Dacia Unirea Brăila și-a încheiat sezonul dezastruos în Liga 2 cu o a doua cea mai dură înfrângere. Laurențiu Ivan: ”Am fost simple jaloane.” Retrogradata se desparte de jucătorii străini, iar restul vor continua antrenamentele

Marius ANGHEL 03 May. 2022, 21:54 Liga 2
Dacia Unirea Brăila și-a încheiat sezonul dezastruos în Liga 2 cu o a doua cea mai dură înfrângere. Laurențiu Ivan: ”Am fost simple jaloane.” Retrogradata se desparte de jucătorii străini, iar restul vor continua antrenamentele

Dacia Unirea Brăila și-a încheiat sezonul dezastruos de Liga 2 cu un eșec usturător: 0-6 la Râmnicu Vâlcea cu CS Comunal Șelimbăr, o altă nou-promovată în acest eșalon, însă care s-a descurcat mult mai bine și va continua la acest nivel și în campionatul următor.

Brăila se întoarce în Liga 3 după doar un an, perioadă în care a fost cea mai modestă echipă din Liga 2, însă rămâne de apreciat faptul că a dus campionatul la final, în ciuda condițiilor precare de care a beneficiat și a umilințelor suferite.

Laurențiu Ivan, după eșecul cu Șelimbăr, în ultimul meci din Liga 2: ”Modul în care a fost abordat acest meci a fost unul de vacanță”

Înfrângerea cu 0-6 cu Șelimbăr a fost cea mai dură suferită în acest an de Dacia Unirea. Nouă meciuri oficiale a disputat în acest an 2022 Brăila, care în iarnă s-a despărțit de stafful tehnic și de aproape toți jucătorii, mizând pe mulți tineri, dar și pe câțiva jucători străini.

Antrenorul Laurențiu Ivan a fost complet dezamăgit de atitudinea jucătorilor săi și de rezultatele înregistrate în ultimele trei meciuri disputate în Liga 2: 0-5 la Miercurea Ciuc, 2-4 acasă cu Poli Timișoara și 0-6 la Râmnicu Vâlcea cu CS Comunal Șelimbăr.

”Modul în care a fost abordat acest meci a fost unul de vacanță. După victoria din partida cu Dunărea Călărași (n.r. -1-0 la Brăila în etapa a 3-a a play-out-ului), jucătorii Daciei Unirea au considerat că și-au atins punctul maxim și au intrat în vacanță. Este inadmisibil să primești 15 goluri în trei meciuri. Am jucat lamentabil în ultimele două partide, fără determinare, am fost simple jaloane pentru adversarele noastre. Nu am mai avut ambiția din primele șase meciuri”, a declarat, cu amărăciune în glas, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Laurențiu Ivan (foto).

Șelimbărul a deschis scorul abia după o jumătate de oră de joc, iar antrenorul ei, Eugen Beza, s-a declarat nemulțumit de acest lucru. Tudor Telcean (33′), Bogdan Vișa (37′), Firmin Mubele (59′), Alexandru Ciocâlteu (63′), Ruben Vecerdea (84′) și Adrian Cîrstean (88′) au înscris pentru echipa sibiană în fața Daciei Unirea.

Sezon destruos pentru Dacia Unirea, care a acumulat doar 5 puncte în 25 de meciuri

Per total, în acest sezon de Liga 2, eșecul de la Râmnicu Vâlcea a fost, ca diferență de scor, al doilea cel mai dur suferit de Dacia Unirea Brăila.

În etapa a 10-a a sezonului regular a pierdut pe teren propriu cu 0-7 în fața celor de la FC Buzău, iar un 0-6 a mai primit la Mediaș, în etapa a 7-a, de la FC Hermannstadt. În rest, au fost trei partide în care s-a primit cinci goluri: 2-5 în Ghencea cu Steaua (etapa 3), 1-5 la Brăila cu FK Miercurea Ciuc (etapa 14) și 0-5 la Miercurea Ciuc (etapa 4 play-out).

