Eugen Beza, nemulțumit de prima repriză a Șelimbărului din meciul cu Brăila. Ce s-a schimbat în jocul sibienilor după pauză

Ovidiu BOICA 30 Apr. 2022, 22:08 Liga 2
Eugen Beza, nemulțumit de prima repriză a Șelimbărului din meciul cu Brăila. Ce s-a schimbat în jocul sibienilor după pauză

Eugen Beza, antrenorul principal al echipei CS Comunal Șelimbăr, s-a declarat nemulțumit de jocul elevilor săi în prima parte a meciului cu Dacia Unirea Brăila, câștigat cu 6-0 pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, în cadrul etapei a 6-a a play-out-ului Ligii 2.

Eugen Beza, după victoria cu 6-0 cu Brăila: ”Nu a fost ușor”

Antrenorul formației sibiene a taxat individualismul celor din ofensivă, care au încercat să profite de inferioritatea adversarului. La pauză, Beza le-a reamintit jucătorilor săi cum a pregătit această partidă, cu mingi scoase la margine și centrări, iar sfaturile sale au dat roade, după pauză ”călăreții roșii” reușind să înscrie de încă patru ori.

”Felicit băieții pentru scor, pentru punctele obținute, pentru șirul de patru victorii consecutive. Era un joc pe care trebuia să-l câștigăm pentru că raportul de forțe era dezechilibrat. Dar, nu a fost ușor, pentru că în astfel de meciuri intervine un pic individualismul jucătorilor din ofensivă, vor să marcheze și cred că prima repriză n-a fost una reușită. Eram hotărâți de la început, doar că n-am păstrat strategia pe care am avut-o pentru acest joc, am jucat foarte lent, am jucat greoi, duceam mingea rapid în față în momente în care nu ar fi trebuit să să o facem. Pe tranziție, jucam foarte mult individual, nu am venit deloc cu centrări. Le-am explicat băieților (n.a. la pauză), pentru că toată săptămâna am pregătit jocul pe flancuri, de unde să venim cu centrări, le-am explicat băieților… Le-am spus… Dacă am înscris două goluri din centrări (n.a. în prima repriză), din fază fixă, vă dați seama ce situații ne-am putea crea dacă am duce jocul la margine, să venim cu centrări”, a declarat Beza.

Bucuros în special pentru golul reușit de Vecerdea

Eugen Beza s-a bucurat de reușita juniorului Ruben Vecerdea, care a înscris primul său gol la Liga 2 în fața formației din Brăila: ”Mă bucur în primul rând pentru Ruben (n.a. Vecerdea), pentru că a înscris, e primul lui gol, este o evoluție foarte interesantă a lui din vara anului trecut pâîn momentul de față. Este un jucător sibian, îl susținem.”

Beza a vorbit și despre Firmin Mubele, congolezul care a marcat un gol spectaculos cu această ocazie. ”Este un jucător de calitate, chiar dacă astăzi a jucat un pic la spectacol mai mult decât pentru echipă. Dar, este un jucător foarte important pentru noi”, a mai spus Beza.

Tudor Telcean (33′), Bogdan Vișa (37′), Firmin Mubele (59′), Alexandru Ciocâlteu (63′), Ruben Vecerdea (84′) și Adrian Cîrstean (88′) au marcat golurile Șelimbărului în victoria cu Dacia Unirea Brăila.

Despre pauza dintre sezoane: ”Exagerat de lungă”

Altfel, antrenorul formației din Șelimbăr s-a arătat deranjat de pauza mare dintre actualul sezon și cel care va debuta de-abia la începutul lunii august. Beza crede că ar fi soluții pentru a îmbunătăți sistemul la Liga 2 și crede că în formula actuală, în care pauza e de trei luni, printre cei care au de suferit sunt jucătorii ”sub vârstă”.

”Este exagerat de lungă (n.a. pauza competițională). Vă dați seama, e foarte greu de gestionat, n-ai cum să ții jucătorii încă o lună la pregătire, după care să începi pre-sezonul, dar am spus de la început, e un sistem care, cred eu, poate fi mult îmbunătățit, pentru că uitați-vă ce se întâmplă și în cealaltă serie, unde practic sunt în vacanță de o lună de zile. Aici echipele sunt mult mai angrenate în competiție. Cred că, dacă tot s-ar păstra sistemul, ar fi bine măcar să jucăm tur-retur, să fie jocuri mai multe deoarece vrem să dăm credit tinerilor, pentru că sunt regulile U21 și U19, dar dacă nu le oferim jocuri, e în zadar. În 7 mai se termină campionatul și îl reluăm la începutul lui august, în condiții de vreme favorabilă. Cred că se pot aduce îmbunătățiri”, a adăugat Beza.

CS Comunal Șelimbăr a câștigat, astăzi, la Râmnicu Vâlcea, cu 6-0, cea mai clară victorie a sa, în fața celor de la Dacia Unirea Brăila.

Cu 36 de puncte acumulate și profitând de remiza Metaloglobusului la Timișoara (1-1 cu Poli), echipa sibiană a urcat pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, iar în ultima etapă va juca la București cu Metaloglobus pentru menținerea pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului, sâmbătă, 7 mai, de la ora 11:00.

Declarațiile date de Eugen Beza după CS Comunal Șelimbăr – Dacia Unirea Brăila 6-0:

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

Ovidiu BOICA 30 Apr. 2022, 22:08 Liga 2
Pe aceeași temă