Corvinul deschide etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României cu un meci cu deținătoarea ultimelor două ediții ale competiției, Sepsi OSK. Cum văd Florin Maxim și Denis Hrezdac jocul și surpriza pregătită fanilor la pauza întâlnirii

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 23:50 Cupa
Corvinul deschide etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României cu un meci cu deținătoarea ultimelor două ediții ale competiției, Sepsi OSK. Cum văd Florin Maxim și Denis Hrezdac jocul și surpriza pregătită fanilor la pauza întâlnirii

Etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României debutează marți, 31 octombrie 2023, de la ora 15:00, cu un meci programat la Hunedoara, pe stadionul ”Michael Klein”, între divizionara secundă Corvinul și deținătoarea trofeului în ultimele două sezoane, prim-divizionara Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Înaintea jocului direct, Corvinul se află pe primul loc în Grupa A, datorită victoriei cu 2-0, de acasă, cu Chindia, în timp ce Sepsi ocupă locul 3 din 6, cu 1 punct, fiind la egalitate cu FC Hermannstadt, echipă cu care a remizat la Sibiu în prima etapă.

Florin Maxim, despre meciul Corvinului cu Sepsi OSK: ”Întâlnim o echipă în revenire de formă”

Sepsi OSK și-a mai revenit în ultimul timp, după ce în campionat ajunsese să aibă șase înfrângeri consecutive. În ultimele două runde a obținut victorii, 5-2 acasă cu FC Botoșani și 2-0 la FC Voluntari, astfel că jucătorii lui Liviu Ciobotariu s-au trezit din pumni.

Și Corvinul vine tot după două victorii consecutive, 2-1 acasă cu Chindia și 2-1 în deplasare la Metaloglobus, însă, totuși, există o diferență de un eșalon între cele două formații, astfel că hunedorenii pornesc cu șansa a doua chiar dacă evoluează pe teren propriu.

Totuși, fiind o echipă de drept public, deci fără drept de promovare, aflată pe podiumul Ligii 2, deci departe de locurile retrogradabile, Corvinul ar trebui să trateze mai serios în primul rând jocurile din Cupa României, unde ar avea cu adevărat de câștigat ceva, spre deosebire de campionat, unde obiectivul este o simplă menținere.

”Întâlnim o echipă în revenire de formă, care chiar dacă a avut acea perioadă cu şase înfrângeri la rând nu a arătat nici atunci rău, unele rezultate au fost chiar mincinoase. Acum şi-au revenit, au avut răbdare, nu mai are rost să vorbim despre lotul lor, despre posibilităţile lor, au un lot echilibrat valoric, cu jucători puternici, capabili să facă diferenţa în momente importante. Ştiu că pun accent pe Cupa României, nu degeaba au câştigat ultimele două ediţii, la fel de adevărat e că au doar varianta victoriei cu noi, pentru că au acea primă remiză cu FC Hermannstadt. O echipă competitivă, agresivă, care îţi poate pune probleme şi la fazele fixe, o formaţie completă, din toate punctele de vedere”, a fost descrierea pe care i-a făcut-o antrenorul Corvinului, Florin Maxim, adversarului din etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României.

Denis Hrezdac: ”Să arătăm dăruire şi atitudine şi să ne bucurăm de fotbal şi de faptul că aducem la Hunedoara o echipă de primă ligă”

Despre meciul cu covăsnenii a vorbit și mijlocaşul Denis Hrezdac (21 de ani), utilizat în zece meciuri din 11 în acest sezon de Liga 2 și marcator a două goluri. A înscris o dată și în Cupa României, în victoria cu 4-2 împotriva celor de la FK Miercurea Ciuc.

”Va fi un meci greu, împotriva unei formaţii mobile, cu un lot puternic în toate compartimentele, dar, până la urmă, şi noi avem atuurile noastre, trebuie să fim noi, cei din ultimele jocuri, să arătăm dăruire şi atitudine şi să ne bucurăm de fotbal şi de faptul că aducem la Hunedoara o echipă de primă ligă, care a câştigat Cupa României, Supercupa, ne-a reprezentat în cupele europene… Important e că avem o atmosferă bună în sânul echipei, chiar avem un super-grup aici la Hunedoara şi trebuie să credem în şansa noastră”, a spus Hrezdac.

Robert Avram arbitrează Corvinul – Sepsi OSK. La pauza meciului, hunedorenii își lansează imnul oficial!

Meciul dintre Corvinul și Sepsi OSK va fi arbitrat de la centru de Robert Avram (Piteşti), iar de la cele două tușe de asistenții Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova). Arbitru de rezervă este Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova). Observator de arbitri este delegat chiar un fost arbitru de primă ligă din Sfântu Gheorghe, Robert Dumitru, în timp ce delegat de joc din partea FRF este Cătălin Eugen Popescu (Ploieşti).

Altfel, la partida cu echipa din Sfântu Gheorghe, Corvinul își va lansa și imnul oficial al echipei, pe muzica şi versurile celor de la Pragu’ de Sus! ”Trupa pop-rock va interpreta imnul în pauza meciului, prilej cu care se vor filma şi primele cadre din videoclipul de prezentare a noii piese reprezentative a clubului nostru. În plus, lovitura de start a jocului de mâine va fi dată de Ioan Petcu – coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori al clubului, care va fi însoţit la mijlocul terenului de mai mulţi dintre foştii săi colegi din perioada de glorie a clubului nostru”, a transmis Corvinul, club care în urmă cu o săptămână și-a inaugurarea magazinul oficial.

Declarațiile lui Florin Maxim și Denis Hrezdac înainte de Corvinul – Sepsi OSK:

https://www.youtube.com/watch?v=ro1RM7x5wPk

 

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/chindia-petrolul-in-cupa-romaniei-19290688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-dupa-victoria-slatinei-cu-unirea-slobozia-scor-1-0-19290735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-victorie-cu-metaloglobus-in-etapa-a-11-a-din-liga-2-scor-2-1-19290486

Marius ANGHEL 30 Oct. 2023, 23:50 Cupa
Pe aceeași temă