Set la zero cu retrogradata Dacia Unirea! CS Comunal Șelimbăr, la cea mai clară victorie din primul sezon în Liga 2 la ultima apariție ”acasă”. Brăila a încheiat campionatul

Ovidiu BOICA 30 Apr. 2022, 14:23 Liga 2
Set la zero cu retrogradata Dacia Unirea! CS Comunal Șelimbăr, la cea mai clară victorie din primul sezon în Liga 2 la ultima apariție ”acasă”. Brăila a încheiat campionatul

CS Comunal Șelimbăr a făcut spectacol în fața unei formații matematic retrogradate, Dacia Unirea Brăila, în cadrul etapei a 6-a a play-out-ului Ligii 2. Sibienii au bifat contra ultimei clasate cel mai clar succes din actuala ediție de campionat și se mențin neînvinși în această grupă de play-out.

”Călăreții roșii”, așa cum sunt porecliți jucătorii echipei din Șelimbăr, s-au jucat cu recordurile în meciul cu Dacia Unirea Brăila. Echipa lui Eugen Beza a obținut, sâmbătă, al patrulea succes la rând, este neînvinsă de cinci etape, fiind fără eșec în play-out, iar acum și-a trecut în palmares cea mai clară victorie de la promovare încoace.

Golul s-a lăsat așteptat la Râmnicu Vâlcea

Între două echipe scăpate de griji, sibienii asigurându-și locul în eșalonul secund și pentru noul sezon, în vreme ce Dacia Unirea e matematic retrogradată dinainte de începerea play-out-ului, golul s-a lăsat destul de mult așteptat în meciul de la Râmnicu Vâlcea, unde joacă acasă Șelimbărul. Ciocâlteu și-a încercat primul șutul, dar nu a prins cadrul porții cu o reluare de pe la vreo 25 de metri (3).

În replică, Bădilaș a centrat în fața porții, din flancul stâng, pentru… nimeni (5).

Revenit după o accidentare care l-a ținut departe de gazon mai multe săptămâni, Daniel Tătar a fost cât pe ce să-l surprindă pe Duță cu un șut dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, trimițând pe bara a doua deși portarul Daciei era încă preocupat să-și așeze zidul, însă goal-keeper-ul s-a redresat și a respins în lateral (8).

Mubele i-a testat vigilența ”centralului” Ionela Peșu, dar în loc de penalti, a primit un ”galben” (9).

Pe lângă deschiderea scorului a trecut și Ciocâlteu, care a trimis în plasa laterală, cu capul, din apropiere, un balon centrat în cros de Monea (14).

Oaspeții au avut câteva minute în care au încercat să dea lovitura, fără succes însă. Mai întâi Bădilaș a greșit ținta (23), apoi Gal a scos peste transversală la șutul lui Robu, de la 12-13 metri (24), pentru ca Acolatse să trimită imprecis de la mare distanță (26).

Telcean și Vișan au asigurat victoria pentru Șelimbăr până la pauză

Presiunea la poarta Daciei Unirea s-a accentuat în ultimul sfert de oră de dinaintea pauzei, iar rezultatele în sfârșit au început să apară și pe tabelă. Mai întâi mingea reluată de Telcean, după o lovitură liberă executată de Tătar, a fost respinsă de un adversar din apropierea liniei porții (32). Un minut mai târziu, Tătar a trimis din nou în careu, de data asta din corner, și Telcean a reușit să-l învingă pe Duță cu o lovitură de cap bine plasată (33).

Patru minute mai târziu, echipa din Șelimbăr și-a dublat avantajul. Tătar a fost din nou omul cu asistul, din lovitură liberă, de data asta, și Bogdan Vișa nu i-a lăsat nicio șansă lui Duță, trimițând în plasă cu o lovitură de cap din centrul careului mare.

CS Comunal putea intra chiar la vestiare cu 3-0 pe tabelă, Mubele forțând pe stânga și trimițând în fața porții, pentru Yazalde, dar acesta din urmă a deviat alături, la colțul lung (45+1).

Defilare în fața Brăilei și în partea secundă a jocului

Yameogo a fost la câțiva centimetri de golul trei al sibienilor, însă Duță a reușit să respingă cu vârful degetelor în corner (53). Un minut mai târziu, Mubele a trimis în brațul lui Moroianu, cerând lovitură de la 11 metri, dar ”centralul” Peșu a închis ochii.

Yazalde și Mubele au conlucrat pentru golul de 3-0. Portughezul a trimis în marginea careului de 6 metri și Mubele a deviat în plasă, cu călcâiul (59).

Ciocâlteu a înscris cel de-al patrulea gol al Șelimbărului cu un șut din careu, în plasa laterală (63).

Oaspeții au avut o ușoară tresărire de orgoliu, însă Gal a respins în lateral mingea șutată de Vartolomei din marginea suprafeței de pedeapsă (76).

Intrat în locul lui Luca, internaționalul de juniori Ruben Vecerdea a făcut 5-0 după o pasă primită de la Curtean, cu un șut de la 12-13 metri (84), iar Cîrstean a stabilit rezultatul final, reluând plasat, din centrul careului, profitând de ieșirea eronată la ofsaid a defensivei Brăilei (88).

Șelimbărul a urcat pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului, Brăila și-a încheiat sezonul și merge în Liga 3

Cu 36 de puncte acumulate și profitând de remiza Metaloglobusului la Timișoara (1-1 cu Poli), CS Comunal Șelimbăr a urcat pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. În schimb, Dacia Unirea Brăila a rămas doar cu 5 puncte acumulate în întreg sezonul și e doar pe locul 7, ultimul în această serie.

În ultima etapă, CS Comunal Șelimbăr va juca la București cu Metaloglobus pentru menținerea pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului, sâmbătă, 7 mai, de la ora 11:00, în timp ce Brăila și-a încheiat sezonul în Liga 2 și va merge după un an în Liga 3, în etapa a 7-a urmând să stea.

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – DACIA UNIREA BRĂILA 6-0

Tudor Telcean 33′, Bogdan Vișa 37′, Firmin Mubele 59′, Alexandru Ciocâlteu 63′, Ruben Vecerdea 84′, Adrian Cîrstean 88′

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Monea, Vișa, Tud. Telcean, D. Tătar (cpt.) – Rob. Boboc (Curtean 69′) – Ciocâlteu (Cîrstean 69′), Al. Luca (Vecerdea 61′), Yameogo (Buzan 61′) – Mubele (Cărăruș 61′), Yazalde
Rezerve neutilizate: Fl. Șerban – Arhirii, Natea, T. Suciu
Antrenor: Eugen Beza

Dacia Unirea Brăila: Duță (cpt.) – Cr. Leu, Moroianu, Mocanu, Bădilaș – Zoua (Njopgang 74), Acolatse – Șt. Sava, Petrache, Val. Robu – Duțu
Au mai jucat: Boroșu, Vartolomei și Palade. Rezervă neutilizată: Moisoiu.
Antrenor: Laurențiu Ivan

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea); Arbitru: Ionela Alina Peşu (Craiova); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova); Rezervă: Adrian Dumitru (Târgovişte); Observatori: Iulian Spătaru (Timişoara) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-penultima-etapa-din-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dacia-unirea-braila-si-unirea-constanta-sunt-la-ultima-reprezentatie-19229215

Ovidiu BOICA 30 Apr. 2022, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă