – Jurj, Bocșan, Codrea, Pamfile – Ignea, Coadă – D. Radu, R. Rus, Manea – Axente
Au mai intrat: Stemate, Periat (ambii împrumutaţi la Fortuna), Bîrlovean, Moţiu, Radunovic, Gaşpar şi D. Andrei
Antrenor: Dan Alexa

Şoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, A. Popa, V. Filimon – Gherasim, Salhi, Prună, Trip – Trabalka, D. Ciubăncan
Au mai intrat: Buta – Hațegan, Bercu, Stoin, Simedru, D. Pop, A. Gavrilă, Michel, Paulevici şi Ardelean
Antrenor: Favius Sabău

Ritmul de joc, factor-cheie pentru Dan Alexa

Dan Alexa a precizat că a organizat amicale și acum, că echipa a jucat deja trei meciuri oficiale, unul în Cupa României și alte două în campionat, pentru ca cei ce nu au evoluat sau au făcut-o puțin să aibă ritm.

”Căutăm să luăm jocuri pentru jucătorii care au evoluat mai puțin. Pentru mine e foarte important ca și ei să aibă minute și ritm de joc, pentru că e foarte important ca ei să aibă ritm de joc când se apelează la ei, aceasta e un factor-decisiv”, a declarat ”Chirurgul”.

Șoimii Lipova, puțin ”rătăcită” pe iarbă

Pentru Șoimii, a fost primul amical pe iarbă, chiar dacă perioada de pregătire a echipelor de Liga 3 e spre final, campionatul urmând să se reia la 12 martie.

”Am făcut primul amical pe iarbă. Din păcate, am jucat destul de prost astăzi. În afară de organizarea defensivă, nu sunt mulțumit deloc. Dar avem și puține scuze, pentru că totuți suntem obisnuiți cu suprafața de sintetic, unde mingea vine în condiții optime. Deja pe iarbă se schimbă problem. Plus că și din punct de vedere fizic pe iarbă e puțin diferit. Mă bucur că am reglat faza defensiv, am avut niște probleme în ultimele jocuri pe atac rapid și contraatac. Am reușit să le reparăm cumva. Din păcate, am luat totuși două goluri din faze fixe, unde e o acțiune statică. Sunt nemulțumit că nu am reușit să ne organizăm suficient de bine. Lucrurile acestea ne vor costa în campionat, trebuie să fim mai responsabili”, a declarat antrenorul Lipovei, Flavius Sabău.

În campionat, ASU Poli va juca duminică, 7 martie, de la ora 13:00, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Metaloglobus București, într-un alt meci important, de această dată pentru ambele echipe, în lupta pentru accederea în play-off.

Șoimii Lipova, a doua clasată în Seria a 8-a a Ligii 3, își va relua meciurile oficiale la data de 12 martie, de la ora 15:00, când, în etapa a 11-a, întâlnește pe teren propriu Avântul Periam.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-incisiv-dentar-rupt-pe-jumatate-un-al-doilea-incisiv-fracturat-verdictul-medicului-dupa-ce-gabriel-lazar-si-a-luat-un-picior-in-gura-de-la-ioan-mera-arbitrul-mavriche-a-dat-doa-19172653

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-timisoara-socheaza-liga-2-avem-cel-mai-mic-buget-21-000-de-euro-lunar-la-30-de-oameni-de-neconceput-sa-investesti-milioane-si-sa-nu-prinzi-play-off-ul-19172318

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-18-a-a-ligii-2-debuteaza-sambata-si-se-incheie-tot-intr-o-zi-de-marti-rapid-asu-poli-si-fc-u-craiova-joaca-acasa-petrolul-sta-programul-rundei-19172164

Anda DELIU 04 Mar. 2021, 19:33 Liga 2
Pe aceeași temă