CSM Slatina a retrogradat matematic în Liga 3! Oltenii au pierdut orice șansă de salvare și spun ”la revedere” Ligii 2 după un singur sezon

Răzvan STÎNGĂ 19 Apr. 2021, 14:43 Liga 2

Grupa A a play-out-ului Ligii 2 își cunoaște și a doua echipă care va retrograda direct în Liga 3, la finalul campionatului. După ce Pandurii a pierdut orice șansă de salvare, după etapa a 4-a același lucru s-a întâmplat și cu CSM Slatina. Oltenii nu mai au nici speranța locului 5, de baraj.

CSM Slatina a pierdut în acest weekend, pe terenul Metaloglobusului, cu scorul de 0-1, iar șansele s-au evaporat definitiv după ce Ripensia a învins pe teren propriu Universitatea Cluj, cu scorul de 2-1. Oltenii au acumulat până acum doar 19 puncte, fiind la 10 lungimi de următoarea clasată, Fotbal Comuna Recea. Cum mai au doar două meciuri de jucat în play-out, șansele să termine fie și pe poziția următoare, pentru baraj, sunt nule.

CSM Slatina nu a găsit varianta câștigătoare deși a schimbat trei antrenori 

CSM Slatina se vede nevoită astfel să revină în Liga 3, la numai un sezon petrecut în Liga 2. Ea a promovat în vara trecută, în urma barajului câștigat cu Progresul Spartac. A făcut un sezon modest, iar acum se va întoarce în divizia a treia. În acest interval, a schimbat nu mai puțin de trei antrenori principali, dar nu s-a putut îndeplini obiectivul.

Oltenii au început campionatul cu Mihai Ianovschi (etapele 1-13), cel care a și promovat echipa în Liga 2, iar apoi l-au numit pe Dinu Todoran (etapele 16-20). La sfârșitul lunii martie, după rezultate slabe, contractul a fost reziliat, iar în locul lui Todoran a venit Cristian Stănculețu, care se ocupă de echipă și acum.

În etapele 14 și 15 echipa a fost condusă de interimarul Mircea Voicu, antrenor secund atât în mandatele lui Ianovschi și Tudoran, cât și acum, când echipa îl are principal pe Stănculețu (foto).

CSM Slatina, doar cinci victorii în 23 de partide de Liga 2 

După 23 de meciuri jucate în acest sezon de Liga 2, 19 în sezonul regular și patru în play-off, CSM Slatina a adunat doar cinci victorii și patru egaluri. Ultima victorie a venit în confruntarea cu Pandurii, din play-out, 3-2 la Târgu Jiu, în etapa a 2-a.

CSM Slatina mai are două meciuri până își ia rămas bun de la Liga 2, cu Farul, acasă, și Fotbal Comuna Recea, în deplasare.

Clasamentul Grupei A a play-out-ului, după etapa a 4-a:

  1. Farul – 36 de puncte (3 meciuri)
  2. Metaloglobus – 36 de puncte (3 meciuri)
  3. Universitatea Cluj – 33 de puncte (3 meciuri)
  4. Ripensia – 30 de puncte (4 meciuri)
  5. Fotbal Comuna Recea – 29 de puncte (4 meciuri)
  6. CSM Slatina – 19 puncte (4 meciuri)
  7. Pandurii – 14 puncte (3 meciuri)

Foto: George Filip / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-revine-la-u-cluj-functia-pe-care-o-va-ocupa-in-ultimele-etape-din-play-out-si-ce-se-intampla-din-vara-ce-se-intampla-cu-costel-enache-si-daniel-stanciu-19180256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-500-de-meciuri-ca-antrenor-am-simtit-o-bucurie-mare-conteaza-foarte-mult-aceasta-borna-e-un-numar-destul-de-mare-de-jocuri-ca-principal-19180271

https://liga2.prosport.ro/seria-1/recea-a-coborat-pe-locul-de-baraj-in-grupa-a-a-play-out-ului-a-pierdut-cu-farul-iar-ripensia-a-depasit-o-florin-fabian-da-vina-pe-oboseala-e-a-doua-deplasare-la-constanta-in-decurs-de-o-l-19180257

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Apr. 2021, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă