Cum a ajuns Ianis Stoica la CSM Slatina. Jucătorul a fost ”împins” de FCSB să semneze cu echipa controlată de un selecționer al României

Alin GRIGORE 28 Aug. 2020, 15:09 Liga 2
Cum a ajuns Ianis Stoica la CSM Slatina. Jucătorul a fost ”împins” de FCSB să semneze cu echipa controlată de un selecționer al României

CSM Slatina a anunțat, miercuri, 26 august, că a treia sa achiziție pentru sezonul de Liga 2 este mijlocașul Ianis Stoica (17 ani), ultima dată fost la Metaloglobus București. ProSport publica încă din 19 august despre trecerea fiului lui Pompiliu Popescu la echipa olteană, ba chiar dezvăluia și modalitatea în care s-a făcut aceasta.

Ianis Stoica a fost împrumutat în ultimele șase luni de la FCSB la Metaloglobus, însă a jucat pentru bucureșteni în două partide din cele trei desfășurate de echipă până la suspendarea campionatului Ligii 2 din cauza apariției pandemiei de coronavirus. Trupa din Capitală a încercat să-l păstreze în continuare pe tânărul jucător la echipă și i-a propus acestuia prelungirea contractului. Totuși, fotbalistul a fost deturnat în ultima clipă de CSM Slatina. ProSport a aflat motivul pentru care fiul fostului stelist Pompiliu Stoica a fost obligat să semneze cu oltenii nou-promovați în Liga 2.

A semnat cu Slatina, echipă controlată de selecționerul naționalei U19

Ianis Stoica și-ar fi dorit să rămână la București, însă președintele FCSB, Valeriu Argăseală, i-a transmis că e mai bine pentru jucător să meargă la Slatina.

Motivul? Nou-promovata în Liga 2 e condusă din umbră chiar de selecționerul Under 19, Dan Oprescu. Antrenorul oficial al celor din Slatina este Mihai Ianovschi.

Astfel, Ianis ar urma să fie convocat în continuare la naționalele de juniori fără a avea emoții. Totodată, oltenii i-au oferit și un contract uriaș juniorului pentru a-l convinge să accepte mutarea la echipa unde președinte e Gheorghe Chivorchian.

10 e numărul de pe tricoul pe care-l va purta Ianis Stoica la Slatina

Dan Oprescu a fost vizibil iritat când a fost întrebat de reporterul ProSport despre implicarea sa la Slatina și a declarat:

„Nu mă implic la Slatina. Nici consilier tehnic nu mai sunt (n.r. la începutul anului susținea că e consilier tehnic). Asta presupune să ai contract. Nu mă implic, ar fi greu că eu stau la Arad. Ianis Stoica nu e la Slatina (n.r. – reacția sa a fost luată înainte de efectuarea oficială a transferului). Am urmărit meciurile celor de la Slatina, că am un băiat care joacă acolo. Nu mă interesează ce scrieți, că am mai auzit povestea asta că m-aș implica eu acolo.”

Dan Oprescu dat de gol de Dan Popescu!

Dan Popescu, fostul fundaș de la FCSB, a jucat anul trecut pentru CSM Slatina și a dezvăluit pentru Liga2.ro că Dan Oprescu controlează tot la club.

„Dan Oprescu controlează tot la club. Nu am mai pomenit în viața mea în plin antrenament să intervină el, de la Arad. Terenul pe care ne antrenăm este împânzit de camere, cred că sunt vreo opt. El ne-a și zis: «Stau și mă uit la antrenamente pe plasma de 2 metri». Intră și în vestiar, se bagă. Vine de la Arad la meciuri. Nu merge cu autocarul echipei niciodată, să nu fie văzut când coboară, fiind și angajat FRF”, a dezvăluit Dan Popescu pentru Liga2.ro.

Fotbalistul spunea că Oprescu face aceste lucruri deoarece are acordul fratelui său, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu (PSD).

Dan Popescu s-a transferat în această vară la SC Oțelul Galați, în Liga 3.

Cel mai tânăr debutant și marcator la FCSB

Fiul lui Pompiliu Stoica devenea în luna octombrie a anului 2017 cel mai tânăr debutant și marcator pentru FCSB, la doar 14 ani, 10 luni și 23 de zile.

Ianis Stoica a început fotbalul la juniorii celor de la Petrolul, după care a fost o perioadă în Germania, apoi a semnat cu FCSB.

Stoica jr. a fost ultima dată împrumutat la Metaloglobus București, în Liga 2, unde a prins doar 46 de minute în două meciuri (cu Ripensia și ”U” Cluj) din cele trei oficiale jucate de echipa antrenată atunci de Marius Măldărășanu în 2020, până la momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei.

În iarnă, tatăl jucătorului și-a dorit insistent despărțirea lui Ianis de Petrolul, acolo unde a prins doar 8 meciuri (537 de minute) dintr-un total de 20, câte a desfășurat echipa ploieșteană în prima partea a sezonului recent încheiat.

La seniori a fost rezervă în Liga 1 la FCSB și a fost trimis pe teren în patru meciuri de Cupa României, iar echipa lui Gigi Becali l-a împrumutat și la Dunărea Călărași, unde a prins 76 de minute în două jocuri de primă ligă. Ulterior a fost cedat în Liga 2, la Petrolul și mai apoi Metaloglobus.

La naționala U17 a României, Ianis Stoica are șase meciuri oficiale, toate începute ca titular, în care a marcat de trei ori.

CSM Slatina debutează în sezonul de Liga 2 ediția 2020/2021 sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, într-un meci cu Dunărea Călărași. Echipa olteană i-a mai achiziționat pe mijlocaşul Daniel Rogoveanu (25 ani, ex U Craiova 1948 SA) și fundașul Andrei Iana (18 ani, ex LPS Cetate Deva).

Alin GRIGORE 28 Aug. 2020, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă