CSM Reșița a dat drumul la treabă. A prelungit contractele a doi fotbaliști importanți din lot pentru încă un sezon

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2020, 14:36 Liga 2
CSM Reșița a dat drumul la treabă. A prelungit contractele a doi fotbaliști importanți din lot pentru încă un sezon

CSM Reșița pregătește terenul pentru sezonul următor de Liga 2. Dat fiind faptul că nu va mai evolua în acest an fotbalistic, ”înghețat” pentru echipele de pe locurile 7-18 din eșalonul secund, din cauza pandemiei de COVID-19, trupa antrenată de Dorinel Munteanu a început să negocieze cu jucătorii ale căror contracte expiră în această vară și deja a ajuns la un numitor comun cu doi dintre ei.

Anunțul este unul oficial, fiind făcut de clubul din Reșița. Astfel, Victoraș Astafei și Laurențiu Buș, ambii care în această vară vor împlini 33 de ani, vor continua la echipă și în sezonul următor.

Laurențiu Buș și Victoraș Astafei continuă cu CSM Reșița

Comunicatele emise de CSM Reșița:

Laurențiu Buș a semnat prelungirea contractului pentru încă un sezon. Pe această cale îi dorim mult succes!

Victoraș Astafei a semnat prelungirea contractului pentru încă un sezon. Pe această cale îi dorim mult succes!”

”Am reușit să continuăm colaborarea pe încă un an de zile cu Victoraș Astafei și Laurențiu Buș. Sunt doi jucători cu care mulți antrenori își doresc să lucreze. Laurențiu Buș a avut și alte oferte tentante de la echipe din Liga a 2-a, dar mă bucur că va continua alături de noi. Am mai discutat și cu alți jucători și așteptăm răspunsurile lor. Nu este ușor să obținem semnăturile lor, pentru că sunt jucători experimentați și doriți și la alte echipe de Liga a 2-a. Contractele le-am semnat online, am discutat mult, nu avea rost să vină până aici. Sunt și jucători la care nu o să le mai prelungim contractele, dar 80 la sută vom păstra actualul nucleu de jucători”, a spus, la Radio Reșița, Cristian Bobar, președintele CSM Reșița.

CSM Reșița avea emoții în privința retrogradării în acest sezon de Liga 2, dar traiectoria după care s-a dus campionatul odată cu 13 mai face ca echipa să scape de orice grijă. După 24 de etape, CSM Reșița ocupa locul 15, ultima care asigură menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna. În acest sezon nu va retrograda vreo echipă, astfel că trupa lui Dorinel Munteanu a scăpat. Mai mult, este pregătită să schimbe strategia din stagiunea 2020-2021.

Dorinel Munteanu vrea să schimbe mersul lucrurilor din sezonul următor. Țintește promovarea 

Potrivit informațiilor oferite de antrenorul Dorinel Munteanu cu o zi înainte de votul cluburilor din Liga 2, în cadrul emisiunii ProSport LIVE, echipa din Valea Domanului, ar urma să va fie preluată de un investitor privat, iar lucrurile se vor schimba în bine. Principalul este convins că un om cu bani va lua pachetul majoritar și CSM Reșița va avea drept de promovare în sezonul următor.

”Eu sper să salvez echipa în acest an și anul următor să promovăm. Oamenii de aici sunt dornici să atacăm promovarea și chiar dacă trecem printr-o perioadă foarte grea, sunt convins că prin ceea ce fac eu și prin susținerea orașului vom putea să promovăm. Primul pas este să ne salvăm acum și să începem pe data de 15 mai pregătirea.

(n.r. – referitor la aducerea unui investitor privat) Aceste lucruri sunt problema conducerii, nu sunt problema mea, dar ceea ce mi s-a transmis, e că se fac eforturi să se aducă un investitor. O să se găsească, până la începutul noului sezon. Eu sunt convins că oamenii care conduc clubul, în speță primarul orașului, va găsi soluția”, spunea fostul mijlocaș al naționalei României, iar CSM Reșița se pare că a început demersurile pentru pentru prelungirile contractuale în cazul anumitor jucători.

Laurențiu Buș (32 de ani) a fost transferat de CSM Reșița nu mai târziu de începutul acestui an și a apucat să joace în două meciuri până ca întrecerea să fie suspendată de pandemia de COVID-19. În acest timp a reușit să și marcheze un gol, în victoria în fața Rapidului din deplasare, cu 1-0.

Victoraș Astafei (32 de ani) a semnat cu CSM Reșița în februarie, după experiența de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. La fel ca Buș, a jucat în două partide și a ieșit în evidență cu un gol și două pase decisive. Toate reușitele au fost semnate în partida cu Pandurii Târgu Jiu, din deplasare, terminată cu victorie, scor 4-1.


Foto: CSM Reșița 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-echipei-csm-resita-pot-contribui-la-bugetul-clubului-conducerea-scoate-la-licitatie-tricourile-jucatorilor-care-au-invins-rapid-in-regie-acum-se-fac-oferte-pentru-cel-al-marcatorului-golu-19133551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-isi-contureaza-strategia-pentru-sezonul-urmator-cristian-bobar-promite-ca-se-vor-prelungi-intelegerile-jucatorilor-si-ca-se-va-schimba-in-sfarsit-gazonul-de-pe-stadionul-mircea-19132638

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-se-alatura-echipelor-care-vor-sanctionarea-rapidului-pentru-ca-a-incalcat-din-nou-masurile-impuse-de-autoritati-se-poate-merge-pana-la-excluderea-din-play-off-sau-depunctare-19133692

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-nemultumit-si-el-de-ce-s-a-intamplat-la-rapid-au-incalcat-un-anumit-protocol-pana-la-urma-nu-stiu-daca-se-mai-respecta-ce-se-respecta-turris-incepe-pregatirea-pe-19133673

Răzvan STÎNGĂ 26 May. 2020, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă