CSM Slatina susține că nu a iniţiat discuţii privind revenirea la o Liga 2 cu două serii și că nu-și dorește să rămână în campionat ”prin astfel de mijloace”

Marius ANGHEL 04 May. 2021, 17:14 Liga 2
CSM Slatina susține că nu a iniţiat discuţii privind revenirea la o Liga 2 cu două serii și că nu-și dorește să rămână în campionat ”prin astfel de mijloace”

CSM Slatina, echipă retrogradată matematic din Liga 2 după meciurile din etapa a 4-a a play-out-ului, a reacționat cu un comunicat de presă după ce Liga2.ro a anunțat în exclusivitate că ea și Pandurii își doresc ca noua ediție de campionat a eșalonului secund să fie formată din două serii, astfel încât să fie nevoie de mai multe cluburi participante, deci să nu mai retrogradeze nimeni în această vară.

Clubul echipat în roșu respinge aceste informații obținute pe surse, foarte bine informate, și spune că totul este o invenție. CSM precizează și că nu-și dorește să rămână în eșalonul secund prin astfel de mijloace.

CSM Slatina: ”Nu ne dorim să rămânem în Liga a II-a prin astfel de mijloace, prin revenirea la un campionat cu două serii”

CSM Slatina se simte denigrat fiindcă numele său apare într-un articol în care sunt dezvăluite dedesubturi din eșalonul secund, prezentate de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv de fotbalul de ligi inferioare din România, mai ales de campionatul Liga 2, și care întotdeauna a prezentat situația reală de la acest nivel fotbalistic.

Același club nu era însă deranjat și nu lua atitudine față de zvonurile pornite în spațiul public chiar de la un post TV local din Slatina în care se preciza ca sigur că noul sezon de Liga 2 va fi format din două serii, deci care să avantajeze inclusiv CSM Slatina. Din informațiile Liga2.ro, acest lucru este refuzat din start de FRF, cel puțin la acest moment.

”Ca urmare a speculaţiilor vehiculate în presă, potrivit cărora Clubul CSM Slatina a iniţiat discuţii cu privire la revenirea la un campionat al Ligii a II-a cu două serii, pentru ca nicio echipă să nu retrogradeze, vă aducem la cunoştinţă, pentru o informare corectă, faptul că nu a existat un astfel de demers. Echipa noastră nu îşi doreşte să rămână în Liga a II-a prin astfel de mijloace, iar această teorie apărută în spaţiul public este pur şi simplu o INVENŢIE.
Deşi, în ultima perioadă, au mai existat dezinformări menite să denigreze imaginea clubului nostru, nu am reacţionat pentru că nu ne stă în obişnuinţă. S-a ajuns mult prea departe, iar opinia publică trebuie să fie informată CORECT. Acesta este motivul pentru care am ţinut să aducem precizări, în urma ultimelor dezinformări care au în prim plan clubul CSM Slatina”, transmite CSM Slatina printr-un comunicat nesemnat, deci neasumat public de niciun conducător al clubului.

CSM Slatina, presiune pe FRF pentru o Liga 2 cu două serii

De altfel, pe întreaga durată a campionatului Ligii 2, niciun conducător al echipei din Slatina nu a avut vreo reacție, indiferent de subiect, în afară de antrenori, care au avut libertatea de a vorbi doar despre aspectul sportiv.

Iar CSM Slatina nu a fost de puține ori acuzată de colegele din campionat, mai ales după meciurile desfășurate pe stadionul 1 Mai. Fie că a fost vorba de modul în care și-a organizat jocurile de acasă sau comportamentul avut în tribună de personaje apropiate clubului, influente datorită funcțiilor ocupate, mult mai puternice decât conducătorii echipei.

Potrivit surselor Liga2.ro, chiar una dintre aceste persoane este cea care încearcă să pună presiune pe FRF pentru a schimba sistemul competițional al campionatului Ligia 2, într-unul cu două serii. ”S-au dus direct la FRF. N-au încercat să intervină prin membri afiliați”, spune sursa Liga2.ro.

CSM Slatina și-a încheiat parcursul în acest sezon de Liga 2, în ultima etapă, a 7-a a play-out-ului, urmând să stea. În penultima rundă, echipa olteană a pierdut cu 2-5 la Fotbal Comuna Recea.

În sezonul regular, după 21 de etape, CSM Slatina s-a clasat pe locul 18 din 20 în Liga 2, cu 15 puncte. În cele șase meciuri disputate în play-out, în Grupa A, echipa a acumulat doar patru puncte și a terminat pe locul 6, penultimul, fiind doar peste Pandurii.

Marius ANGHEL 04 May. 2021, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă