Se naște o nouă forță în Liga 2? Dorinel Munteanu anunță că CSM Reșița e în discuții pentru venirea investitorilor privați: ”Mi s-a transmis că se fac eforturi. O să vină cineva până la începutul următorului sezon.” Obiectiv îndrăzneț: lupta la promovare

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2020, 20:22 Liga 2
Se naște o nouă forță în Liga 2? Dorinel Munteanu anunță că CSM Reșița e în discuții pentru venirea investitorilor privați: ”Mi s-a transmis că se fac eforturi. O să vină cineva până la începutul următorului sezon.” Obiectiv îndrăzneț: lupta la promovare

CSM Reșița are emoții în privința retrogradării în acest sezon de Liga 2, dar este pregătită să schimbe strategia din stagiunea 2020-2021, dacă își îndeplinește obiectivul și se menține în acest eșalon. Potrivit informațiilor oferite de antrenorul Dorinel Munteanu, în cadrul emisiunii ProSport LIVE, echipa din Valea Domanului, de drept public acum, deci fără drept de promovare în Liga 1, va fi preluată de un investitor privat, iar lucrurile se vor schimba în bine.

Dorinel Munteanu: ”Se fac eforturi să se aducă un investitor. O să se găsească până la începutul noului sezon”

Din câte se pare, discuțiile au loc și acum, chiar dacă sezonul a fost suspendat din cauza pandemiei de COVID-19, iar finanțarea de la bugetul local a fost oprită. A primit asigurări din partea oamenilor care decid soarta clubului în acest moment și se va încerca o mișcare favorabilă viitorului echipei. Dacă discuțiile decurg așa cum trebuie, până la începerea următorului sezon, CSM Reșița va fi preluată de un investitor privat, spune Dorinel Munteanu.

Eu sper să salvez echipa în acest an și anul următor să promovăm. Oamenii de aici sunt dornici să atacăm promovarea și chiar dacă trecem printr-o perioadă foarte grea, sunt convins că prin ceea ce fac eu și prin susținerea orașului vom putea să promovăm. Primul pas este să ne salvăm acum și să începem pe data de 15 mai pregătirea.

(n.r. – referitor la aducerea unui investitor privat)Aceste lucruri sunt problema conducerii, nu sunt problema mea, dar ceea ce mi s-a transmis, e că se fac eforturi să se aducă un investitor. O să se găsească, până la începutul noului sezon. Eu sunt convins că oamenii care conduc clubul, în speță primarul orașului, va găsi soluția, a declarat Dorinel Munteanu la ProSport LIVE.

Dorinel Munteanu a preluat CSM Reșița în timpul acestui sezon, înlocuindu-l pe Leontin Doană. Foto: George FILIP / Mediafax Foto

CSM Reșița vrea să promoveze în Liga 1 în cel mult doi ani 

Reșița ar urma să aibă din vară un buget generos, care să îi permită să se bată cu șanse foarte mari la primele poziții în Liga 2, așa a declarat primarul orașului, Ioan Popa. Deja ar fi discuții cu doi dintre sponsorii clubului, pentru ca aceștia să mai cumpere câteva procente și să crească și mai mult capitalul, iar echipa să devină preponderent privată.

”Eu risc un pronostic și vă spun că într-un an, maxim doi, suntem în Liga 1. Dacă nu s-ar fi întâmplat această dramă, cu COVID, noi acum eram într-un galop de sănătate și de forță. Discutasem deja cu Cristi Bobar să ne aducem un finanțator privat lângă club, pentru că nu poți să activezi în Liga 1, dacă nu ai măcar câteva procente cu un acționariat privat în asociație. Și deja discutasem cu doi dintre cei care ne finanțează la ora actuală, cu sume. Și le-am propus să vină cu unul, doi, cinci la sută, ca să putem să atacăm Liga 1 la anul.

Este o echipă adunată într-un timp scurt, noiembrie, decembrie, ianuarie, de Cristi Bobar și Munteanu. O echipă foarte bună, mie îmi place foarte mult de ei. Sunt foarte serioși și dacă reușim, pe lângă cei pe care i-am coagulat, să mai aducem trei-patru jucători, eu zic că ne putem bate liniștiți (n.r. – la promovare)…, a spus edilul-șef al Reșiței luna trecută.

CSM Reșița traversa un moment bun în acest început de an în Liga 2, după ce înregistrase două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile. După 24 de etape, CSM Reșița ocupă locul 15, ultima care asigură menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna.

Dorinel Munteanu îi pregătește pe reșițeni din noiembrie 2019, timp în care a condus echipa în șapte confruntări, înregistrând două victorii, două egaluri și trei înfrângeri. Din declarațiile făcute până acum de primar și președintele Cristian Bobar, Dorinel Munteanu va primi încredere la CSM Reșița și după terminarea sezonului actual.

https://www.youtube.com/watch?v=L7FS3YQfM4s

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzia-conducatorilor-cluburilor-din-liga-2-dupa-o-noua-sedinta-cu-frf-vrem-sa-jucam-dar-nu-putem-in-conjunctura-actuala-altfel-majoritatea-cluburilor-sunt-pentru-ing-19131812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-trebuie-sa-testeze-jucatorii-la-48-de-ore-ma-indoiesc-ca-au-fonduri-afan-a-trimis-o-serie-de-amendamente-pentru-modificarea-protocolului-initiat-de-ministerul-sanatatii-19132082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalistii-echipei-csm-resita-vor-efectua-testele-de-depistare-a-virusului-covid-19-dorinel-munteanu-am-discutat-cu-domnul-primar-toti-jucatorii-le-vor-face-19131932

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2020, 20:22 Liga 2
Pe aceeași temă