CSM Reșița așteaptă doi jucători de la Arad! Cristian Bobar: ”Ni-i dorim, dar trebuie să-și rezolve problemele cu UTA!”

Călin MNERIE 04 Sep. 2023, 14:00 Liga 2
CSM Reșița așteaptă doi jucători de la Arad! Cristian Bobar: ”Ni-i dorim, dar trebuie să-și rezolve problemele cu UTA!”

CSM Reșița a pierdut șansa să treacă pe teren propriu de ”lanterna roșie” a Ligii 2, Progresul Spartac (scor 0-0) și s-a întors pe piața transferurilor pentru întăriri.

Bănățenii i-au contactat pe cei de la UTA pentru doi jucători aflați în afara lotului, mijlocașul Damian Isac (22 de ani) și atacantul olandez Kyvon Leidsman (24 de ani).

Damian Isac și Kyvon Leidsman, doriți la Reșița

Chiar Mircea Rednic a spus ieri că ambii fotbaliști au șanse mari să plece sub formă de împrumut în Valea Domanului luni, 4 septembrie, în ultima zi de transferuri în fotbalul românesc.

”Sunt șanse mari ca Leidsman și Isac să plece la Reșița azi sau mâine. Am vorbit ieri (n.r. – sâmbătă) cu Cristi Bobar și cei de acolo și-i doresc foarte mult pe cei doi”, a spus antrenorul arădenilor, care e din nou pe baricade la gruparea arădeană la 5 zile de la operația suferită la inimă, ce s-a soldat cu montarea a trei stenturi.

Președintele reșițenilor a confirmat pentru Liga2.ro negocierile cu UTA, pe care le dorește finalizate până în această seară. ”Ni-i dorim pe ambii, dar ei trebuie să-și rezolve problemele cu UTA înainte de a semna cu Reșița. Sperăm să parafăm împrumuturile lor, dacă nu avem și alte soluții, probabil deseară vom știi exact cum stăm”, a spus Bobar în legătură cu Isac și Leidsman.

Damian Isac ar trebui să semneze prelungirea contractului cu UTA

Cel mai probabil, singura problemă existentă în calea mutării celor doi utiști în ”roșu-negru” ar fi legată de contractul lui Damian Isac.

Acesta expiră în vara anului următor, iar clubul UTA vrea să i-l prelungească înainte de a-l da împrumut. Altfel, din iarnă, tânărul mijlocaș central, fost internațional de tineret, e liber să semneze cu orice echipă din februarie încolo.

Cert este că acordurile de transfer pentru cei doi fotbaliști ai ”Bătrânei Doamne” sunt pregătire și, de la o oră la alta, ei ar trebui să plece spre Reșița.

  • În această vară, Damian Isac a fost aproape de o trecere la altă echipă din Liga 2, la Corvinul Hunedoara, alături de Denis Hrezdac, însă a mai fost păstrat la UTA, unde în sezonul trecut, Isac a prins 11 meciuri (496 minute) de prima ligă în tricoul echipei arădene.

Mircea Rednic l-a comparat pe Leidsman cu… Ronaldo

Damian Isac a jucat în ultimele 30 de minute ale meciului dintre Oțelul și UTA, din etapa inaugurală a SuperLigii, făcând penalty-ul din care gălățenii puteau câștiga meciul dacă Iacob nu ar fi ghicit intenția lui Cisotti.

În schimb, Leidsman a adunat 149 de minute în cinci partide oficiale, fără a avea nicio realizare pentru ”roș-albi”. Despre vârful olandez, Mircea Rednic spunea în urmă cu o lună de zile:La antrenamente e Ronaldo, iar la joc… poate are și el emoții că n-a jucat încă titular. A fost în probe, l-am văzut, a acceptat un salariu mic. Îmi place de el la antrenamente, dar nu-mi place ce văd la joc, Dar, nu pot să judec după două meciuri, mai ales că nu a avut un joc complet. Normal că e nevoie de timp, dar se găsesc și lucruri pozitive.”

 

Raul Popa trece de la Șelimbăr la Slatina

Tot în ultima zi de transferuri, clubul UTA a mai fost de acord să-l dea pe Raul Popa (18 ani) de la CSC Șelimbăr la o altă divizionară secundă, la CSM Slatina.

Claudiu Niculescu nu i-a dat șanse tânărului mijlocaș de bandă, iar pe fir a intrat CSM Slatina, formație antrenată de arădeanul Dan Oprescu. Acesta îl cunoaște destul de bine pe Popa, finalist cu UTA în Liga de Tineret în stagiunea precedentă și astăzi sibienii vor semna, cu acceptul arădenilor, împrumutul spre gruparea din Oltenia.

”Clubul nostru a ajuns la un acord cu jucătorul Raul Popa și cu CSM Slatina pentru un transfer definitiv. Îi mulțumim lui Raul și ii urăm mult succes pe mai departe !!! Noi suntem Șelimbăr!!”, este postarea dată publicității de clubul CSC Șelimbăr, la care a apucat să joace o repriză, prima, în meciul din prima etapă cu Metaloglobus (1-0).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-remiza-cu-progresul-spartac-0-0-19283551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-vrea-victoria-cu-progresul-spartac-in-etapa-a-5-a-de-liga-2-19283341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

Călin MNERIE 04 Sep. 2023, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă