CSM Reșița a împrumutat un atacant de la CFR Cluj. Fotbalistul a jucat ultima dată în Liga 3

Andrei PASCU 23 Jul. 2024, 15:32 Liga 2
CSM Reșița a împrumutat un atacant de la CFR Cluj. Fotbalistul a jucat ultima dată în Liga 3

CSM Reșița continuă achizițiile, iar mai nou a reușit, marți, 23 iulie, să împrumute un atacant din prima divizie, de la fosta campioană a României, de la CFR Cluj.

Formația din Valea Domanului a obținut aducerea lui Moussa-Tiefing Samake, care va juca timp de un sezon pentru CSM Reșița, pe durata stagiunii 2024/2025 a Ligii 2.

Liga2.ro a scris de zilele trecute despre prezența acestuia în lotul lui Flavius Stoican.

CSM Reșița l-a împrumutat pe Moussa Samake, de la CFR Cluj

Născut în Mali, Moussa-Tiefing Samake a fost împrumutat sezonul trecut la echipa de Liga 3 CSM Olimpia Satu Mare. CFR Cluj l-a transferat pe Moussa Samake, atacantul în vârstă de doar 19 ani, din Mali, în august 2023, de la gruparea Salitas FC.

Stafful echipei din Gruia a luat decizia de a nu se baza pe el nici în sezonul 2024/2025, astfel că a fost împrumutat în eșalonul secund, unde se va lupta pentru play-off, alături de CSM Reșița.

În weekendul trecut, Samake a jucat pentru CSM Reșița în amicalul cu ND Ilirija Ljubljana, pierdut cu scorul de 1-2, în care chiar atacantul din Mali a înscris golul bănățenilor.

”Momentan, lotul este 99 la sută cristalizat. Mai căutăm un junior născut în 2006, dar vedem dacă reușim să găsim ceea ce avem nevoie. Dacă nu, vom rămâne cu acest lot, însă zilele viitoare probabil vom mai anunța un transfer. Sperăm să ne înțelegem cu jucătorul și să fie totul în regulă”, spunea, pentru Liga2.ro, Cristian Bobar, referindu-se și la Samake, fără să-i precizeze numele.

Samake a jucat sezonul trecut în Liga 3, la Satu Mare

Samake a rămas la CSM Olimpia Satu Mare până în vara acestui an, când a revenit la CFR Cluj. Însă, ardelenii vor ca atacantul în vârstă de 19 ani să mai acumuleze ceva experiență înainte de a-și face debutul pentru prima echipă de la CFR Cluj, astfel că Samake a fost trimis din nou sub formă de împrumut, la clubul din Reșița.

O nouă achiziție a clubului nostru: Moussa-Tiefing SAMAKE!
 Atacant, originar din Mali, în vârstă de 19 ani
 Împrumutat, pe timp de un an, de la echipa CFR Cluj!
 Bine ai venit şi mult succes! Welcome and good luck!”, a transmis CSM Reșița pe pagina de Facebook.

Așadar, pentru sezonul 2024/ 2025, Moussa Samake merge la CSM Reșița, alături de care se va lupta pentru clasarea pe un loc cât mai bun, pentru prinderea unui loc de play-off la finalul sezonului regular.

Mutările făcute de CSM Reșița până la startul Ligii 2

În această vară, CSM Reșița a făcut destul de multe modificări de lot. Au venit Marius Cioiu (atacant, ex FC Botoșani), Milcho Angelov (atacant, ex CFC Argeș), Cristian Bocșan (fundaș, ex SSU Poli Timișoara), Florian Haită (mijlocaș, ex CFC Argeș), David Dincă (portar, ex CSM Slatina), Cosmin Tucaliuc (mijlocaș, ex Farul) și Robert Jerdea (atacant, ex CSM Alexandria).

CSM Reșița va debuta cu un meci pe teren propriu, contra retrogradatei din prima ligă FCU Craiova FC, la începutul lunii august, în noul sezon al Ligii 2. Apoi, până în etapa a 5-a, le va mai întâlni pe CSC Dumbrăvița (acasă), Steaua (deplasare), CSM Focșani (acasă) și FC Bihor Oradea (deplasare).

În privința testelor, clubul din Liga 2 a întâlnit ND Ilrija (scor 1-2), ND Gorica (scor 2-0) și Unirea Alba Iulia (scor 1-0) în primele amicale din cantonamentul din afara României, din Slovenia. Mai urmează partide de verificare contra FC Damac (23 iulie) și FC Ittihad Kalba (25 iulie).

Foto: CSM Reșița

Andrei PASCU 23 Jul. 2024, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă