CSM Slatina a realizat al doilea transfer după promovarea în Liga 2. Oltenii l-au adus pe fundașul Andrei Iana

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 24 Aug. 2020, 15:46 Liga 2
CSM Slatina a realizat al doilea transfer după promovarea în Liga 2. Oltenii l-au adus pe fundașul Andrei Iana

Andrei Iana (18 ani) este al doilea transfer făcut de CSM Slatina, după câștigarea barajului de promovare în Liga 2, în fața celor de la Progresul Spartac. Potrivit informațiilor oferite de clubul oltean, fundașul dreapta a semnat zilele trecute, dar se antrena sub comanda lui Mihai Ianovschi de aproximativ o săptămână. Iana a jucat până acum la echipele ”under” ale cluburilor FCSB și U Craiova, dar are și o experiență la profesioniști. Sezonul trecut a evoluat în Liga 3, la Cetate Deva, unde fusese împrumutat de craioveni.

Andrei Iana a fost în lotul României U17 la Turneul de Elită din 2018 

Andrei Iana are și două prezențe pentru naționala sub 17 ani a României. A fost în lotul reprezentativei noastre în cadrul Turneului de Elită pentru calificarea la Campionatul European U17 din 2019, organizat în Irlanda și câștigat de Olanda. A prins însă doar patru minute în partidele cu Lituania U17 (4-0) și Serbia U17 (2-2).

Andrei Iana, jucător în vârstă de 18 ani, component al selecţionatei Under 19 a României, pregătită de Dan Oprescu, va evolua pentru CSM Slatina. Fundaşul dreapta vine să întărească echipa la capitolul jucători sub vârstă, fiind născut 2002.

Andrei Iana a evoluat stagiunea trecută pentru LPS Cetate Deva, iar de o săptămână se pregăteşte sub comanda lui Mihai Ianovschi, înţelegerea fiind parafată în acest weekend. Bun venit, Andrei Iana!”, precizează CSM Slatina.

CSM Slatina l-a mai transferat pe Daniel Rogoveanu 

Prin aducerea lui Andrei Iana, CSM Slatina a ajuns la al doilea transfer al verii. Mijlocaşul Daniel Rogoveanu (25 ani), ultima dată la U Craiova 1948 SA, a fost primul venit, pe 19 august. Rogoveanu a mai evoluat la Slatina în sezonul 2014-2015 de Liga 2, la FC Olt, în 15 meciuri, după care a mai jucat pentru echipele Concordia Chiajna, Chindia Târgovişte, ACS Poli Timişoara şi sezonul trecut la ”FC U” Craiova.

Pentru ilfoveni a prins un meci (12 minute) în Liga 1, iar în afară de trupa din Bănie, la care a jucat în Liga 3, la celelalte a avut prezențe sporadice la nivelul Ligii 2. Cele mai multe jocurile le-a strâns la Chindia, 15 într-un sezon, în ediția 2017/2018.

Federația Română de fotbal a stabilit luni, 24 august, programul sezonului 2020 / 2021 pentru Liga 2. CSM Slatina va juca în prima etapă pe teren propriu, cu Dunărea Călărași. Țintarul complet al echipei din Olt, dar și al celorlalte cluburi poate fi analizat AICI.

 

 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 24 Aug. 2020, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă