Jucătorii Petrolului, așteptați la discuții financiare odată cu revenirea la antrenamente: ”Depinde cum își doresc să continue sau să nu continue.” Costel Lazăr a vorbit despre ce strategii va aborda liderul Ligii 2 în această iarnă

Marius ANGHEL 07 Jan. 2022, 20:53 Liga 2
Jucătorii Petrolului, așteptați la discuții financiare odată cu revenirea la antrenamente: ”Depinde cum își doresc să continue sau să nu continue.” Costel Lazăr a vorbit despre ce strategii va aborda liderul Ligii 2 în această iarnă

Pe lângă seria de jucători de care Petrolul se va despărți în această iarnă, definitiv sau sub formă de împrumut către alte echipe, conducerea clubului intenționează să pună în practică și o strategie care să vizeze o parte dintre fotbaliștii care rămân în lot, în special cei care sunt cel mai bine plătiți.

Jucătorii cu salarii mari de la Petrolul, așteptați la discuții

Unul dintre ei este albanezul Armando Vajushi, însă și alții sunt în atenția președintelui Costel Lazăr pentru a-i chema la discuții și a le propune diminuarea contractului până la vară, atunci când ar urma să-și încaseze partea de bani la care ar trebui să renunțe acum. Prin această strategie, conducerea echipei ploieștene speră să-i motiveze suplimentar pe acești jucători, ei să-și primească toți banii, din salarii și primele, iar Petrolul să reușească în sfârșit promovarea în Liga 1 după trei sezoane ratate. În plus, această tactică ar ajuta și clubul să traverseze mai ușor această perioadă în care rezursele financiare nu sunt atât de mari, odată cu accederea în primul eșalon urmând a primi alți bani din drepturile tv, iar expunerea va fi alta.

”M-am gândit să purtăm discuții cu jucătorii când vin. Am vrut să-i lăsăm să-și petreacă sărbătorile liniștiți și vom aborda câțiva dintre jucătorii care au, totuși, un nivel salarial mai ridicat pentru o diminuare până la vară și compensarea acestei diferențe la promovare. Din punctul meu de vedere, sunt niște lucruri normale, dar depinde și cum privesc jucătorii, depinde cum își doresc să continue sau să nu continue. Cert este că Vajushi a intrat în ultimele șase luni de contract. Trebuie să port o discuție cu stafful tehnic. În funcție de hotărârea lor, vom proceda în consecință”, a spus Costel Lazăr în cadrul emisiunii ”Neconvențional”, de la Ploiești TV.

Armando Vajushi a intrat în ultimele șase luni de contract cu Petrolul și va discuta cu Costel Lazăr inclusiv despre prelungirea acordului. Albanezul venit acum doi ani la echipa din Ploiești are în acest sezon 11 meciuri și 6 goluri, după ce în cel trecut a strâns 21 de jocuri și 9 goluri. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Costel Lazăr: ”Trebuie să uităm de zestrea pe care am pus-o deoparte și să plecăm de la zero”

Petrolul și-a asigurat accederea matematică în play-off-ul de promovare cu cinci etape înainte de finalul sezonului regular, este lider în Liga 2 după 16 etape, cu un avans de șapte puncte față de FC Hermannstadt, și ea matematic în play-off cu trei runde înainte de final, nouă față de ”U” Cluj și zece față de Concordia Chiajna, și ele aproape sigure de prezența în grupa de promovare.

Acest avans pare mare în acest moment, însă se poate risipi inclusiv în ultimele trei etape ale sezonului regular, nemaispunând că în play-off urmează zece jocuri infernale.

Costel Lazăr gândește aceste ultimele 13 meciuri rămase de disputat ca un nou campionat, în care Petrolul o ia de la zero. Asta dorește să le transmită și jucătorilor.

