Ianis Stoica schimbă încă o echipă în Liga 2. Fiul lui Pompiliu e noua achiziție a CSM Slatina

Marius ANGHEL 26 Aug. 2020, 11:31 Liga 2

Nou-promovata CSM Slatina se va baza cel puțin în prima parte a sezonului de Liga 2 pe un lot de jucători cu care a reușit să acceadă din Liga 3. Noutățile echipei antrenate de Mihai Ianovschi sunt puține, cu doar trei zile înainte de debut având doar trei transferuri perfectate. Ultima noutate este Ianis Stoica (17 ani), fiul fostului stelist Pompiliu Stoica, un tânăr mijlocaș care mai mult stă pe la acțiunile naționalelor de juniori decât să joace la echipa la care este legitimat.

După mijlocaşul Daniel Rogoveanu (25 ani, ex U Craiova 1948 SA) și fundașul Andrei Iana (18 ani, ex LPS Cetate Deva), CSM Slatina și-a asigurat și serviciile lui Ianis Stoica, un jucător de perspectivă al FCSB, care a tot fost împrumutat în fiecare pauză de campionat, de iarnă sau de vară, fără să apuce să joace prea mult la echipele unde a fost direcționat. Acest lucru se datorează însă și faptului că mai tot timpul a fost convocat la acțiunile naționalelor U17 și U18.

Ianis Stoica a ajuns la CSM Slatina

Stoica jr. a fost ultima dată împrumutat la Metaloglobus București, în Liga 2, unde a prins doar 46 de minute în două meciuri (cu Ripensia și ”U” Cluj) din cele trei oficiale jucate de echipa antrenată atunci de Marius Măldărășanu în 2020, până la momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei.

În iarnă, tatăl jucătorului și-a dorit insistent despărțirea lui Ianis de Petrolul, acolo unde a prins doar 8 meciuri (537 de minute) dintr-un total de 20, câte a desfășurat echipa ploieșteană în prima partea a sezonului recent încheiat.

”Mijlocaşul de 18 ani (n.r. – are 17 ani. 18 urmează să împlinească la data de 8 decembrie), Ianis Stoica, va evolua în noua stagiune a Ligii a II-a, care va debuta în weekend, pentru CSM Slatina. Coleg la selecţionata tricoloră Under 19 cu Andrei Iana (n.r. – informația oferită de CSM Slatina este eronată. Niciunul dintre cei doi jucători nu a evoluat la naționala U19, ci au participat ultima dată la o acțiune amicală a selecționatei U18, în timp ce meciuri oficiale au doar pentru U17), cei doi tineri fotbalişti întăresc echipa noastră la capitolul „jucători sub vârstă”.
Ianis Stoica a evoluat în stagiunile precedente la Dunărea Călăraşi, Petrolul Ploieşti şi Metaloglobus Bucureşti. Bun venit, Ianis Stoica!”, a anunțat CSM Slatina pe pagina sa de Facebook.

Jucătorul pe care Gigi Becali, finanțatorul FCSB, îl cota la 500 de milioane de euro va evolua, astfel, din nou în Liga 2.

La seniori a fost rezervă în Liga 1 la FCSB și a fost trimis pe teren în patru meciuri de Cupa României, iar echipa lui Gigi Becali l-a împrumutat și la Dunărea Călărași, unde a prins 76 de minute în două jocuri de primă ligă. Ulterior a fost cedat în Liga 2, la Petrolul și mai apoi Metaloglobus.

La naționala U17 a României, Ianis Stoica are șase meciuri oficiale, toate începute ca titular, în care a marcat de trei ori.

CSM Slatina debutează în sezonul de Liga 2 ediția 2020/2021 sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, într-un meci cu Dunărea Călărași.

Marius ANGHEL 26 Aug. 2020, 11:31 Liga 2
Pe aceeași temă