În sezonul regular, Dacia Unirea a înregistrat doar două puncte în 19 meciuri și a avut un golaveraj incredibil de slab: 7-53. A avut cel mai slab atac și a doua cea mai slabă apărare, după Unirea Constanța (54 goluri). A terminat pe locul 19 din 20 doar datorită faptului că Astra a primit o penalizare de 20 de puncte și în clasament a avut -1 puncte.

În iarnă a trecut printr-o schimbare aproape totală, de antrenori și jucători, iar mai apoi a evoluat în play-out, în cele șase meciuri obținând puncte doar cu Dunărea Călărași, pe care a învins-o pe teren propriu. Aceasta a fost și singura victorie din acest sezon dezastruos. A încheiat Grupa A a play-out-ului cu un total de 5 puncte, cumulate cu cele din sezonul regular, cu golaveraj 4-20 și aflându-se pe ultimul loc, 7.

  • 0-0 cu FC Brașov și 1-1 cu Astra, în sezonul regular, și 1-0 cu Dunărea Călărași, în play-out, au fost singurele meciuri în care Dacia Unirea Brăila a obținut puncte în acest sezon de Liga 2.

Campionatul l-a încheiat, însă echipa din Brăila nu intră în vacanță

Dacia Unirea nu va juca în ultima etapă, a 7-a a play-out-ului, fiindcă i-a venit rândul să stea, însă Laurențiu Ivan nu-și lasă jucătorii în vacanță pentru moment. Echipa din Brăila va continua seria antrenamentelor pe stadionul Municipal. Vor urma cel puțin trei săptămâni în care se vor antrena și vor susține meciuri amicale.

”Cu excepția jucătorilor străini, de care ne vom despărți, ceilalți vor continua antrenamentele. Cred că vom susține trei antrenamente pe săptămână și câte un joc amical. Vom mai aduce câțiva juniori de perspectivă din clubul nostru la ședințele de pregătire. Este devreme pentru tinerii noștri fotbaliști să intre în vacanță. Liga a 3-a va începe în luna august, ar fi o vacanță foarte mare în care se pierd multe”, a mai spus Laurențiu Ivan pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

  • Dacia Unirea Brăila în eșecul cu 0-6 cu CS Comunal Șelimbăr: Duță (cpt.) – Cr. Leu (Palade 55′), Moroianu, Mocanu, Bădilaș – Șt. Sava (Boroșu 64′), Zoua (Njopgang 74′), Acolatse, Val. Robu – Petrache, Duțu (Vartolomei 64′). Rezervă neutilizată: Moisoiu.

În 2022, Dacia Unirea Brăila i-a avut în lot și i-a utilizat în campionat pe jucătorii străini: Patrick Arnaud Fendoug Ziepop (fundaș 26 ani / 7 meciuri), Charles Benoit Koffi Acolatse (mijlocaș 26 ani / 7 meciuri, 1 gol), Yaya Zoua Dambe (mijlocaș 25 ani / 9 meciuri) și Passi Stephane Bily Njopgang (atacant 27 ani / 7 meciuri).

Rezumatul meciului CS Comunal Șelimbăr – Dacia Unirea Brăila 6-0:

https://www.youtube.com/watch?v=i5eO_mRCSUk&t=149s&fbclid=IwAR3C6JCIgtsrFgjM-Qxxv1qu3NdDjWNlCjKTdwHs85jGX__SWyTLtk9h2eA

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures
Video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-poli-iasi-poli-timisoara-se-singurul-meci-care-se-joaca-in-alt-interval-orar-rezultatele-mai-pot-schimba-doar-cateva-locuri-din-grupa-a-19229700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-nemultumit-de-prima-repriza-a-selimbarului-din-meciul-cu-braila-ce-s-a-schimbat-in-jocul-sibienilor-dupa-pauza-19229469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/set-la-zero-cu-retrogradata-dacia-unirea-cs-comunal-selimbar-la-cea-mai-clara-victorie-din-primul-sezon-in-liga-2-la-ultima-aparitie-acasa-braila-a-incheiat-campionatul-19229289

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-penultima-etapa-din-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dacia-unirea-braila-si-unirea-constanta-sunt-la-ultima-reprezentatie-19229215

Marius ANGHEL 03 May. 2022, 21:54 Liga 2
Pe aceeași temă