”Începem un alt campionat. Trebuie să uităm de zestrea pe care am pus-o deoparte și trebuie să plecăm de la zero, pentru că vom avea un traseu foarte greu, vom avea adversari care se vor întări și nu au renunțat la lupta pentru promovare, chiar dacă există o diferență de puncte. Trebuie să o luăm pas cu pas. Ar fi o greșeală să ne culcăm pe o ureche și să spunem că Petrolul a promovat sau că a promovat mai mult de 50 sau 70 la sută. Nu. Noi trebuie să fim conștienți că vom începe un alt campionat de la zero. În momentul în care vom avea promovarea asigurată, atunci putem discuta și despre alte orientări și despre întăriri de Liga 1. Ca orice echipă care promovează, sigur că trebuie un pic întărită, dar nu spun că trebuie umblat în majoritate la lotul de jucători. Sunt adeptul omogenității echipei. Eu spun că cu unul – două implanturi ne-am descurca chiar foarte bine”, e de părere președintele Petrolului.

Primul obiectiv: 9 puncte în ultimele meciuri din sezonul regular

În sezonul regular, Petrolul mai are de disputat două meciuri grele, dintre care unul cu o echipă care i-ar putea fi adversară în play-off, și unul lejer la prima vedere. ”Găzarii” vor juca la Timișoara cu Poli, un adversar mereu dificil, apoi pe ”Ilie Oană” o întâlnește pe FC Buzău, iar în ultima rundă merge la Techirghiol, unde va da peste Unirea Constanța.

Bineînțeles, echipa ploieșteană speră la un parcurs fără greșeală pentru a-și ușura parcursul din play-off.

”Ne-am făcut o strategie și gândurile noastre sunt pe aceste trei jocuri din sezonul regular. În momentul în care aceste trei jocuri, respectiv la Timișoara, cu FC Buzău acasă și la Constanța, vor fi câștigate, vom aborda strategia pentru play-off. Obligatoriu trebuie să câștigăm aceste jocuri pentru a ne apropia de un play-off în care să avem o strategie prin care să ne asigurăm promovarea.
În momentul în care vom avea 51 de puncte la finalul sezonului regular sunt convins că și distanța față de celelalte echipe se va mări un picuț, nu substanțial, și atunci fiecare joc va fi tratat cu o strategie aparte”, a mai spus Lazăr la Ploiești TV.

Costel Lazăr e mulțumit de evoluția Petrolului în prima parte a sezonului de Liga 2 și vrea ca partea a doua să fie abordată ca și cum s-ar porni de la zero. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Lazăr spune că nu e interesat cine intră în play-off dintre FC Buzău, Steaua sau FK Miercurea Ciuc

În privința ultimelor două locuri din play-off, conducătorul Petrolului crede că lupta se dă în trei, între FC Buzău, Steaua și FK Miercurea Ciuc. Primele două sunt pe poziții de play-off acum, la egalitate de puncte, însă ciucanii, care au două puncte mai puțin, vor avea, teoretic, cel mai ușor program în ultimele trei etape.

Petrolul poate scoate FC Buzău din play-off dacă o va învinge pe ”Ilie Oană” în penultima etapă.

”După părerea mea, pentru al șaselea loc de play-off se bat cam trei-patru echipe. Poate fi Buzăul, Steaua, Miercurea Ciuc. Nu îmi doresc să fie sau să nu fie o anumită echipă, mă interesează mai puțin numele echipei, mă interesează ce facem noi. Această promovare depinde de noi, toate lucrurile sunt la mâna noastră de acum încolo, de modul în care vom gestiona acest avantaj de puncte pe care îl avem. Metoda este muncă și seriozitate. Prin muncă și continuitate s-au obținut rezultatele care s-au obținut”, a mai spus Costel Lazăr.

Ediția Neconvențional din 3 ianuarie 2021, de la Ploiești TV, cu Costel Lazăr invitat:

Marius ANGHEL 07 Jan. 2022, 20:53 Liga 2
Pe aceeași temă