Dacia Unirea Brăila începe sezonul de Liga 2 cu cel mai ”subțire” lot! Jucătorii pe care îi are la dispoziție Florentin Petre

Marius ANGHEL 30 Jul. 2021, 23:50 Liga 2
Dacia Unirea Brăila începe sezonul de Liga 2 cu cel mai ”subțire” lot! Jucătorii pe care îi are la dispoziție Florentin Petre

Dacia Unirea Brăila a revenit după doi ani în Liga 2, iar ca nou-promovată trebuia să debuteze în campionat cu un meci pe teren propriu. A cerut însă federației, pentru a avea timp să termine lucrările de ”coafare” a stadionului Municipal din Brăila, unde în Liga 3 n-a jucat, să înceapă cu un meci în deplasare.

La tragerea la sorți a picat să se deplaseze pentru prima etapă la Avrig, acolo unde își dispută partidele considerate pe teren propriu CS Comunal Șelimbăr, o altă nou-promovată în eșalonul secund. Spre deosebire de trupa lui Florentin Petre, echipa sibiană a avut o campanie de achiziții cu câțiva jucători cu experiența cel puțin Ligii 2, astfel că cei de la Șelimbăr par favoriți să câștige întâlnirea.

Opt achiziții pentru Brăila înainte de debutul în Liga 2

Brăila a bifat opt transferuri în această vară, cel mai experimentat jucător fiind chiar ultimul venit, fundașul Daniel Ciobanu, fost ultima dată la CSM Reșița. La nivelul Ligii 2 au mai jucat și Taciuc, adus acum de la Focșani, sau Răducan, luat de la fost rivală din Liga 3 SC Oțelul. Tot de la gălățeni a fost adus și Petrache.

Cu o zi înainte de debutul în campionat, Dacia Unirea a anunțat încheierea unui parteneriat cu compania agricolă Al Dahra – Agricost, care ”operează cea mai mare fermă din Europa”, Insula Mare a Brăilei, însă și-a comunicat și lotul de jucători și stafful tehnic cu care începe sezonul de Liga 2.

Florentin Petre are poate cel mai redus lot dintre echipele care participă în Liga 2, cu doar 21 de jucători, dintre care doi portari.

Lot Dacia Unirea Brăila:

portari: Cristian Andrei, Alexandru Duță (Concordia Chiajna);
fundași: Cătălin Stănciulescu, Marius Moroianu, Andrei Paliu, Alexandru Pătlăgică (UTA), Daniel Ciobanu (CSM Reșița);
mijlocași: Marius Cocîrlă, Florin Lungu, Narcis Ioniță, George Apostol, Andrei Apostolache, Valentin Robu, Aurelian Petrache (SC Oțelul Galați), Alin Priboi (CSM Bacău), Alexandru Taciuc (CSM Focșani);
atacanți: Raphael Stănescu, Patrick Petre, Alexandru Duțu, Gabriel Răducan (SC Oțelul Galați), Adelin Voinescu (FC Voluntari).

  • De la ședința foto a lipsit ultima achiziție, Daniel Ciobanu.
  • Dintre jucătorii aflați în lotul meciurilor de baraj de promovare n-au fost păstrați sau n-au rămas și pentru Liga 2: Robert Vâlceanu, Nicola Păvălache, Gabby Batchabi, Alin Mihai, Ziepop Fendung, Alexandru Bădilaș, Ștefăniță Sava sau Robert Donzelli.

Staff tehnic Dacia Unirea Brăila:

antrenor principal: Florentin Petre
antrenor secund: Marian Samuilă
antrenor de portari: Răzvan Ciodar
analist video: Vlăduț Lakatos
kinetoterapeut: Andrei Huțu

Meciul dintre CS Comunal Șelimbăr și Dacia Unirea Brăila este programat sâmbătă, de la ora 11:00, la Avrig, și va fi arbitrat de centralul Andrei Moroiță (Ploieşti) și asistenții Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Petruţa Iugulescu (Buftea). Arbitru de rezervă va fi Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea), iar observatori au fost delegați Dan Monea (Aiud) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Foto: Nicușor Lăzărică / Dacia Unirea Brăila

Marius ANGHEL 30 Jul. 2021, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă